10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii, „rupți în două“ la antrenamente de un ardelean

Alb-albaștrii, „rupți în două“ la antrenamente de un ardelean

Cornel Blejan îi monitorizează pe jucători, după efort, cu ajutorul sistemului Polar  (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Cornel Blejan îi monitorizează pe jucători, după efort, cu ajutorul sistemului Polar (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Jucătorii CS Universitatea Craiova muncesc din greu la capitolul fizic în Antalya, iar principalul om care dictează exercițiile este preparatorul Cornel Blejan, caracterizat de toți cei din club ca fiind un profesionist desăvârșit. Chiar dacă a venit în Bănie în staff-ul lui Erik Lincar, orădeanul a fost apreciat de toți cei care au urmat pe banca tehnică, iar ieri și-a serbat ziua de naștere (31 de ani) în cantonamentul alb-albaștrilor, declarându-se fericit că-și poate face meseria în cele mai bune condiții. „Atâta timp cât poţi să munceşti, să fii sănătos, e perfect. În ceea ce mă priveşte, în fiecare zi în care pot să-mi pun în practică ideile şi metodele pot să spun că e ziua mea. Aşa că sunt fericit. Presiune nu simt deloc, pentru că ştiu ce am de făcut, de la cap la coadă. Toate deciziile se iau împreună cu staff-ul, discutăm metodele şi mijloacele de pregătire, nu fac nimic de capul meu. Totul este controlat“, a spus Blejan, pentru site-ul clubului.
Preparatorul fizic a avut cuvinte de laudă la adresa actualului staff tehnic, compus din Emil Săndoi, Sorin Cârțu, Adrian Popescu şi Silviu Lung: „Îmi pare bine că am fost apreciat de conducere, de oamenii care m-au adus aici şi mi-au dat posibilitatea să continuu munca, deoarece sunt convins că sunt pe un drum bun. Cu toţi antrenorii am colaborat bine, dar nu tot timpul a mers treaba aşa cum ne-am dorit. Singurul lucru care mi s-a cerut de către actualul staff tehnic a fost să coordonez singur latura fizică. Să-mi asum responsabilitatea pentru ceea ce fac şi astfel să am putere de decizie. Cei doi antrenori m-au responsabilizat la maximum, acordându-mi încredere şi rezultatele au apărut“.

„Vom fi foarte buni după acest cantonament de iarnă“

Cornel Blejan a afirmat că este îndrăgostit de munca sa și a promis că jucătorii Craiovei vor fi la parametrii cei mai buni în momentul reluării returului de campionat, punctând că și-ar dori ca anul acesta CSU să încheie în primele cinci echipe. „Muncim de dimineaţa până seara. Plecăm la 8.30 la birou, apoi stadion, masă, iarăşi la birou şi din nou la stadion, şi e iarăşi 8.30, dar seara. Urmează interpretarea datelor de la sistemul Polar, cu care monitorizăm frecvenţa cardiacă a jucătorilor, pregătirea antrenamentelor pentru a doua zi în urma interpretării datelor, studiu individual şi câteodată prea puţin timp pentru familie şi prieteni. Vom fi foarte buni după acest cantonament de iarnă, pentru că ştim ce lucrăm și ce efecte vor avea antrenamentele asupra fiecărui individ, iar profesionalismul băieţilor dublează ceea ce facem noi. Cea mai frumoasă perioadă o trăiesc acum, la Craiova, unde am cele mai multe satisfacţii. Îmi doresc să rămân cât mai mult timp aici pentru că progresez atât eu, cât şi echipa. Chiar dacă sunt perfecţionist şi îmi place doar locul întâi, ar fi o satisfacţie foarte mare să terminăm campionatul în primele cinci echipe din România“, a punctat Cornel Blejan.

Cârțu mai vrea jucători

Directorul tehnic al CSU Craiova, Sorin Cârțu, a afirmat că își doreşte şi rezultate bune în amicale, dar în primul rând vrea să-i ducă pe alb-albaştri în formă maximă pentru returul campionatului, punctând că este foarte atent la tinerii din lot. „Ne uităm la tinerii noștri, îi încercăm, sunt jucători de perspectivă şi cu talent. Mergem pe principiul acesta de selecţie naturală. Dacă pot, la vârsta pe care o au, să reziste la ceea ce facem noi, este OK, dacă nu, încercăm alţii. Asta nu înseamnă că mai târziu nu pot ajunge fotbalişti de valoare. Îi încercăm în acest cantonament, este un prim pas, o şansă a lor, pe care trebuie să o exploateze. Din partea noastră au tot sprijinul. De felul meu sunt mai naţionalist şi întotdeauna am mers pe modelul Athletic Bilbao, dar nu ştiu dacă acum e momentul să ne gândim la acest lucru. În orice caz, îţi trebuie fotbalişti în echipă care să înţeleagă foarte bine ce înseamnă spiritul oraşului nostru şi, în primul şi, în primul rând, spiritul Craiovei Maxima. Întotdeauna am urmărit aceste lucruri, iar cei care nu înţeleg asta se elimină uşor – uşor. Avem 26 de jucători, dar sunt patru puşti pe care-i încercăm acum (Iuga, Manea, Georgescu și Armășelu – n.r.), plus Ivan, plus Cârstea. Deci, sunt vreo şase jucători pe care nu poţi să mergi sută la sută la cerinţele Ligii I. Din aceştia 20 care mai rămân, trei sunt portari, deci avem doar 17 jucători de câmp pe care să ne bazăm în totalitate. Ne gândim în continuare la câteva soluţii“, a spus „Sorinaccio“, pentru csuc.ro. „În Antalya sunt meciuri de antrenament în care urmărim intrarea treptată în formă, deşi e puţin brusc să joci de la început cu Genclerbirligi, apoi cu Lankaran şi Anji. Ne interesează şi rezultatele, dar nu neapărat. Sunt meciuri care trebuie să intre în procesul de pregătire al echipei. De aceea nu vom merge pe ideea de titulari şi rezerve, ci vom face echipe aproximativ egale valoric şi echilibrate pentru cele două reprize“, a completat Sorin Cârțu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS