16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNou-venitul Micic s-a mișcat bine cu Asesoft

Nou-venitul Micic s-a mișcat bine cu Asesoft

Micic (în albastru) a jucat în Polivalenta din Craiova, în tricoul formației Levski Sofia (foto: arhiva GdS)
Micic (în albastru) a jucat în Polivalenta din Craiova, în tricoul formației Levski Sofia (foto: arhiva GdS)

Reunită pe 2 ianuarie, în efectiv mai redus, echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a susținut duminică seară un meci amical, în deplasare, în compania campioanei CSU Asesoft Ploiești. Partida, disputată cu porțile închise, s-a încheiat cu victoria prahovenilor, care s-au impus cu scorul de 98-73 (35-14, 14-16, 24-13, 25-30). Antrenorii celor două echipe au convenit să aibă loc cinci reprize pentru a vedea la lucru toți jucătorii din lot. La SCM-U Craiova a evoluat și sârbul Djordje Micic, un jucător care se pregătește cu formația olteană de câteva zile și care urmează să semneze un contract cu gruparea alb-albastră. În vârstă de 31 de ani, Micic măsoară 1,96 metri și joacă pe postul de fundaș. Acesta a fost adversarul formației din Bănie în Liga Balcanică, acum două sezoane, pe când evolua la formația bulgară Levski Sofia. În partida de la Ploiești, Micic a avut o prestație bună, reușind 14 puncte și opt recuperări.
Alt baschetbalist străin, pivot, ale cărui nume nu au fost încă dezvăluit de conducerea clubului, va completa lotul craiovean, în condițiile în care în pauza competițională SCM-U Craiova a renunțat la trei jucători, Nikola Otovic, Uros Velickovic și Nikola Vucurovic.
O pierdere mult mai importantă este cea a lui Zoran Krstanovic. Principalul marcator al Ligii Naționale în turul campionatului și-a manifestat dorința să plece la altă formație.
Și săptămâna aceasta formația craioveană va mai disputa un meci amical, pe teren propriu. Adversara oltenilor va fi U BT Cluj, iar jocul este programat sâmbătă, de la ora 16.00. Inițial, craiovenii se înțeleseseră cu bulgarii de la Cerno More Varna pentru un joc de verificare joi, dar echipa din țara vecină a anunțat că nu mai poate veni.
Prima partidă oficială a baschetbaliștilor craioveni va fi pe 14 ianuarie, în Liga Balcanică, pe teren propriu, cu Sigal Priștina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS