10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSlătinenii vor să fie buni în 2015, dar nu de promovare

Slătinenii vor să fie buni în 2015, dar nu de promovare

Dan Oprescu (centru) este mulţumit de realizările din turul campionatului şi vrea un retur în forţă (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Dan Oprescu (centru) este mulţumit de realizările din turul campionatului şi vrea un retur în forţă (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formația FC Olt Slatina a schimbat în vară aproape toată echipa, noul lot formându-se în majoritate cu jucători tineri, dar de mare perspectivă, dar și cu câțiva fotbaliști cu experiență. Jocul a „scârțâit“ la început, dovadă fiind rezultatele oscilante, dar pe parcurs s-a reglat, iar finalul turului de campionat a regăsit gruparea olteană pe locul șase, cu 19 puncte, în clasamentul Ligii a II-a, seria 2, fiind în grafic în privința obiectivului: accederea în play-off. Antrenorul oltenilor, Dan Oprescu, a explicat, pentru GdS, cât de greu i-a fost să remonteze echipa și ce planuri are pentru 2015, punctând că nu se pune problema promovării din pricina banilor și a lipsei condițiilor la stadionul „1 Mai“.
GdS: Ați avut un tur de campionat cu un început mai greu, dar pe care l-ați terminat cu bine. Sunteți mulțumit?
Dan Oprescu: Din cauza faptului că am avut foarte mulți jucători, noi am suferit în privința relațiilor de joc. Pe măsură ce acestea s-au îmbunătățit, au apărut și rezultatele pozitive. Am avut oscilații, este adevărat, dar per ansamblu sunt mulțumit, pentru că am creat o echipă competitivă, care poate pune probleme oricui.
GdS: Ați reușit să contabilizați multe puncte în deplasare. V-ați simțit mai bine pe teren străin decât acasă?
D.O.: Nu neapărat. Echipa a mers bine mai ales în ultimul timp, exceptând meciul de la Timișoara, unde am pierdut. Dacă ar fi să ținem cont de meciurile în care am obținut rezultate de egalitate și trebuia să câștigăm… Cu punctele acelea eram undeva pe locul trei! Au fost vreo trei-patru meciuri în care am fost egalați pe final, după ce am condus aproape tot meciul.
GdS: Ați apelat în acest tur la mai mulți jucători aflați la final de carieră: Nuno Claro, Curtuiuș, Verdeș și Vasile Gheorghe. Au adus echipei plusul de valoare dorit?
D.O.: Da, clar. Unii dintre ei au venit, cum este cazul lui Vasile Gheorghe și Nuno Claro, după începerea campionatului, nu au prins perioada de pregătire și au intrat în ritm mai greu. Treptat, lucrurile au început să funcționeze bine. Experiența lor și-a spus cuvântul în multe momente, pentru că au știut să-i dirijeze pe cei tineri din teren. A fost o simbioză bună și sunt convins că va fi și mai bună în retur.

Lista de cumpărături e foarte scurtă

GdS: La ce să ne așteptăm în această iarnă în materie de transferuri? Ce posturi ar trebui acoperite?
D.O.: Ne dorim un atacant și un mijlocaș de bandă. Atât! Lucrurile au mers bine spre partea a doua a turului, nu e indicat să facem multe modificări la echipă pentru că am suferit destul în privința relațiilor de joc în vară. Nu vreau să o luăm de la capăt. Atunci când lucrurile merg bine, nu e cazul să faci schimbări și să strici totul.
GdS: Veți opta tot pe jucători cu experiență?
D.O.: Și cu experiență, și tineri. Pe lângă jucătorii cu experiență, noi suntem clubul care folosim cei mai mulți tineri sub 21 de ani din seria noastră. Avem mulți jucători născuți în 1995 și 1996, iar acest lucru contează. Spre exemplu, la ultimul meci, cu Pâncota, la un moment dat am avut trei jucători de 95 în teren și toți au jucat foarte bine. Ne-am impus cu 3-1, dar marele câștig a fost că tinerii noștri s-au comportat pe teren ca și cum ar fi avut zeci de meciuri în Liga a II-a.

Pregătirea de iarnă, la costuri minime

GdS: Care este planul de bătaie în privința returului?
D.O.: Reunirea este programată pe 8 ianuarie, pe 9 vom efectua vizita medicală, iar pe 20 plecăm în cantonament la Cheile Grădiștei, la Fundata, unde vom sta până pe 30. Și în vară am fost tot acolo, sunt condiții foarte bune. În acest stagiu ne vom axa pe pregătirea fizică, nu vom susține nici un meci de verificare. Amicale vom susține la Slatina, unde tocmai s-a finalizat terenul sintetic. Nu mai are rost să mergem în altă parte, ținând cont că ne-am creat condiții foarte bune.
GdS: Cam câte jocuri de verificare veți susține? Ați parafat vreunul?
D.O.: Vor fi opt sau nouă jocuri, dar nu am stabilit nimic momentan. Noi începem pe 8 ianuarie pregătirea și nu toată lumea se reunește așa devreme. Nu mai vorbim de echipele de Liga a III-a. Și la Liga a II-a sunt puține în zona noastră, iar unele nu vor să joace tocmai pentru că le întâlnim la începutul campionatului, cum e cazul echipei din Mioveni. Ca să găsim adversari, va trebui să mergem într-un turneu sau să parcurgem distanțe lungi dacă vrem să jucăm împotriva formațiilor din cealaltă serie. Echipele din Liga I pleacă în cantonamente în străinătate, iar acolo au aranjate meciuri, turnee, deci e foarte greu să le prinzi libere.
GdS: Știu că nu v-ați propus promovarea, dar, dacă la finalul campionatului vă aflați pe loc de Liga I, ce faceți?
D.O.: Nu știu, nu ne-am gândit. Obiectivul nostru este să intrăm în play-off, iar deocamdată suntem acolo. Nu avem obiectiv promovarea și nu cred că ne-ar permite bugetul, ca să fim realiști. Ar trebui renovat și stadionul. Vom vedea ce va fi, important este să jucăm un fotbal bun și să mulțumim spectatorii care vin să ne urmărească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS