13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFetele lui Roșca, neputincioase cu HCM Roman

Fetele lui Roșca, neputincioase cu HCM Roman

Handbalistele de la SCM Craiova au fost învinse ieri, pe teren propriu, de HCM Roman, cu scorul de 26-20 (13-9), într-un joc considerat de maximă importanță pentru ambele formații, aflate în luptă directă pentru locul patru la finalul sezonului regulat.
Această clasare ar oferi echipei în cauză un meci în plus pe teren propriu (în cazul unui „decisiv“) în sferturile de finală ale play-off-ului.
HCM Roman și-a luat revanșa după eșecul din turul campionatului, când Craiova s-a impus cu scorul de 22-18, și s-a apropiat la doar patru puncte de formația antrenată de Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora, care rămâne pe locul patru.
Oaspetele din Sala Polivalentă au condus pe tot parcursul celor 60 de minute ostilitățile în teren, SCM Craiova s-a apropiat de cinci ori la un gol, ultima dată cu 12 minute înainte de final, dar niciodată nu a reușit să egaleze.
Și în acest joc, la fel ca etapa trecută, când craiovencele au înfruntat liderul HCM Baia Mare, s-a văzut golul lăsat de plecarea  Anetei Pârvuț, echipa doljeană nemaiarătând aceeași putere de luptă din turul campionatului.
După ce în prima repriză au fost conduse și la șase goluri diferență (11-5, minutul 25), Ane Eidem și colegele sale au dat semne de revenire imediat după pauză, iar spectatorii au sperat că favoritele vor reuși să întoarcă scorul și să obțină victoria, așa cum au făcut-o de multe ori în prima parte a sezonului.

Toscovic a „omorât“ speranțele craiovencelor

În minutul 50 s-a rupt total echilibrul. Antrenorul Romanului, Florentin Pera, a făcut mutarea câștigătoare. A trimis-o în teren pe muntenegreanca Toscovic, care a marcat cinci goluri și a adus victoria echipei sale.
Partida a fost condusă de o brigadă feminină, formată din Diana Florescu și Anamaria Stoia, un cuplu care a arbitrat și la Europenele din luna decembrie. Cum jocul a fost de mare luptă, cele două arbitre au abuzat de cartonașe galbene, atât pentru jucătoare, cât și pentru antrenorul oaspetelor, și au dictat opt eliminări, câte patru în fiecare tabără. Spectatorii le-au reproșat „fluierașelor“ că în multe situații similare nu au judecat cu aceeași măsură, avantajând prin deciziile lor formația din județul Neamț.
Echipa craioveană nu a prins deloc o zi bună. Jucătoarele au avut o mulțime de ratări, atât pe atac pozițional, depășind cu greutate „zidul“ apărării din Roman alcătuit din Mihalschi, Agrigoroaie și Băbeanu, cât și pe contraatac. La acestea se adaugă pase greșite și abatere de pași. Nici poarta nu a ajutat foarte mult. Mirela Pașca, care a stat mai mult decât Ionica Munteanu în teren, a avut câteva intervenții, dar a încasat și goluri de la distanță mare. Pentru SCM au marcat: Tănasie (5 goluri), Apipie (4), Lazarin (3), Cioaric (3),  Ianași (2), Eidem (2),  Zamfirescu (1). Au mai jucat: Pașca, Munteanu, Tomescu, Șelaru și Florica.

Roșca: Responsabilitatea pentru înfrângere este a mea

La finalul partidei, antrenorul oltencelor, Aurelian Roșca, a luat asupra sa toată vina pentru a doua înfrângere consecutivă din acest debut de retur.
„Îmi asum în totalitate responsabilitatea pentru înfrângere, este a mea, nu a echipei. A fost un meci controlat în totalitate de oaspete, o echipă mai puternică și mai motivată. În momentul în care ne-am apropiat la un gol, s-au irosit câteva ocazii. Trebuia să jucăm mult mai calm, dar ne-am grăbit, am avut niște aruncări nepregătite și echipa din Roman a profitat“, a spus tehnicianul craiovean. Întrebat de ce nu a apelat și celelalte jucătoare de pe bancă avute la dispoziție (Anca Amariei, Florea, Georgescu), Roșca a răspuns: „Jucătoarele pe care le-am folosit au fost cele mai în formă la momentul respectiv. Am făcut câteva schimbări, dar nu au dat satisfacție“.

Pera: A fost o victorie fără emoții

Fericit după jocul bun făcut de echipa sa, antrenorul formației HCM Roman, Florentin Pera, a ținut să evidențieze faptul că elevele sale au obținut o victorie facilă: „A fost o victorie fără emoții, însă după un joc destul de aprig, în care ambele echipe și-au dorit enorm de mult victoria. Eram vecini de clasament, era cel mai tare meci din această etapă. Mă bucur că noi am câștigat. Cred că astăzi am fost mai buni, am arătat pe toată durata partidei o constanță mult mai bună în joc. Am avut o cădere la începutul reprizei a doua în urma unor greșeli tehnice și a unor ratări din situație clară de gol, dar imediat după time-out ne-am revenit, ne-am regăsit cadența și consider că astăzi am fost mai buni și am obținut o victorie pe deplin meritată. În aceste condiții, putem spune că înfrângerea din turul campionatului a fost un accident“.
Pentru HCM Roman au înscris: Horobeț (1), Iuganu (6), Băbeanu (3), Stoleru (4), Agrigoroaie (4), Toscovic (5), Mihalschi (3). În etapa viitoare, SCM va juca în deplasare cu HCM Vâlcea, formație care în runda aceasta a fost învinsă, în deplasare, de U Cluj, cu scorul de 29-27.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS