12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii, pregătiți să-i elimine pe unguri

Craiovenii, pregătiți să-i elimine pe unguri

Dacă iau două seturi, Nicu Ghionea (în alb) şi colegii săi  se califică în sferturile Cupei CEV
Dacă iau două seturi, Nicu Ghionea (în alb) şi colegii săi
se califică în sferturile Cupei CEV

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova vor juca astăzi, de la ora 19.30 (DigiSport, Digi 24 Craiova), pe teren propriu, partida retur cu ungurii de la Kecskemet, din optimile de finală ale Cupei CEV. Oltenii au câștigat meciul tur cu 3-0 și mai au nevoie să câștige doar două seturi pentru a se califica în sferturile de finală ale celei de-a doua competiții continentale intercluburi ca valoare.
Antrenorul Dănuț Pascu avertizează că încă nu este rezolvată problema calificării: „Eu tratez foarte serios acest joc pentru că am experiența celor de la Dinamo, care câștigaseră cu 3-2 în Ungaria, iar acasă au pierdut cu 3-1 și implicit calificarea mai departe pentru că au tratat adversarul cu superficialitate. Trebuie să fim serioși de la prima până la ultima minge și să ne calificăm, ceea ce ar fi pentru club și pentru oraș o performanță deosebită. Kecskemet o echipă cu un antrenor sârb bun,  joacă rapid pe extreme, dacă aduc preluarea bine. Când am jucat acolo, am forțat serviciu și ne-am ușurat jocul. Același lucru vreau să facem și aici. Dacă nu, sunt convins că vom avea dificultăți, dar trebuie să recunosc că vom avea prima șansă de calificare“.
Și căpitanul echipei, Laurențiu Lică, este precaut: „Este o echipă care ne poate încurca și nu vreau să cădem în capcana victoriei categorice din tur. Trag un mic semnal de alarmă să rămânem concentrați“.  „Am făcut un meci perfect în Ungaria. Cel mai bun din acest sezon pentru noi. Doar cu o concentrare foarte bună vom trece mai departe, iar calificarea în sferturi ar fi o performanță mare pentru mine“, consideră Bogdan Ene.
Dacă se califică în sferturile de finală, SCM-U Craiova ar putea să întâlnească formația italiană Trentino. „Am avea posibilitatea să jucăm cu italienii de la Trentino, una din cele mai bune echipe de volei din Europa, cu un palmares și o istorie bogată. E comparabil cu Barcelona, Bayern și Real din fotbal. Am oferi spectatorilor posibilitatea să vadă jucători de top“, a completat antrenorul Pascu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS