11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Popescu: Trebuie să avem răbdare cu echipa

Adrian Popescu: Trebuie să avem răbdare cu echipa

Adrian Popescu a vorbit la alege tv şi Radio Sud despre perioada de pregătire premergătoare returului de campionat (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Adrian Popescu a vorbit la alege tv şi Radio Sud despre perioada de pregătire premergătoare returului de campionat (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Adrian Popescu a părăsit imediat bănosul fotbal arab atunci când a fost solicitat de Sorin Cârțu și Emil Săndoi la CS Universitatea, fiind convins că noul proiect este serios și că orașul Craiova poate redeveni o forță în Liga I, și nu numai. „Dacă vom lua fiecare meci pas cu pas, vom munci bine și cu seriozitate, vom reuși să scoatem echipa din impas“, afirma în septembrie fostul mijlocaș și căpitan al oltenilor din 1991 în cadrul emisiunii „Repriza de Sud“, de la alege tv și Radio Sud. Timpul i-a dat dreptate, reprezentanta Băniei din Liga I s-a redresat, având un parcurs incredibil, care i-a determinat pe suporteri să creadă că alb-albaștrii pot „prinde“ cupele europene. Prezent din nou la „Repriza de Sud“, „secundul“ Adrian Popescu a dorit să-i mai tempereze puțin pe fani, spunând că echipa arată foarte bine, dar nu este indicat să se pună o presiune prea mare pe Brandan și compania, punctând că de performanță se poate vorbi serios din sezonul viitor. În rândurile următoare vom prezenta câteva dintre ideile discutate în cadrul emisiunii de joi seară.
Alexandru Vîrtosu: Cum a fost vacanța? V-a priit?
Adrian Popescu: A fost un pic de relaxare, de liniște, alături de familie, iar acum suntem gata să facem treabă.
A.V.: La începutul săptămânii a avut loc și reunirea echipei. Sunt jucători care au făcut exces de sărmăluțe?
A.P.: Cântarul nu s-a supărat pe nici unul. Din contră, unii au venit chiar sub greutatea cu care au plecat în vacanță și aici mă refer la Alex Mateiu. Am făcut un control amănunțit în privința greutății și toți sunt în parametrii optimi și asta pentru că ei au avut un program de pregătire individual. Sunt jucători profesioniști și s-a văzut asta și în turul campionatului. Vă spun sincer că sunt de admirat acești copii. La început țipam mai mult la ei, ca să ne facem înțeleși, dar cu trecerea timpului ne-au redus la tăcere, pentru că ei au conștientizat că trebuie să pună osul la treabă, pricepeau rapid tot ce le ceream și executau bine de la început toate exercițiile. Cu toții formează un colectiv foarte unit.
A.V.: Au revenit aproape toți, doar Brandan a întârziat. Mai vine?
A.P.: Înainte de a intra în vacanță am decis să le dăm câteva zile libere în plus străinilor, pentru că ei au stat mai departe de familii decât restul. Pablo Brandan a demonstrat de atâtea ori că este un tip serios și nu există nici o problemă privind revenirea lui. El se va alătura lotului care va pleca luni spre Antalya.

„Vor mai veni doi jucători în această iarnă“

A.V.: Ne-ați obișnuit cu multe transferuri, iar în această iarnă au venit doar doi jucători…
A.P.: Da, au venit Dumitraș și Briceag. Sunt doi jucători de calitate, pe care i-am urmărit până acum în campionat și se mai lucrează și pentru cooptarea altor fotbaliști. Important este să aducem exact ce ne trebuie, să se plieze pe jocul nostru, nu de dragul de a transfera. Cred că vor mai veni doi jucători în această iarnă, un atacant și un mijlocaș de creație. Nu sunt posturi deficitare la noi, dar e nevoie de concurența care să ne dea speranța și încrederea că vom realiza mai mult decât în turul campionatului.
A.V.: Chanturia mai e de actualitate?
A.P.: Da, dar depinde foarte mult de clubul italian Verona. E un fotbalist de calitate, am simțit asta pe pielea noastră, să zicem așa, la meciul de la Cluj. Fiind jucătorul lor, italienii trebuie să-i plătească salariul, și aici este problema.
A.V.: Alte variante? Sunteți interesați de jucători din țară sau din străinătate?
A.P.: Și de la noi, și de afară, dar nu e cazul să dezvoltăm, pentru că atunci când dai un nume sar și alții și prețul crește.
A.V.: Cum comentați plecările lui Gabi Velcovici și Mihăiță Pleșan?
A.P.: În privința lui Velcovici putem spune că a prins puțin să joace în acest tur și se știa că vine Briceag. S-a mizat mult pe tinerețe, s-a vrut reîmprospătarea lotului… Îmi pare rău de „Baronul“, pentru că este un băiat deosebit. Ghinionul lui a fost că a jucat prea bine Vătăjelu, a fost lipsit de accidentări, de cartonașe și nu l-a putut scoate din echipă. Mihăiță Pleșan are 31 de ani și este o vârstă în care trebuie să joci. Poate accidentările au contat, el a avut ceva probleme la o gleznă, dar, din punctul meu de vedere, mai mergea la echipă. S-a vrut titular, pentru că simțea că poate să mai dea ceva fotbalului, și a decis să plece în altă parte. Cam aceeași problemă este și cu Dănănae, care este încă sub contract. Dacă ar pleca și Dănănae, am rămâne fără craioveni în echipă, iar cei ce vin din spate sunt destul de puțini. E nevoie de timp ca să apară și alți jucători din pepinieră.

„Contează rezultatele din amicale“

A.V.: Luni se pleacă în cantonament în Antalya. Se anunță o lună grea pentru jucători, așa este?
A.P.: În primă fază e importantă pregătirea de bază, cea fizică, pentru că de acolo trebuie să pornim ca să ajungem la un nivel bun, apoi vom da drumul meciurilor amicale. O vom lua treptat, vom începe cu echipe slab cotate, în conformitate și cu nivelul de pregătire la care ne aflăm, apoi putem trece și la adversari mai puternici. Aceste meciuri au rolul de a-i introduce pe băieți în competiție, trebuie să-și intre în mână ușor-ușor. E bine să ai multe meciuri de pregătire.
A.V.: Vă interesează rezultatele din amicale sau doar jocul în sine?
A.P.: Contează și rezultatele! E important, pentru că nu e o echipă oarecare, ci una care își dorește și trebuie să facă performanță și orice amănunt contează. Chiar dacă se fac multe schimbări de jucători pe parcursul celor 90 de minute, pentru că uneori se schimbă o echipă întreagă la pauză, nu vor fi neglijate rezultatele. E important ca tu să-ți demonstrezi valoarea și asta o faci în primul rând prin prisma rezultatului.
A.V.: Este posibil ca înaintea returului să fie prezentată echipa în cadrul unui amical cu o formație importantă?
A.P.: Ar fi foarte frumos, dar și foarte dificil, pentru că marile campionate ale Europei sunt deja în desfășurare. Fiind o partidă de verificare, tuturor le e frică să joace, pentru că pot apărea accidentări și fiecare își conservă jucătorii pentru partidele oficiale.
A.V.: Veți lăsa un program de pregătire și pentru echipa a doua și cele de juniori?
A.P.: Pe Sorin Cârțu și Emil Săndoi îi preocupă foarte mult activitatea din cadrul centrului de copii și juniori și mai ales al echipei a doua, căutăm tot timpul soluții, organizăm amicale pentru a-i vedea la lucru… Chiar acum, în Antalya, vom lua cu noi trei copii în pregătire, pentru că e important ca ei să simtă pulsul echipei mari. Ar fi vorba de Iuga, Manea și încă un jucător, asupra căruia nu
ne-am hotărât. Să fiți siguri că ne vom gândi și la echipa a doua la un program, o să monitorizăm lotul, pentru că la revenirea noastră o să-i testăm în jocuri.

„Sunt sigur că vom avea un retur bun“

A.V.: CSU trebuie să se mute pe „Extensiv“, spectatorii vor fi mai aproape de jucători. Faptul că terenul este mai mic decât pe „Oblemenco“ este un avantaj sau un dezavantaj?
A.P.: Terenul nu este mai mic, doar pare. S-a făcut o muncă foarte bună înainte de a veni iarna, s-a refăcut gazonul, iar faptul că sunt tribunele mai aproape e mai bine pentru noi și mai rău pentru adversari, pentru că va fi o presiune mai mare asupra lor.
A.V.: Unde vă veți antrena, dacă vor demara lucrările de demolare a stadionului?
A.P.: Nu am luat în calcul alte variante decât terenurile auxiliare din cadrul Complexului Sportiv „Ion Oblemenco“ pentru că eu cred că vom termina campionatul acolo.
A.V.: Începem returul cu Pandurii, o echipă în transformare. Cum vedeți viitoarele bătălii?
A.P.: Îmi pare rău de panduri că trec printr-o perioadă nefastă, dar formează o echipă serioasă, iar venirea lui Edi Iordănescu le va da un imbold fotbaliștilor. Există posibilitatea să aducă și ei jucători de calitate, dar una peste alta, noi suntem Craiova. Sunt sigur că vom avea un retur bun.
A.V.: Suporterii cred tot mai tare într-o participare în Liga Europa. Este posibilă?
A.P.: Se vorbește mult de primele locuri, dar trebuie să fim realiști și să avem răbdare, pentru că suntem încă departe de performanțele dorite. Dacă facem o echipă bună, restul vine de la sine. Eu cred că vom reuși. De la anul, însă, vorbim altfel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS