11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportContinuă handbalistele craiovene parcursul de senzație?

Continuă handbalistele craiovene parcursul de senzație?

Aneta Pârvuţ şi Ane Eidem (tricouri albe), două jucătoare cu multe realizări pentru SCM Craiova în turul campionatului (Foto: Arhiva GdS)
Aneta Pârvuţ şi Ane Eidem (tricouri albe), două jucătoare cu multe realizări pentru SCM Craiova în turul campionatului (Foto: Arhiva GdS)

Bănia trăiește un moment istoric din punct de vedere handbalistic. Echipa feminină SCM Craiova a fost revelația turului de campionat, clasându-se pe un meritoriu loc doi, după 13 meciuri disputate. „Ingredientele“ parcursului excepțional au fost doi antrenori craioveni de talie mondială, Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora, și un grup de tinere jucătoare, talentate și foarte ambițioase, multe dintre ele fiind aduse la echipă vara trecută.
Doar trei echipe au reușit să le învingă pe oltence, HCM Baia Mare (locul 1), CSM București (locul 3) și Corona Brașov (locul patru) formații care au investit enorm și care au ca obiectiv cucerirea titlului național. Numai că punctele puse în joc în partida cu CSM București au ajuns la SCM Craiova, care a câștigat meciul la „masa verde“, după celebrul caz „Ecusoanele“.
SCM Craiova s-a transformat în doar câteva luni dintr-o echipă care lupta să evite retrogradarea, într-un adversar de temut pentru orice adversar.
Elevele lui Roșca și Sbora au impresionat prin revenirile spectaculoase, mai ales pe final de meci, având un tonus bun și un psihic pe care de regulă îl regăsim la echipele nordice. Ce-i drept, antrenorul Roșca este adeptul stilului de joc nordic, iar în lotul craiovean se află o jucătoare din Norvegia, Ane Eidem, o jucătoare care face diferența și care a intrat la inima suporterilor, prin pasiunea cu care abordează fiecare partidă și dăruirea până la sacrificiu.

Două amicale echilibrate la Ploiești

Pentru echipa SCM Craiova urmează un retur de foc, iar luna ianuarie va fi extrem de solicitantă din punct de vedere al programului competițional. Dornice să continue parcursul bun, handbalistele au tras tare la antrenamente, iar în ultimele zile din 2014 au disputat două amicale în deplasare, cu CSM Ploiești, formație aflată pe locul șapte în Liga Națională. Primul joc a fost câștigat de formația prahoveană, cu scorul de 24-23, craiovencele luându-și revanșa a doua zi, după ce s-au impus tot la un gol diferență (scor 30-29).
„Au fost două partide echilibrate. Am urmărit formule de joc și ne-am văzut potențialul din acest moment. Ploieștiul venea după un turneu de pregătire foarte bun în Slovenia, unde a jucat chiar și cu puternica echipă Krim Ljubljana. Au avut rezultate bune acolo și în meciurile cu noi s-au străduit să joace cât mai bine. Noi ne bucurăm că am reușit să ne apropiem de maniera abordată în jocurile din turul campionatului, adică să revenim în a doua parte a meciului, după ce suntem conduși“, au fost concluziile antrenorului Gheorghe Sbora după amicalele de la Ploiești, în care el și colegul său au rulat tot lotul.

Aneta Pârvuț, tot la Craiova

O veste tristă a venit către fanii echipei SCM Craiova luna trecută. Aceea că extrema Aneta Pârvuț va reveni la HCM Baia Mare, după ce Ada Nechita s-a accidentat la Europene. Deocamdată, „zvârluga“ Pârvuț se antrenează tot cu SCM Craiova și chiar a jucat în amicalele de la Ploiești. Reprezentanții clubului craiovean spun că deocamdată nu s-a luat nici o decizie și totul depinde de cât de repede se va recupera Ada Nechita. În aceste condiții, există șanse ca Aneta Pârvuț să continue până la finalul sezonului la Craiova, așa cum e stipulat în contract, iar dacă, totuși, va fi chemată la Baia Mare, acest lucru să nu se întâmple mai devreme de 1 februarie.
Handbalistele de la SCM Craiova au avut sâmbătă primul antrenament din 2015, urmând ca duminică, 11 ianuarie, să debuteze în retur, pe terenul campioanei HCM Baia Mare. În ianuarie, în afară de meciul din Maramureș, jucătoarele alb-albastre vor mai disputa încă trei partide, două în campionat, pe 18 ianuarie acasă cu Roman și pe 25 ianuarie la Vâlcea, iar pe 21 ianuarie vor debuta în optimile Cupei României, la București, în compania divizionarei A Rapid.
Antrenorul Gheorghe Sbora a prezentat ieri strategia pentru returul Ligii Naționale, la finalul căruia SCM are ca obiectiv accederea în play-off (locurile 1-8): „Așa cum am spus și când am preluat echipa, repet: nu vreau să avem obsesia rezultatului, ci a lucrului bine făcut. Lucrăm cu niște fete serioase, disciplinate, demne de respect. Acum să vedem ce rezultate vom obține“.

Norvegianca Ane Eidem se antrenează separat

Echipa craioveană și-a reluat sâmbătă pregătirea în formulă completă, dar norvegianca Ane Eidem s-a pregătit separat din cauza unei probleme la genunchi. Antrenorul Aurelian Roșca a spus că jucătoarea nordică nu are nimic grav: „Ane a avut o ușoară accidentare. Am înțeles că nu este foarte gravă. Face repaus, o protejăm să nu se acutizeze o anumită afecțiune. La mijlocul săptămânii se va antrena din nou alături de colegele sale“. Pentru retur, Roșca și-ar dori îmbunătățirea jocului echipei și să dea posibilitatea a cât mai multor jucătoare din lot să evolueze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS