10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschet (m): Energia Târgu Jiu întâlnește astăzi vicecampioana Belgiei

Baschet (m): Energia Târgu Jiu întâlnește astăzi vicecampioana Belgiei

Antrenorul Energiei, Antonis Constatinides, crede că în această fază a EuroChallenge, orice meci va fi dificil (sursa foto: Totalbaschet)
Antrenorul Energiei, Antonis Constatinides, crede că în această fază a EuroChallenge, orice meci va fi dificil (sursa foto: Totalbaschet)

Echipa masculină de baschet Energia Târgu Jiu debuează astăzi în faza „Last 16” a FIBA Eurochallenge. Ajunși în premieră în această fază, gorjenii vor primi vizita formației Okapi Aalstar, vicecampioana Belgiei. Meciul din Sala Sporturilor va începe la ora 19.00.
Energia vine după ratarea calificării în final four-ul Cupei României. Antrenorul Antonis Constatinides nu i-a iertat nici acum pe arbitrii partidei cu CSU Sibiu, dar a încercat să-și motiveze jucători pentru partida de cupă europeană. „Am discutat cu băieţii şi le-am spus că nu are de ce să le fie ruşine de ceea ce s-a petrecut la Sibiu, ei ar trebui să fie mândri de felul cum au jucat şi cum au abordat partida. Altora trebuie să le fie ruşine pentru ce s-a întâmplat la Sibiu. Le-am explicat jucătorilor că trebuie să uite cât mai repede ce a fost la Sibiu şi să se concentreze pe ceea ce urmează, pentru că avem un meci foarte important cu Okapi din Belgia în EuroChallenhe. Nu vom lăsa pe nimeni să ne strice bucuria acestui eveniment, care este meciul împotriva echipei Okapi”, a spus tehnicianul cipriot, citat de site-ul oficial al echipei Energia.

Constatinides: În statistici, Okapi este cel mai slab adversar

Despre meciul cu Okapi Aalstar, Constatinides a spus că va fi unul dificil: „Va fi un meci foarte dificil, de altfel toate meciurile din acestă fază sunt extrem de dificile, pentru că nivelul a crescut foarte mult în Last 16. Avem în grupă două echipe, Astana şi Brindisi, care au cochetat cu Euroliga. Pe hârtie, Okapi este o echipă care pe hârtie şi în statistici este cea mai slabă dintre cele trei formaţii cu care vom juca. Din ce am observat, este cam de acelaşi nivel cu echipa noastră, diferenţa este că au mai multă experienţă decât noi. Aproape în fiecare an sunt în ultimele 16, au ajuns chiar şi în Final 4, dar dacă vă aduceţi aminte la fel a fost şi cu Tartu, când ei aveau toate atuurile. Noi vom încerca să facem cu Okapi, la fel cum am făcut cu Tartu”.
Echipele clasate pe primele două locuri în grupă se vor califica în sferturile de finală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS