6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPîrvulescu și Edi Iordănescu au preluat Pandurii Târgu Jiu

Pîrvulescu și Edi Iordănescu au preluat Pandurii Târgu Jiu

Edi Iordănescu (stânga) şi Eugen Pîrvulescu trebuie să scoată Pandurii din impas (Foto: panduriics.ro)
Edi Iordănescu (stânga) şi Eugen Pîrvulescu trebuie să scoată Pandurii din impas (Foto: panduriics.ro)

Gata cu incertitudinile la Pandurii Târgu Jiu! Membrii Consiliului de Administrație al grupării gorjene au hotărât să-l numească la cârma clubului pe Eugen Pîrvulescu, acesta revenind astfel în orașul lui Brâncuși după numai câteva luni petrecute la Universitatea Cluj, unde a fost director sportiv. Fostul arbitru, care va ocupa postul de președinte rămas vacant după demisia lui Mihai Prunariu, va colabora în retur cu Edi Iordănescu (36 de ani), care a devenit ieri antrenor principal cu acte în regulă la formația olteană, după ce își dăduse acordul să vină la Târgu Jiu încă de săptămâna trecută. Fiul selecționerului a semnat un contract valabil un an și jumătate și va avea un staff tehnic compus din Ionuţ Stelescu – antrenor secund şi preparator fizic, Alexandru Radu – antrenor secund și Bogdan Pârvu – antrenor cu portarii. Cei trei au mai lucrat alături de Edi Iordănescu la precedentele două echipe antrenate de tânărul tehnician: Fortuna Brazi și FCM Târgu Mureş. Edi Iordănescu a mai fost, pentru o scurtă perioadă, antrenor interimar la Steaua și FC Vaslui.
„Primul obiectiv este să nu retrogradăm. Ca obiectiv secundar, să gândim o motivare pentru a obţine un loc nu mai jos de opt, că nu se mai poate altfel“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

„Sunt sigur că vom face treabă bună”

Eugen Pîrvulescu și Edi Iordănescu au fost prezentați oficial ieri-seară, în cadrul unei conferințe de presă, ambii arătându-se optimiști în privința redresării echipei Pandurii.
„Pentru mine a fost un moment emoționant când am primit telefonul de la domnul Ion Călinoiu, de la membrii AGA, oamenii care finanțează clubul, membrii CA și jucători. Mi-a fost foarte greu să mă despart de Universitatea Cluj, dar am venit la Târgu Jiu, a doua casă a mea, iar în sufletul meu există clar Pandurii. Au fost momente grele pentru mine în jocurile din această toamnă când ne-am întâlnit în campionat și în Cupa României, la momentul respectiv cu un ochi râdeam, cu altul plângeam. Prin telefoanele primite de curând mi-am dat seama că a fost apreciată munca mea de la Târgu Jiu. Situația echipei nu este prea bună dacă privim clasamentul, este la un îngrijorător -9 la adevăr, este pe locul 12, deci într-o zonă fierbinte, dar am mare încredere în jucători. Îi cunosc foarte bine pe băieți și o vom scoate la capăt. În această ediție de campionat e foarte greu să ajungem într-o competiție europeană, dar vom încerca să ne clasăm cât mai sus, iar în ediția viitoare de campionat, vom încerca să ducem din nou echipa Pandurii în cupele europene“, a spus Eugen Pîrvulescu. „Am venit cu o echipă tânără, dar cu un antrenor ambițios, care vrea să facă performanță, și sunt sigur că vom face treabă bună împreună aici, la Târgu Jiu“, a mai spus noul președinte al gojenilor.
„Să nu trecem cu vederea parcursul meu ca şi antrenor secund, trei participări în cupele europene, o primăvară europeană cu Steaua şi cu Vaslui în condiţiile în care am întâlnit nişte adversari de marcă precum Napoli, Liverpool, Fenerbahce sau Inter. Deci a fost o experienţă extraordinară, care pe mine m-a ajutat foarte mult în a progresa. Am venit la Pandurii cu gândul de a face o treabă bună“, a punctat Edi Iordănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS