14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Burleanu, contrazis de Tocală în privința banilor solicitați de la MTS

Fotbal – Burleanu, contrazis de Tocală în privința banilor solicitați de la MTS

Burleanu susține că FRF nu a cerut bani publici de la MTS
Burleanu susține că FRF nu a cerut bani publici de la MTS

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, susţine, într-un comunicat, că nu a solicitat fonduri de la MTS, deşi, luni, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii ministerului au anunţat că federaţia de fotbal va primi aproximativ un milion de euro în 2015. „Am spus de la bun început: vom atrage toate fondurile şi finanţările pe care FRF le poate accesa. E mai mult decât o promisiune făcută membrilor afiliaţi şi iubitorilor fotbalului, pentru mine e o obligaţie care ţine de managementul performant. Asta pentru că nu există bani de care dezvoltarea fotbalului românesc să se poată lipsi. Însă, cel puţin până acum, am decis să nu solicităm finanţare de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Totodată, în dezvoltarea centrelor regionale de excelenţă am decis să ne bazăm exclusiv pe sprijinul autorităţilor locale şi investiţii din mediul privat, fără o implicare financiară din partea statului”, a menţionat Burleanu, conform Mediafax.

Carmen Tocală: Solicitările de finaţare ale FRF sunt înregistrate în noiembrie

Secretarul de stat în MTS, Carmen Tocală, a declarat însă că FRF a formulat două solicitări de finanţare de la bugetul de stat, care au fost înregistrate în luna noiembrie.

Carmen Tocală a punctat că FRF are două solicitări înregistrate la MTS și că vor primi bani pentru loturile naționale de juniori
Carmen Tocală a punctat că FRF are două solicitări înregistrate la MTS și că va primi bani pentru loturile naționale de juniori

„Solicitările de finanţare sunt înregistrate în luna noiembrie. Acum, dacă le susţin sau nu, nu ştiu, pentru că din noiembrie nu am mai vorbit cu dânşii. Dar atunci s-au înregistrat toate solicitările. Poate că au vrut în 2014 şi s-au răzgândit, dar în orice caz în noiembrie a fost înregistrată solicitarea şi eu am fost chiar şi am discutat cu dânşii la federaţie. Domnul Chivorchian este semnatar, sigur îşi aminteşte, am vorbit în nenumărate rânduri cu dânsul. Au fost două solicitări. Deci în măsura în care au nevoie, noi avem toată deschiderea să-i finanţăm. Dacă vor sau nu vor asta nu ştiu”, a declarat Tocală.
FRF va primi o alocaţie financiară de aproximativ un milion de euro de la MTS pentru pregătirea loturilor de copii şi juniori în 2015, fiind pentru prima oară când federaţia de fotbal a solicitat fonduri de la bugetul de stat. „Este firesc ca pentru loturile naţionale de tineret şi juniori să fie atribuită o sumă. Pentru loturile naţionale de seniori au nişte condiţii stabilite de forul conducător şi noi nu putem aloca sume decât în limita HG-ului. Dar pentru loturile mici se poate. Dar vorbim numai despre activitatea de tineret şi juniori, pentru că părinţii nu mai pot suporta cheltuielile. Am agreat cu domnii Burleanu și Chivorchian un plan până se reglementează situaţia cu Loteria, să-i ajutăm într-un fel. Nu sunt condiţionaţi de anumite calificări, nu intră în prima grupă valorică, intră în a doua grupă valorică la finanţare, la jocurile sportive. Comparativ cu toate jocurile sportive, vor primi o finaţare de 4-5 milioane de lei”, a spus Tocală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS