5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpecialiști în meciuri de 3-2

Specialiști în meciuri de 3-2

DSC_0210

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova au început sâmbătă returul Diviziei A1 cu o victorie obținută după setul decisiv, pe terenul formației Unirea Dej.
Oltenii s-au impus în Ardeal cu scorul de 3-2 (24-26, 25-13, 25-20, 23-25, 15-11), acesta fiind al șaselea meci de cinci seturi jucat de Laurențiu Lică și colegii săi în acest sezon. Craiova a câștigat detașat seturile doi și trei, iar antrenorul Dan Pascu a pus cele seturile câștigate de oaspeți pe seama arbitrajului. În decisiv, SCM-U a întors situația și a plecat acasă cu două puncte. „Se pare că suntem specialiști în jocuri de 3-2, dar partea bună este că am câștigat, după un meci foarte greu, în care am avut o ostilitate și din partea spectatorilor, și a arbitrilor. A fost un meci tensionat, cu momente grele pentru noi, dar am făcut față presiunii și în final am obținut victoria și două puncte foarte valoroase în economia clasamentului. În mod sigur putem spune că am pierdut un punct, pentru că am câștigat două seturi clar, iar două le-am pierdut în prelungiri. Acolo și-au făcut arbitrii cu brio datoria, dar remarc încă o dată spiritul de luptă al jucătorilor mei, dorința de a câștiga și faptul că nu au cedat, indiferent de presiuni“.
Deși mulți se gândeau la o victorie fără emoții a craiovenilor în fața echipei de pe locul nouă, formația din județul Cluj a făcut în pauza competițională unele schimbări benefice. „Dejul a adus un jucător din Argentina, valoarea echipei este mai mare. Chiar au fost zvonuri că au probleme financiare, dar se pare că și-au revenit. Dacă transferi un jucător din America de Sud înseamnă că ai potențial financiar. Cred că puține echipe vor câștiga acolo în acest retur. Ei mereu au fost în topul voleiului românesc. Au jucat în cupele europene, inclusiv anul acesta. Se respectă, au tradiție și vor rezultate cât mai bune“, a adăugat Pascu. Acesta a mizat la Dej pe toți jucătorii din lot, mai puțin Marciu.
După această victorie, a opta din campionat, SCM-U Craiova se menține pe locul patru, la două puncte în spatele rivalei Dinamo București, care runda aceasta s-a impus la Piatra Neamț cu 3-1. Etapa viitoare, craiovenii vor primi vizita Stelei, dar până atunci vor juca joi, în Italia, cu Trentino, partida retur din sferturile de finală ale Cupei CEV.

Fetele gonesc spectatorii prin jocul prestat

Tot sâmbătă, voleibalistele de la SCM-U Craiova au fost învinse, pe teren propriu, de vecina de clasament Penicilina Iaşi, cu scorul de 3-1 (25-16, 25-22, 22-25, 25-21), complicându-și astfel situația. Elevele lui Alex Cosma ocupă locul zece, cu doar două victorii în 12 etape. Prestația craiovencelor a fost slabă, făcându-i pe mulți dintre spectatorii prezenți în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ să regrete că și-au pierdut timpul venind la acel meci.

Despre cum s-au descurcat Sorina Buz și colegele sale a sintetizat într-un comentariu pe site-ul GdS unul dintre spectatorii prezenți la sală. „SCM-U Craiova – gazda perfectă. Aproape că ne-am plictisit să trăim spectacolul oferit de bucuria oaspetelor, la finele fiecărui meci de volei feminin la Craiova. Ambele echipe își doreau victoria, având în vedere situația în care se aflau în clasament. În teren însă, doar o echipă a dat dovadă de determinare și ambiție. Aceasta a fost Iașiul. Craiova nu a arătat nimic și atunci când nu arăți nimic, nu meriți nimic, nici măcar aprecierea venită din partea publicului. Ce am văzut în acest meci: o echipă craioveană confuză, lipsită de imaginație, fără idei de joc, fără ambiție și fără o dorință vizibilă de victorie. Un procent minim de pase utilizabile venite din partea ridicătoarelor, atacuri lipsite de vlagă, servicii fără concentrare, preluări care mai de care mai curioase și o deplasare haotică în teren. Foarte puține din punctele câștigate au fost muncite, majoritatea venind pe greșeala adversarului sau în urma unor faze norocoase. La polul opus, Iașiul a fost o echipă ambițioasă, fără nume mari, cu poftă de victorie, venită cu lecția bine învățată. Cu ce imagini am mai rămăs după acest meci? Cu concentrarea și cu ambiția în joc regăsite la Ana Maria Berdilă, cu ingenuitatea de pe chipul și din privirea Simonei Mocanu, combinate cu atacurile sale aparent lipsite de forță, dar care au pus mereu în dificultate blocajul craiovean, cu frământarea antrenorului Alexandru Puni, care a găsit mereu soluțiile salvatoare, cu apatia Anei Jaksic, cu preluările mereu ratate ale Sorinei Buz și cu două jucătoare craiovene Iulia Derveșteanu și Maria Precup, aflate în tribună, componente ale lotului național de tineret, dar care nu au prins din nou echipa“, a scris Dan Lutan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS