9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f): Norvegia este prima semifinalistă a Campionatului European

Handbal (f): Norvegia este prima semifinalistă a Campionatului European

Jucătoarele din selecţionata Norvegiei sărbătoresc deja calificarea în semifinale
Jucătoarele din selecţionata Norvegiei sărbătoresc deja calificarea în semifinale

Naţionala de handbal feminin a Norvegiei este prima semifinalistă a Campionatului European din Ungaria şi Croaţia, după ce a învins, aseară, reprezentativa Poloniei, cu scorul de 26-24 (11-15), fiind liderul grupei principale I, cu 8 puncte.

După rezultatul din partida cu Polonia, naţionala Norvegiei are 8 puncte în clasament şi este prima calificată în semifinale, cu o etapă înainte de finalul meciurilor din grupa I.

Tricolorele au învins Spania, după o repriză a doua fabuloasă făcută de Cristina Neagu şi colegele sale (sursa foto: EHF)
Tricolorele au învins Spania, după o repriză a doua fabuloasă făcută de Cristina Neagu şi colegele sale (sursa foto: EHF)

În primul meci al zilei din grupa I, naţionala României a învins reprezentativa Spaniei, cu scorul de 22-20 (9-14), având 3 puncte în clasament, în timp ce Spania rămâne cu 4 puncte.

Tricolorele au făcut un meci mare, luptând cu îndârjire. Portarul Paula Ungureanu a fost MVP-ul partidei.

România: Ungureanu 20 intervenţii, Dedu 1 intervenţie – Neagu 7, Elisei 4, Chiper 3, Brădeanu 2, Ţăcălie 2, Perianu 1, Chintoan 1, Pîrvuţ 1, Ciuciulete 1.

Selecţionata condusă de Gheorghe Tadici nu are cum să termine acest Campionat European mai jos de locul zece.

România poate să joace şi pentru locurile 5-6. Tricolorele trebuie să câştige în faţa Poloniei, Danemarca să nu piardă cu Spania, iar Norvegia să învingă Ungaria.

Naţionala şi-a asigurat, prin victoria cu Spania, locul în urna capilor de serie pentru play-off-ul Campionatului Mondial din 2015.

Tot luni, Danemarca a învins Ungaria, cu scorul de 23-20. Danemarca a acumulat cinci puncte şi ocupă locul doi, în timp ce Ungaria a rămas cu 4 puncte.

Mâine se vor juca ultimele meciuri din grupa I, România urmând a se duela, de la ora 17.00, cu Polonia, echipă care până acum nu are nici un punct.

Astăzi şi joi vor avea loc partidele din grupa II, după care primele două clasate în fiecare dintre acestea vor juca semifinalele, vineri, pentru ca finalele pentru medalii să aibă loc duminică.

La nivel de meciuri de clasament final se va juca doar pentru locurile 5-6, tot vineri, între echipele care au ocupat locul 3 în grupele principale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS