6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLaurenţiu Lică a fost omul meciului cu Trentino

Laurenţiu Lică a fost omul meciului cu Trentino

Laurenţiu Lică (în albastru) a făcut un joc bun în faţa italienilor de la Trentino (Foto: Claudiu Tudor)
Laurenţiu Lică (în albastru) a făcut un joc bun în faţa italienilor de la Trentino (Foto: Claudiu Tudor)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova nu s-au făcut de râs în meciul cu puternica echipă italiană Trentino. Tripla campioană a Europei s-a impus cu scorul de 3-0, dar elevii lui Dănuț Pascu au pierdut onorabil, fiind aproape să câștige un set. Cel mai bun jucător al meciului a fost căpitanul oltenilor, Laurențiu Lică.

Peste 2.000 de craioveni au venit marți după-amiază la Sala Polivalentă să vadă pe viu echipa masculină de volei Trentino, o forță în Europa.
Italienii, obișnuiți cu fazele superioare ale competițiilor internaționale, erau favoriți fără doar și poate în confruntarea cu SCM-U Craiova, formație ajunsă în premieră în sferturile de finală ale Cupei CEV.
Primul punct al meciului a fost reușit de craioveni, în uralele tribunei. Mulți au fotografiat tabela de marcaj, crezând ca aceasta va fi singura dată când favoriții lor vor conduce principala candidată la câștigarea Cupei CEV.
Spre surprinderea tuturor, Laurențiu Lică și colegii săi s-au ținut aproape de adversari. Dacă în debutul setului, oaspeții luaseră chiar patru puncte avans (12-8), craiovenii și-au revenit și au egalat situația (17-17), apoi s-a mers cap la cap. Au avut chiar și o șansă mare să câștige setul, când au condus cu 24-23, dar nu au profitat. Mult mai experimentați, italienii au egalat, apoi au câștigat primul parțial cu 27-25.
În următoarele două seturi, cei de la Trentino s-au impus cu 25-22 și 25-19, dar elevii lui Dănuț Pascu au avut o prestație onorabilă în fața unor vedete ale voleiului european cum ar fi Kaziyski, Lanza, Nemec şi Zygadlo. Spectatorii au părăsit sala cu zâmbetul pe față, chiar dacă după acest prim meci, șansele celor de la SCM-U Craiova să se califice în faza următoare s-au diminuat drastic.
Mulți însă poate vor povesti nepoților cum a fost la un meci în care echipa favorită, contrar previziunilor, nu s-a făcut de râs în fața unei superputeri, cu jucători care au salarii colosale.

Lică: Am rămas cu un gust amar după primul set

Cel mai bun voleibalist de pe teren, conform statisticilor, a fost Laurențiu Lică, căpitanul echipei SCM-U Craiova, care a reușit 13 puncte și câteva faze spectaculoase. „Lolo“ are un mic regret legat de faptul că el și colegii săi nu au câștigat primul set, deși au fost atât de aproape.
„Din păcate, rămânem cu un gust amar după primul set. Având o șansă atât de mare cu o echipă de genul acesta îți pare rău la final când nu concretizezi. Ne-am jucat șansa și în următoarele seturi. Au fost faze frumoase, am jucat de la egal la egal cu ei la un moment dat, dar echipele mari forțează cât este nevoie,  suficient cât trebuie pentru a nu avea dificultăți“, a spus jucătorul în vârstă de 34 de ani.
Lică, voleibalistul cel mai bun al oltenilor, crede că SCM-U ar fi putut profita mai mult de oboseala celor de la Trentino, care au jucat trei meciuri în săptămâna anterioară: „Au avut sâmbătă și duminică două meciuri extrem de grele în Cupa Italiei. Au pierdut finala acestei competiții și cred că pentru noi a fost un avantaj acest lucru, dar nu am reușit să concretizăm pe tabelă. Au fost un pic obosiți, dar ei știu să joace cât să câștige cu 3-0. Dacă luam primul set se întrebuințau și ei mai tare și poate mai aveam o șansă în setul doi“.

Pascu: Au fost faze de reală calitate

Antrenorul Dănuț Pascu este mulțumit că publicul prezent în număr mare la meci a putut vedea câteva faze de calitate. „De un sigur lucru îmi pare rău, că nu am reușit să câștigăm primul set, ceea ce era un lucru deosebit și pentru public, pentru noi ca echipă și pentru fiecare jucător, dar pe final de set experiența italienilor și-a spus cuvântul. În setul doi am jucat bine până la jumătate, am și condus, dar nu s-a putut mai mult. Băieții au făcut un meci bun, au vrut să se ridice la valoarea adversarilor și până la urmă toți am avut de câștigat: și publicul craiovean, care a venit în număr mare, și jucătorii, pentru că ăsta a fost și scopul, să facem un joc spectaculos. Au fost câteva faze de reală calitate. A fost cel mai numeros public din acest sezon. Îi așteptăm în continuare și le promit că vom face tot posibilul să câștigăm fiecare meci“.

Lăudați de italieni

Jucătorii de la Trentino s-au declarat încântați de atmosfera din Sala Polivalentă și au lăudat prestația craiovenilor. „Am rămas surprins plăcut, am găsit aici o sală frumoasă, oameni mulţi la meci şi o atmosferă perfectă. A fost un meci dificil, chiar dacă am câştigat cu 3-0. Echipa gazdă a jucat foarte bine, mai ales în primul set. Sunt mulțumit de acest rezultat, mai ales că eram puţin obosiţi pentru că veneam după un meci greu în Cupa Italiei“, a spus Matey Kaziyski.
„Nu am făcut un meci foarte spectaculos. În primul set am luptat mult pentru a-l câştiga. Cred că această implicare, această luptă din acest set ne va fi de folos pentru următoarele partide“, l-a completat Matteo Burgsthaler. Alt voleibalist de la Trentino, Masimo Colaci, a recunoscut că din cauza oboselii jocul echipei a avut de suferit: „Dincolo de joc, care nu a fost de o calitate grozavă, era important să revenim pe drumul cel bun, acela al victoriei. Nu am făcut un meci extraordinar, dar obiectivul era victoria, pe care trebuia să o obținem cât mai repede. Am reuşit, suntem mulțumiți. Am jucat multe meciuri în ultima perioadă, dar aceasta este frumusețea voleiului atunci când participi la multe competiții“.
Returul dintre Trentino și SCM-U Craiova se va disputa pe 22 ianuarie, în Italia.
Până atunci, oltenii vor juca în campionatul intern, sâmbătă, în deplasare, cu Unirea Dej.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS