17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii asudă din greu la Izvorani

Pandurii asudă din greu la Izvorani

Edi Iordănescu (dreapta) le-a cerut jucătorilor săi să se pregătească ca adevăraţi profesionişti (Foto: panduriics.ro)
Edi Iordănescu (dreapta) le-a cerut jucătorilor săi să se pregătească ca adevăraţi profesionişti (Foto: panduriics.ro)

Cine nu e gata, e luat cu „lopata“, cam asta le-a transmis Edi Iordănescu elevilor săi după primele zile de cantonament de la Izvorani, în care pregătirea fizică e pe primul loc. Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu a declarat, pentru site-ul clubului, că Paul Anton și compania au răspuns bine până acum la testele la care au fost supuși, punctând că gorjenii trebuie să ajungă într-o formă optimă înaintea meciurilor de verificare din Antalya (25 ianuarie – 9 februarie). „Sunt conştienţi că nu este o perioadă uşoară. Trebuie s-o depăşim, aşa cum trebuie şi să ne atingem obiectivele. Este o perioadă în care se pune accent mai mult pe latura fizică, dar asta nu înseamnă că excludem partea tehnico-tactică. Ne dorim să ieşim în primul rând sănătoşi din acest cantonament, dar şi pregătiţi pentru următoarea perioadă, în care se va pune accentul pe partea tehnico-tactică, plus jocurile amicale. S-au făcut şi nişte teste la Târgu Jiu, ca să ştim exact de unde plecăm și să calculăm bine această primă perioadă de acumulări fizice. Răspunsul lor a fost unul foarte bun, rezultatele au fost satisfăcătoare. În mare parte și-au respectat programul pe care l-au avut pe perioada de vacanţă şi asta mă bucură“, a declarat Edi Iordănescu. „Am văzut în mare parte jocurile echipei din turul campionatului, am identificat mai multe probleme și cred că sunt rezolvabile. Mereu dau multă încredere jucătorilor şi îi fac să creadă în forţele lor, însă, în acelaşi timp, sunt pretenţios şi pun mult accent pe profesionalismul lor, pe modul cum se pregătesc şi cum se comportă. Aşa că, în primul rând, vom lucra la atitudine, la mentalitate. Sunt sigur că valoarea echipei nu este cea arătată în tur, poziţia în clasament trebuie să fie alta“, a completat tehnicianul gorjenilor.

„Sperăm să facem treabă bună în acest cantonament“

La rândul său, căpitanul pandurilor, Paul Anton, speră ca acest stagiu de pregătire fizică de la Izvorani, care se va încheia pe 21 ianuarie, să-i pună pe picioare pe gorjeni. „Sperăm să facem treabă bună în acest cantonament. Sperăm ca în retur să avem rezultate mult mai bune decât în tur. Suntem conştienţi că avem nevoie de antrenamentele fizice pentru a putea avea un retur foarte bun. E bine că ne antrenăm pe frig. Jucăm în România, totuşi, şi când începe returul s-ar putea să fie la fel de frig. Va fi un retur în care sper şi cred că vom reuşi să ne autodepăşim, să adunăm mult mai multe puncte, să începem să urcăm în clasament. Sperăm ca de la meci la meci să ne apropiem de obiectivul propus la începutul campionatului, nicidecum să ne luptăm la evitarea retrogradării“, a punctat Paul Anton.
Golgheterul echipei, craioveanul Mihai Roman, își dorește foarte mult ca Pandurii să aibă o pregătire de iarnă foarte bună, care să se reflecte în puncte. „Trebuie să acumulăm în perioada asta, să ne antrenăm cât mai bine ca să reuşim ce ne-am propus. În tur am înscris aproape în fiecare meci, dar nu am reuşit să strângem foarte multe puncte. Am făcut partide destul de bune, dar ne-a lipsit şi şansa. Au fost şi greşeli din partea noastră, pe care sperăm să nu le mai repetăm în retur şi să strângem cât mai multe puncte“, a spus Mihai Roman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS