16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRestart pentru baschetbaliști

Restart pentru baschetbaliști

Marko Boltic (la minge) debutează astăzi pentru echipa craioveană în Liga Balcanică (Foto: arhiva GdS)
Marko Boltic (la minge) debutează astăzi pentru echipa craioveană în Liga Balcanică (Foto: arhiva GdS)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova va întâlni astăzi (ora 20.00, TVR3), pe teren propriu, formația Sigal Priștina, din Kosovo, în etapa a noua din Liga Balcanică, grupa B. Elevii lui Andelko Mandic au doar o victorie în cele cinci meciuri disputate până acum în această competiție și ocupă locul patru. Teoretic, formația din Bănie mai are nevoie de un singur succes în ultimele trei partide din grupă pentru a se califica în faza următoare. Oltenii au un avantaj, acela că vor disputa aceste partide pe teren propriu.
Sigal Priștina este una dintre echipele solide din Liga Balcanică și care beneficiază de un buget consistent, poate cel mai mare dintre formațiile angrenate în această competiție. Formația kosovară se află pe locul al doilea în grupă, cu patru victorii și două înfrângeri, având cu două puncte mai puțin ca liderul KK Kozuv.

Schimbări în ambele echipe

În pauza de iarnă, ambele combatante de astăzi au făcut modificări în lot în dorința de a obține rezultate mai bune.
De la Craiova au plecat patru jucători, Zoran Krstanovic, Uros Velickovic, Nikola Otovic și Nikola Vucurovic și au venit doi, Djordje Micic și Radomior Marojevic, plus Boltic, care se alăturase lotului înainte de Crăciun. Sigal Priștina și-a întărit lotul prin aducerea a doi baschetbaliști americani, Julius Coles și Nate Bowie. La Sigal a ajuns și Nikola Vucurovic, jucător care vine chiar de la rivala de astăzi SCM-U Craiova.
Delegația kosovară a sosit ieri în Bănie, iar seara jucătorii au făcut un antrenament în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, deoarece în Sala Polivalentă nu se ridicase încă suprafața de joc specială care fusese pusă pentru meciul de volei dintre SCM-U Craiova și Trentino, disputat aseară.

„O luăm de la zero“

După un sfârșit de an dezastruos, cu eșecuri pe bandă rulantă, echipa craioveană, într-o formulă nouă, promite altă exprimare în teren care să-i aducă victoriile necesare, atât în Liga Balcanică, cât și în campionatul intern, unde va încerca, pentru al treilea sezon consecutiv, să se califice în play-off. „Meciul cu Priștina este primul oficial din 2015 pentru noi. Sperăm să ne trezim la realitate și să o luăm de la zero, dacă se poate. Avem jucători noi care sper să se integreze cât mai repede, iar echipa să aibă un joc pe placul fanilor și totodată eficient, care să ne aducă victorii“, a spus ieri un oficial al echipei craiovene.
După ce în turul campionatului a avut o adevărată infirmerie în lot, la meciul de astăzi antrenorul echipei craiovene, Andelko Mandic, poate miza pe toți jucătorii din lot.

Craiovenii au jucat două amicale

SCM-U Craiova a disputat luna aceasta două amicale în compania unor adversari puternici și a pierdut ambele partide. Primul joc a fost în deplasare, în compania campioanei CSU Asesoft Ploiești, prahovenii impunându-se cu scorul de 98-73, iar sâmbăta trecută Travis Bureau și colegii săi au primit vizita formației U BT Cluj, ardelenii câștigând disputa cu scorul de 82-71.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS