13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii și Dinamo vor un fundaș refuzat de Craiova

Pandurii și Dinamo vor un fundaș refuzat de Craiova

Vasiljevic (numărul 6) a impresionat în amicalul cu CSU şi ar putea îmbrăca tricoul pandurilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Vasiljevic (numărul 6) a impresionat în amicalul cu CSU şi ar putea îmbrăca tricoul pandurilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Pandurii Târgu Jiu a demarat miercuri pregătirile pentru returul campionatului, iar ieri jucătorii lui Edi Iordănescu s-au prezentat la Policlinica pentru Sportivi din Craiova și au efectuat vizita medicală. Delegația gorjenilor a cuprins 22 de jucători: Michal Gliwa, Răzvan Stanca, Pedro Mingote, Bogdan Unguruşan, Marian Pleaşcă, Marian Negrescu, Andrei Piţian, Paul Anton, Dan Nistor, Mihai Răduţ, Cornel Predescu, Alin Buleică, Viorel Nicoară, Gezim Shalaj, Ciprian Brata, Laurenţiu Iorga, Mihai Roman, Deivydas Matulevicius, Feiz Shamsin, Matija Smrekar, Elton şi Erico da Silva.
În tot acest timp, oficialii pandurilor caută cu disperare un fundaș central care să-l suplinească pe Paraskevas Christou, nerefăcut după operația de hernie suferită la sfârșitul lui 2014. „Noutăți vor apărea în câteva zile. Încercăm și noi să ne mișcăm la acest capitol, dar chiar dacă nu o să facem nici un transfer, eu am mare încredere în lotul actual. Ne dorim foarte mult un fundaș central, dar eu zic că și cu acest lot echipa Pandurii Târgu Jiu poate să-și atingă obiectivul, acela de a ne clasa cel puțin în prima parte a clasamentului. În privința jucătorilor noștri nu am primit oferte, dar dacă o să primim propuneri avantajoase pentru club și pentru fotbalist, probabil o să ne așezăm la masa tratativelor. Situația lui Dan Nistor este foarte clară, este jucătorul nostru până pe 30.6.2015 sub formă de împrumut de la echipa franceză Evian“, a declarat președintele clubului, Eugen Pârvulescu, pentru panduriics.ro.
Conform prosport.ro,
una dintre variantele gorjenilor pentru postul de fundaș central este Nikola Vasiljevic, de la OFK Belgrad (locul șase), fotbalist de care s-a interesat și CS Universitatea Craiova la începutul turului de campionat. Sârbul de 23 de ani s-a remarcat la amicalul susținut pe „Ion Oblemenco“ la începutul lunii septembrie 2014, câștigat de olteni cu 2-1, dar oficialii clubului din Bănie nu s-au „aruncat“ cu banii. L-au urmărit în continuare pe Vasiljevic, apoi, în urma caracterizărilor primite din partea scouterilor din Craiova Maxima, au zis pas transferului. Gorjenilor le-a fost propus Vasiljevic de către o veche cunoștință a lor, impresarul Zvonko Milojkovic, însă prima problemă apărută a fost că gruparea sârbă a solicitat o sumă deloc de neglijat pentru transfer, pentru că fotbalistul nu se află în ultimele șase luni de contract. În plus, Pandurii s-a trezit cu o concurență din partea lui Dinamo, astfel că prețul lui Nikola Vasiljevic a mai crescut.

„Ne așteaptă un retur infernal“

Conducătorul pandurilor, Eugen Pârvulescu, știe că Edi Iordănescu și elevii săi nu vor avea viață ușoară în partea a doua a campionatului, dar este convins că la final lucrurile vor sta foarte bine. „E clar că mesajul nostru, al tuturor, este că trebuie să urcăm în clasament. Ne așteaptă un retur infernal, cu partide dificile. Trebuie să recunoaștem că echipa noastră are o situație grea în clasamentul adevărului, are doar 18 puncte și începem cu un joc foarte greu pe teren propriu, când întâlnim revelația sezonului, CS Universitatea Craiova. Contează foarte mult să ne mișcăm cât mai repede și eficient cu tot ce ține de pregătire. Sunt sigur însă că, împreună cu noul staff, în care am mare încredere, echipa va ieși în foarte scurt timp din zona retrogradării. Pandurii Târgu Jiu poate să-și atingă obiectivul, acela de a ne clasa cel puțin în prima parte a clasamentului“, a spus Pârvulescu, lămurind și postura lui Dorian Gugu: „Face parte din staff-ul lui Edi Iordănescu, este secund. O să vedeți că Dorian Gugu va avea atribuții în plus față de ce a avut în vechiul staff“.

Anton și-a luat gândul de la națională

Căpitanul gorjenilor, Paul Anton, s-a arătat optimist în privința returului Ligii I, dar a recunoscut că în ceea ce-l privește nu se poate gândi la un transfer în străinătate sau la o convocare la echipa națională la ora actuală. „A fost mică vacanța, dar ne-am reîncărcat bateriile. Sperăm să avem rezultate bune împreună cu Edi Iordănescu. Este un antrenor tânăr, dar ambițios, și cu siguranță o să avem ce învăța de la dânsul. Important este să ne pregătim bine, să nu ne accidentăm în pregătiri, pentru că este o perioadă dificilă, dar asta este viața de fotbalist. Am foarte mare încredere că vom face un retur bun și vom urca în clasament. Dacă vom avea rezultate ne putem gândi și la națională, dacă nu, nu ai cum. Suntem pe locul 12 și nu poți să te gândești deocamdată la vreun transfer afară“, a punctat Paul Anton.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS