13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis: Simona Halep a abandonat la Sidney

Tenis: Simona Halep a abandonat la Sidney

Simona Halep a decis să nu joace la Sidney din cauza problemelor la stomac
Simona Halep a decis să nu joace la Sidney din cauza problemelor la stomac

Jucătoarea română de tenis Simona Halep nu a luat startul la turneul de la Sydney, unde a fost desemnată favorita principală. Chiar înaintea startului din turul 2, unde s-a calificat direct, jucătoarea a anunţat că nu va juca după ce a resimţit probleme medicale la stomac, informează Prosport.

Numărul 3 mondial s-a retras din competiţie chiar înaintea meciului cu Karolina Pliskova (nr. 22 WTA) din cauza unei gastroenterocolite.

Simona a şi explicat motivul pentru care şi-a anunţat retragerea cu puţin timp înaintea partidei cu Karolina Pliskova. “Nu m-am antrenat în ultimele trei zile din cauza problemelor la stomac. Am aşteptat până azi (n.r. marţi) să văd dacă pot evolua, dar am simţit că nu pot. Este greu să joci un turneu într-o astfel de stare aşa că, din păcate, am fost nevoită să mă retrag”, a declarat Simona Halep.

„Ne pare rău că Simona a trebuit să se retragă şi îi dorim o recuperare rapidă pentru a putea participa la Australian Open. Abia aşteptăm să o primim aici anul viitor”, a declarat Alistair MacDonald, directorul turneului de la Sydney.

Halep a adăugat: „În timpul turneului din China am avut probleme cu stomacul, m-am simţit rău şi înainte de finală”.

La Sydney, românca a fost înlocuită pe tabloul principal cu Nicole Gibbs.  Pliskova a învins-o pe Gibbs, scor 6-0, 6-0.

La ediţia de anul trecut a turneului de la Sydney, Halep a fost eliminată în primul tur.

Participarea la Australian Open nu este pusă în pericol

Românca a susţinut însă că participarea la Australian Open, turneu care va începe de duminică spre luni noaptea în România, nu este pusă în pericol: “Niciodată nu se ştie cu stomacul, dar sper ca în 2-3 zile să mă refac şi să pot juca din nou. Acum nu vreau decât să mă recuperez, la meciurile de la Australian Open mă voi gândi mai târziu”.

Simona Halep va fi cap de serie numărul 3 la Australian Open, după Serena Williams şi Maria Şarapova.

Victorii pentru Tecău și Mergea
Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 2, s-a calificat, astăzi, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Sydney (Australia), dotat cu premii în valoare totală de 494.310 dolari, informează site-ul oficial al competiţiei.
Tecău şi Rojer au învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-2, 7-6 (7), după o oră şi nouă minute, cuplul australian James Duckworth/Chris Guccione.
În sferturile de finală, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer vor întâlni perechea Benjamin Becker/Nicholas Monroe (Germania/SUA), care a trecut, cu scorul de 6-4, 7-6 (9), de cuplul Marin Draganja/Henri Kontinen (Croaţia/Finlanda).
Pentru calificarea în sferturi de finală la Sydney, Tecău şi Rojer vor primi 45 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 3.960 de dolari.
Tot astăzi, perechea Florin Mergea/Dominic Inglot (România/Marea Britanie) s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Auckland (Noua Zeelandă), dotat cu premii în valoare totală de 519.395 de dolari.
Mergea şi Inglot au învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-3, 7-6 (10), după o oră şi 16 minute, cuplul Santiago Giraldo/Joao Sousa (Columbia/Portugalia). În sferturile de finală, Florin Mergea şi Dominic Inglot vor întâlni învingătorii partidei dintre perechea columbiană Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, cap de serie numărul 3, şi cuplul neo-zeelandez Artem Sitak/Michael Venus.
Pentru calificarea în sferturi de finală la Auckland, Mergea şi Inglot vor primi 45 de puncte în clasamentul de dublu şi un cec în valoare de 4.180 de dolari.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS