6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschet - Echipa masculină a României a câștigat Cupa Balcanică la Under-16

Baschet – Echipa masculină a României a câștigat Cupa Balcanică la Under-16

Echipa masculină România A a câștigat Cupa Balcanică la baschet pentru jucători Under-16, după ce s-a impus cu scorul de 86-80 (27-14, 18-28, 16-14, 25-24) în fața Bulgariei, ieri seară, în finala desfășurată în Arena de Baschet din București, informează Agerpres. În clasamentul final, pe locul al treilea s-a clasat Muntenegru, Ungaria a ocupat poziția a patra, Polonia a fost pe cinci, România B pe 6, Turcia a șaptea, iar ultima a fost Macedonia.

Echipa ideală a competiției, potrivit Federației Române de Baschet, a fost formată din Ivailo Tonev (Bulgaria), Nikola Vujovic (Muntenegru), Andrija Slavkovic (Muntenegru), Daniel Ioniță (România A) și Simon Janczak (Polonia). Ioniță a fost cel mai bun recuperator, iar Tonev cel mai bun marcator.
La feminin a ieșit învingătoare Ungaria, care a surclasat România A cu 86-31 în finala găzduită de Sala Olimpia. Bulgaria a dispus de România B cu 72-58 în finala mică și a ocupat locul al treilea
Echipa ideală a fost alcătuită din Livia Gereben (Ungaria), Karina Konstantinova (Bulgaria), Dorka Juhasz (Ungaria), Alexandra Ghiță (România A) și Ghergana Ivanova (Bulgaria). Alexandra Ghiță a fost cea mai bună recuperatoare, iar Karina Konstantinova cea mai bună marcatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS