14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSârboaica Radovic a adus victoria Craiovei

Sârboaica Radovic a adus victoria Craiovei

Marija Radovic (la minge) a luptat pentru fiecare minge, ajutându-şi noua echipă să câştige (Foto: Lucian Anghel)
Marija Radovic (la minge) a luptat pentru fiecare minge, ajutându-şi noua echipă să câştige (Foto: Lucian Anghel)

Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova a început anul în forță. Elevele lui Paul Nicolae și Daniel Vasile au obținut ieri o victorie importantă, impunându-se cu scorul de 67-62 (17-17, 18-9, 14-22, 18-14) în confruntarea cu Nova Vita Târgu Mureș de pe teren propriu.
Decisivă în obținerea celui de-al treilea succes din acest sezon pentru oltence a fost jucătoarea sârbă Marija Radovic, cea care a fost transferată săptămâna aceasta și care a ajuns în Bănie abia marți.
Radovic, în vârstă de 23 de ani, evoluează pe postul de pivot și în meciul cu Târgu Mureș a reușit un double-double, cu 16 puncte marcate și 18 recuperări. Jucătoarea din Serbia a evoluat 34 de minute, timp în care s-a luptat pentru fiecare minge. Marija a declarat la finalul partidei că este bucuroasă că a debutat cu o victorie la noua sa echipă: „Este un nou început pentru mine, am încercat să ajut echipa pentru că de asta am venit la Craiova. Sunt foarte fericită că lucrurile au ieșit bine și am debutat cu o victorie la SCM-CSS. Am făcut un joc foarte bun și vom încerca să câștigăm toate partidele care vor veni. Sezonul este lung, avem timp să ne revenim. Este a doua zi pentru mine aici, doar ce am sosit. Îmi place orașul, cred că va fi ușor să mă acomodez“.

Cadoul perfect de Crăciun

Victoria în fața celor de la Nova Vita Târgu Mureș a reprezentat un frumos cadou pentru Marija, care ieri a sărbătorit Crăciunul pe rit vechi. „De dimineață nu am avut timp să sărbătoresc Crăciunul, pentru că m-am pregătit pentru meci, dar cred că voi sărbători diseară“, a adăugat baschetbalista care a venit să ajute formația din Bănie să evite retrogradarea.
Nu doar Marija Radovic a fost transferată la Craiova în pauza competițională, ci și o americancă, Brittany Morgan Page, care se află la prima experiență în Europa. Page va ajunge în Bănie zilele viitoare.
Antrenorul principal al echipei SCM-CSS Craiova, Paul Nicolae, a evidențiat ieri contribuția lui Radovic la succesul în fața mureșencelor.
„Ne doream să începem bine, ținând cont că ne-am și întărit cu două jucătoare. Una este Marija Radovic, care a jucat astăzi și ne-a adus un mare plus. Fără ea nu cred că am reușit să ne impunem. Avem nevoie de victorii dacă vrem să băgăm sub noi pe Rapid și Oradea și să ne atingem obiectivul, evitarea retrogradării, pentru că se joacă și play-out. Orice meci va fi important, mai ales cele de acasă.
Peste două zile va veni și o jucătoare de culoare din SUA, care joacă pe poziția 2-3 și care cred că ne va ajuta mai mult. Avem nevoie de o rotație mai lungă. Astăzi, jucătoarele noastre de bază au evoluat aproape 40 de minute. Este foarte greu. Nu avem o bancă foarte lungă, practic avem trei jucătoare cu experiență și restul sunt tinerele noastre pe care încercăm să le promovăm“, a spus Nicolae.

Paul Nicolae: Venirea jucătoarelor străine va aduce un plus

DSC_4452

Tehnicianul craiovean crede că prin sosirea celor două jucătoare străine, tinerele din lotul craiovean vor avea de câștigat:  „Eu zic că venirea celor două străine va fi un câștig pentru tinere, care vor crește și ele. Vor avea de unde să învețe, ceea ce este foarte important“.
În meciul cu Nova Vita Târgu Mureș pentru SCM-CSS Craiova au evoluat jucătoarele: Radovic (16puncte), Moțățeanu (14), Pop (25), Matei (4), Olteanu (3), Lungu, Pirnea și Ninu (5).
SCM-CSS Craiova a acumulat 19 puncte și a urcat două locuri, până pe 11. Etapa viitoare, oltencele vor juca pe terenul liderului Sepsi Sfântu Gheorghe.

DSC_4440

DSC_4443

DSC_4447

DSC_4453

DSC_4468

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS