Alb-albaștrii, „rupți în două“ la antrenamente de un ardelean

Cornel Blejan îi monitorizează pe jucători, după efort, cu ajutorul sistemului Polar (Foto: Alexandru Vîrtosu)


Jucătorii CS Universitatea Craiova muncesc din greu la capitolul fizic în Antalya, iar principalul om care dictează exercițiile este preparatorul Cornel Blejan, caracterizat de toți cei din club ca fiind un profesionist desăvârșit. Chiar dacă a venit în Bănie în staff-ul lui Erik Lincar, orădeanul a fost apreciat de toți cei care au urmat pe banca tehnică, iar ieri și-a serbat ziua de naștere (31 de ani) în cantonamentul alb-albaștrilor, declarându-se fericit că-și poate face meseria în cele mai bune condiții. „Atâta timp cât poţi să munceşti, să fii sănătos, e perfect. În ceea ce mă priveşte, în fiecare zi în care pot să-mi pun în practică ideile şi metodele pot să spun că e ziua mea. Aşa că sunt fericit. Presiune nu simt deloc, pentru că ştiu ce am de făcut, de la cap la coadă. Toate deciziile se iau împreună cu staff-ul, discutăm metodele şi mijloacele de pregătire, nu fac nimic de capul meu. Totul este controlat“, a spus Blejan, pentru site-ul clubului.

Preparatorul fizic a avut cuvinte de laudă la adresa actualului staff tehnic, compus din Emil Săndoi, Sorin Cârțu, Adrian Popescu şi Silviu Lung: „Îmi pare bine că am fost apreciat de conducere, de oamenii care m-au adus aici şi mi-au dat posibilitatea să continuu munca, deoarece sunt convins că sunt pe un drum bun. Cu toţi antrenorii am colaborat bine, dar nu tot timpul a mers treaba aşa cum ne-am dorit. Singurul lucru care mi s-a cerut de către actualul staff tehnic a fost să coordonez singur latura fizică. Să-mi asum responsabilitatea pentru ceea ce fac şi astfel să am putere de decizie. Cei doi antrenori m-au responsabilizat la maximum, acordându-mi încredere şi rezultatele au apărut“.

„Vom fi foarte buni după acest cantonament de iarnă“

Cornel Blejan a afirmat că este îndrăgostit de munca sa și a promis că jucătorii Craiovei vor fi la parametrii cei mai buni în momentul reluării returului de campionat, punctând că și-ar dori ca anul acesta CSU să încheie în primele cinci echipe. „Muncim de dimineaţa până seara. Plecăm la 8.30 la birou, apoi stadion, masă, iarăşi la birou şi din nou la stadion, şi e iarăşi 8.30, dar seara. Urmează interpretarea datelor de la sistemul Polar, cu care monitorizăm frecvenţa cardiacă a jucătorilor, pregătirea antrenamentelor pentru a doua zi în urma interpretării datelor, studiu individual şi câteodată prea puţin timp pentru familie şi prieteni. Vom fi foarte buni după acest cantonament de iarnă, pentru că ştim ce lucrăm și ce efecte vor avea antrenamentele asupra fiecărui individ, iar profesionalismul băieţilor dublează ceea ce facem noi. Cea mai frumoasă perioadă o trăiesc acum, la Craiova, unde am cele mai multe satisfacţii. Îmi doresc să rămân cât mai mult timp aici pentru că progresez atât eu, cât şi echipa. Chiar dacă sunt perfecţionist şi îmi place doar locul întâi, ar fi o satisfacţie foarte mare să terminăm campionatul în primele cinci echipe din România“, a punctat Cornel Blejan.


Cârțu mai vrea jucători

Directorul tehnic al CSU Craiova, Sorin Cârțu, a afirmat că își doreşte şi rezultate bune în amicale, dar în primul rând vrea să-i ducă pe alb-albaştri în formă maximă pentru returul campionatului, punctând că este foarte atent la tinerii din lot. „Ne uităm la tinerii noștri, îi încercăm, sunt jucători de perspectivă şi cu talent. Mergem pe principiul acesta de selecţie naturală. Dacă pot, la vârsta pe care o au, să reziste la ceea ce facem noi, este OK, dacă nu, încercăm alţii. Asta nu înseamnă că mai târziu nu pot ajunge fotbalişti de valoare. Îi încercăm în acest cantonament, este un prim pas, o şansă a lor, pe care trebuie să o exploateze. Din partea noastră au tot sprijinul. De felul meu sunt mai naţionalist şi întotdeauna am mers pe modelul Athletic Bilbao, dar nu ştiu dacă acum e momentul să ne gândim la acest lucru. În orice caz, îţi trebuie fotbalişti în echipă care să înţeleagă foarte bine ce înseamnă spiritul oraşului nostru şi, în primul şi, în primul rând, spiritul Craiovei Maxima. Întotdeauna am urmărit aceste lucruri, iar cei care nu înţeleg asta se elimină uşor – uşor. Avem 26 de jucători, dar sunt patru puşti pe care-i încercăm acum (Iuga, Manea, Georgescu și Armășelu – n.r.), plus Ivan, plus Cârstea. Deci, sunt vreo şase jucători pe care nu poţi să mergi sută la sută la cerinţele Ligii I. Din aceştia 20 care mai rămân, trei sunt portari, deci avem doar 17 jucători de câmp pe care să ne bazăm în totalitate. Ne gândim în continuare la câteva soluţii“, a spus „Sorinaccio“, pentru csuc.ro. „În Antalya sunt meciuri de antrenament în care urmărim intrarea treptată în formă, deşi e puţin brusc să joci de la început cu Genclerbirligi, apoi cu Lankaran şi Anji. Ne interesează şi rezultatele, dar nu neapărat. Sunt meciuri care trebuie să intre în procesul de pregătire al echipei. De aceea nu vom merge pe ideea de titulari şi rezerve, ci vom face echipe aproximativ egale valoric şi echilibrate pentru cele două reprize“, a completat Sorin Cârțu.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 15 ianuarie 2015

Actualitate

» Vasile Buz la 80 de ani: Poveste de viață în culori
» Războiul medicamentelor – iscusita manevră a ministrului Bănicioiu
» Investiţiile în educaţie sunt esenţiale pentru combaterea efectelor crizei economice
» Trei persoane și-au pierdut viața într-o operațiune antitero la Bruxelles
» Zeci de persoane protestează la BNR faţă de creşterea record a francului elveţian
» Senatorul Tudor Chiuariu, urmărit penal în dosarul retrocedării a 6.000 de hectare de pădure
» Preşedintele Iohannis: Aderarea la zona euro, un deziderat al României şi al românilor
» Părțile implicate într-un proces pot primi încheierile de ședință și hotărârile în format electronic
» Oameni tot mai puţini, dar cu simţul umorului
» Imnul Colegiului “Carol I”, premiat
» “Spargerea”, la Teatrul Naţional din Craiova
» Noul Regulament şcolar, nu este pe placul sindicatelor şi elevilor
» Aproximativ 150.000 de persoane au credite în franci eleveţieni

Local

» Autorii unor furturi, identificaţi de poliţiştii mehedinţeni
» Vâlcea: Paznicii au fost verificaţi de poliţişti
» Tudose: Oltchim trebuie reorganizat înainte de privatizare
» Mehedinţi: Amenzi de peste 50.000 de lei au fost aplicate de poliţişti într-o zi
» Razii în municipiul Râmnicu Vâlcea
» Percheziţii la Dârvari
» Mehedinţi: Patru indivizi ridicaţi în urma unor percheziţii la Dârvari

Dolj

» Război pe Târgul Municipal Zilnic din Craiova
» CEO funcţionează cu 11 grupuri energetice din 12
» Sufrageria de sub pasaj, la a doua strigare
» Recon construiește Centrul de Agrement și Sport
» Afacerea „Imprimeria Oltenia“, preț confidențial
» Tot mai mulţi copii din Dolj renunţă la şcoală
» Elevi şi profesori din Carol I – câştigători la Expoziţia „Învingător prin artă“
» „Spargerea“, la Naționalul craiovean
» Fost primar, condamnat pentru fraudarea fondurilor europene
» Craiova: Expoziţia de pictură “Daimon-eidolon” la Casa de Cultură “Traian Demetrescu”:
» Craiova: Cărticica pentru prichindei şi copii mai măricei îl prezintă pe Galileo Galilei
» Melomanii craioveni se întâlnesc la Biblioteca “Aman”
» Cum mai bate inima cardiologiei craiovene
» A intrat în stâlp cu mașina pe care voia s-o cumpere

Gorj

» Şefi noi la facultăţile UCB
» Escrocherii cu locurile de muncă în Spania

Mehedinţi

» Îmbulzeală la produse de bricolaj

Sport

» AJF oferă mingi echipelor din Dolj
» Podărenii s-au reunit și se antrenează de mâine
» Pârvulescu anunță transferuri în scurt timp
» Noua Craiova, victorioasă, după 53 de zile de „secetă“
» Fotbal – Manchester United a încetat colaborarea cu un scouter pentru afirmaţii rasiste la adresa românilor şi bulgarilor
» Moral bun după victoria cu Priștina
» Fotbal – Juniorii CSU Craiova vor susține amicale cu bulgarii de la Ludogorets
» Cârţu: Amicalele ne vor ajuta să revenim în formă

Sanatate

» Clinica de Cardiologie se chinuiește cu aparatură veche

Magazin

» Horoscop
» O monedă rară de un cent, vândută la licitaţie cu aproape 2,6 milioane de dolari
» Bancul zilei
» Nominalizările la premiile Oscar 2015

Top