24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSe antrenează la foc automat pentru cel mai aşteptat meci

Se antrenează la foc automat pentru cel mai aşteptat meci

Calificaţi în premieră în sferturile de finală ale Cupei CEV, voleibaliştii craioveni (în tricou albastru) vor încerca să elimine puternica formaţie italiană Trentino (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)
Calificaţi în premieră în sferturile de finală ale Cupei CEV, voleibaliştii craioveni (în tricou albastru) vor încerca să elimine puternica formaţie italiană Trentino (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)

Pe 13 ianuarie 2015, voleibaliştii de la SCM-U Craiova vor primi vizita „galacticilor“ de la Trentino, în sferturile de finală ale Cupei CEV. Când eşti jucător la o echipă fără experienţă în cupele europene şi înfrunţi un colos al sportului la fileu trebuie să transpiri serios la antrenamente pentru a te apropia de nivelul adversarului. De aceea, Laurenţiu Lică şi colegii săi, cu toţii jucători profesionişti, nu ţin cont ce zi a săptămânii este şi se pregătesc intens sub comanda antrenorului Dănuţ Pascu, pentru o prestaţie cât mai bună în dubla confruntare cu italienii de la Trentino, formaţie cu un palmares impresionant. Ieri-dimineaţă, tehnicianul craiovean se pregătea pentru primul antrenament al zilei.

Au şase meciuri în ianuarie

Înainte de a intra în sala de forţă cu elevii săi, Pascu a vorbit pentru GdS despre „meniul“ pregătit pentru jucători de Sărbători: „Nu ne-am permis să dăm decât patru zile libere de Crăciun şi mai dăm trei-patru zile libere de Revelion. Acum suntem în pregătire, cu două antrenamente pe zi, indiferent că e sâmbătă sau duminică. Ieri (sâmbătă – n.r.) am avut antrenamente, azi (ieri – n.r.) nici nu mai ştiu ce zi este, doar că avem şedinţe de pregătire de la 11.00 şi de la 18.00. Trebuie să ne pregătim bine pentru că va veni o lună ianuarie cu un program extrem de încărcat“.
Primul meci oficial pentru SCM-U în 2015 va fi cel cu Trentino, din sferturile de finală ale Cupei CEV, apoi pentru voleibaliştii craioveni va urma o serie infernală, cu alte cinci meciuri. În total, şase partide în 18 zile.
Aşadar, pe 13 ianuarie alb-albaştrii vor juca în Polivalentă meciul tur cu italienii de la Trentino, apoi pe 17 ianuarie vor evolua la Dej, pe 21 ianuarie au returul cu Trentino, pe 25 ianuarie vor primi vizita Stelei, pe 28 ianuarie vor debuta în Cupa României, cu CSM Bucureşti, iar pe 31 ianuarie vor evolua pe terenul vicecampioanei Remat Zalău.

Pascu: Nu mi-e frică de Trentino

Dănuţ Pascu a explicat ce înseamnă pentru voleiul craiovean şi pentru echipa sa întâlnirea cu Trentino. Tehnicianul care este şi selecţioner la echipa României recunoaşte valoarea net superioară a adversarului, care „vine din altă lume“, dar nu îi este frică de acesta. Pascu a comparat adversarul din Italia cu marile forţe ale fotbalului european, Real Madrid, Barcelona sau Bayern Munchen, tocmai pentru a întări ideea că meciul din 13 ianuarie nu trebuie ratat de publicul craiovean. „Este o ocazie care nu trebuie pierdută, de a vedea o echipă de top. Trentino este o formaţie care ca faimă, palmares, activitate şi nume se poate compara cu Real, Barcelona, Bayern, din fotbal. Este o echipă supertitrată, cu trei titluri de Liga Campionilor cucerite, două titluri de campioni mondiali ai cluburilor. Este o mândrie să aducem la Craiova o asemenea echipă. Tot ce îmi doresc în meciul cu Trentino este să facem un joc bun, să facem faţă adversarului şi sunt convins că vom reuşi pentru că am simţit că elevii mei se mobilizează poate mai bine în cupele europene decât în campionat. Respectăm adversarul, dar nu înseamnă că mi-e frică de Trentino. Jocul de volei este acelaşi pentru toată lumea. Într-adevăr, ei sunt jucători de talie mondială, au multă experienţă. Este un club care duce organizarea la perfecţiune: staff numeros, sarcini pentru fiecare activitate. Ei vin din altă lume aici“, a adăugat Pascu.
Oltenii au ajuns să joace cu Trentino, după ce au eliminat pe rând formaţiile Partizan Belgrad (Serbia) şi Kecskemet (Ungaria).

Jucătorii resimt cele şapte partide de 3-2

Dacă în cupele europenele lucrurile merg peste aşteptările multora, nici în campionatul intern SCM-U Craiova nu o duce rău, ocupând locul patru, cu opt victorii şi trei înfrângeri, fiind la un punct distanţă de echipa de pe locul trei, Dinamo Bucureşti, la şapte puncte în spatele celor la Zalău (locul doi) şi la nouă puncte distanţă de liderul CVM Tomis Constanţa. Lică şi colegii săi au avut parte de şapte meciuri decise după cinci seturi.
„Pot spune că a fost un tur de campionat mulţumitor ca rezultate. Se putea şi mai bine, dar, ţinând cont de faptul că am avut un program foarte încărcat, eu zic că suntem în grafic, în obiectivul pe care ni l-am propus. Echipa a jucat în general bine. Nu a jucat rău decât într-un singur meci, cel de la CSM Bucureşti, când am pierdut cu 3-0. În rest, nu au cedat niciodată, indiferent de situaţie. Am terminat turul cu o oboseală foarte mare acumulată. Este cel mai dificil sezon pe care l-am întâlnit ca antrenor. Am avut şapte meciuri de 3-2, ceea ce înseamnă o uzură mare de tot, şi fizică, şi psihică, şi oboseală cronică. Un meci de 3-2 a fost cel din Cupa CEV, de la Partizan Belgrad, în rest, celelalte şase au fost în campionatul intern. Noi am jucat şase partide de cinci seturi în cele 11 etape ale turului. Două le-am pierdut, dar faptul că echipa a jucat până la capăt şi a dus pe picioare efortul, stresul, presiunea şi oboseala sunt lucruri pozitive, pe care doresc să le punctez. Băieţii şi-au făcut pe deplin datoria, am tot respectul pentru ei. Sunt serioşi şi în pregătire, şi în abordarea meciurilor şi asta s-a văzut şi în rezultate“, a explicat antrenorul Dănuţ Pascu.
De anul acesta s-a schimbat sistemul competiţional, primele patru echipe clasate la finalul returului urmând să intre în lupta pentru titlu. Şi cum SCM-U Craiova a fost vicecampioană acum două sezoane, iar anul trecut a încheiat campionatul pe locul patru, aşteptările sunt mari. În aceste condiţii, este foarte important ca echipa să nu părăsească cvartetul fruntaş.
Şi pentru că la cumpăna dintre ani toată lumea îşi pune dorinţe, antrenorul Dănuţ Pascu a mărturisit că
şi-ar dori ca la meciurile echipei sale să asiste mai mulţi spectatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS