8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBeldeanu știe ce ar trebui să-i aducă Moșul lui CSU Craiova

Beldeanu știe ce ar trebui să-i aducă Moșul lui CSU Craiova

Aurică Beldeanu a venit de drag la ultimele jocuri ale lui Mateiu (la minge) şi compania (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Aurică Beldeanu a venit de drag la ultimele jocuri ale lui Mateiu (la minge) şi compania (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Aurică Beldeanu, s-a declarat mulțumit de ce a oferit anul 2014 în materie de fotbal, apreciind evoluția echipei CS Universitatea Craiova în mandatul lui Emil Săndoi și Sorin Cârțu.
„Echipa a avut un parcurs excelent de când au venit Săndoi și Cârțu pe banca tehnică. Meritul este al lor, incontestabil, apoi al jucătorilor și conducătorilor. Au venit în plus cu seriozitate și cu responsabilitate. I-au responsabilizat foarte bine pe jucători și rezultatele s-au văzut. Mă așteptam la o revenire după startul slab de campionat, dar nu de maniera aceasta, pentru că era greu de crezut că vor rezista 11 etape fără să piardă un joc. A contat mult în clasament, dar și mai mult pentru moralul fiecăruia, o să abordăm returul cu multă încredere. E un cuplu de antrenori foarte sudat, se înțeleg perfect. Cârțu este mai impulsiv, Săndoi este mai calculat, mai calm, și au reușit să se completeze perfect până acum“, a spus Vulpea, pentru GdS.
Acesta consideră că lui Jerry Gane i-a lipsit șansa în primele șase etape cât a stat la cârma echipei: „Lui Jerry Gane i-a lipsit și norocul, pentru că a avut și un program greu. Dacă stau bine și mă gândesc la meciul cu Astra, în schimb, s-au născut multe semne de întrebare și zic eu că schimbarea a fost benefică pentru echipă. A fost și neșansă și mă refer la meciul cu Pandurii, cu Viitorul, dar să dai vina numai pe neșansă… Odată cu schimbarea lui Jerry Gane a venit și norocul, dar și echipa a început să joace altceva“.

Brandan și Mateiu, printre favoriți

Aurică Beldeanu a salutat „înrolările“ lui Bălgrădean, Brandan, Bawab și Târnăcop, dar consideră că unul dintre jucătorii-cheie din finalul sezonului a fost Alexandru Mateiu, accidentat în prima parte a turului.
„Brandan și Bawab au dat altă față echipei în mandatul lui Sorin Cârțu și Emil Săndoi. Să nu uităm că l-am adus și pe Târnăcop, un jucător polivalent, care unde îl pui acolo joacă și randamentul lui este destul de bun. Îmi place mult de Brandan, este un fotbalist valoros și serios. Am înțeles că termină contractul în vară, deci trebuie insistat pe lângă el să semneze prelungirea. Avem mare nevoie de el. S-a simțit bine la Craiova și asta contează în luarea deciziei. Să nu uităm că are și el o vârstă și nu știu dacă mai este solicitat atât de tare de alte echipe. Ar fi bine să-și încheie cariera la Craiova. Ar fi un lucru benefic atât pentru noi, cât și pentru el. Mi-a plăcut în ultimul timp Mateiu. Este un jucător de perspectivă pentru echipa noastră. A marcat și golul victoriei cu Viitorul, din Cupă, cu Rapidul a jucat foarte bine, este foarte talentat. La rândul său, Bawab este tehnic și poate rezolva situațiile de unu contra unu. Pe mine m-a impresionat Frăsinescu, un fotbalist asupra căruia plana la un moment un dubiu asupra valorii sale. De la meci la meci a jucat mai bine de când au venit Cârțu și Săndoi. Bălgrădean ne-a adus liniștea din poartă, deși a făcut și el mici greșeli, însă nu decisive. Fără un portar de valoare nu poți să faci o echipă bună. Ca dovadă, și la Astra ați văzut ce face Lung Jr. acolo. S-au făcut niște transferuri foarte bune în această vară“, a spus fostul mijlocaș al Craiovei Maxima, comentând și promovarea lui Adrian Cârstea de la echipa a doua: „Cârstea este un copil în care îmi pun mari speranțe. Cred că va ajunge un mijlocaș de mare valoare și spun asta pentru că are o capacitate mare de efort și o tehnică bună. Doar în puterile lui stă ca să devină un jucător mare“.

De cinci „plombe“ are nevoie Craiova

Întrebat despre returul campionatului, Aurică Beldeanu s-a arătat optimist, punctând că prin seriozitate și multă muncă se poate obține o clasare foarte bună, dar nu şi fără cooptarea altor jucători valoroși. „Vulpea“ crede că CS Universitatea Craiova ar trebui să realizeze cinci transferuri în această iarnă ca echipa să arate super în partea a doua a sezonului. „Se poate obține o clasare foarte bună la final, dar să luăm treaptă cu treaptă și vedem pe urmă ce reușim. Ar trebui să nu mai dăm pronosticuri, ci să ne vedem de treabă și să încercăm să câștigăm la Pandurii, apoi cu Steaua aici. Cu răbdare, muncă și atenție se fac lucrurile bune. Dacă e liniște la echipă o să avem și rezultate pozitive. Ne-ar mai trebui ceva plombe. Ne mai trebuie un vârf de atac de forță, care să se bată cu apărările adverse, un jucător de bandă stângă, pentru că Ferfelea este totuși firav, iar Bancu mai are mult până își revine, un mijlocaș de acoperire, Madson este util, dar mai trebuie să fie cineva lângă el, să-l concureze. Aș mai aduce un fundaș central, pentru că s-a văzut că sunt probleme atunci când se accidentează vreunul dintre titulari, și, bineînțeles, un fundaș dreapta. Aici trebuie neapărat adus cineva, pentru că Achim nu are concurență foarte bună“, a spus fostul component al Maximei.
Altă dorință a lui Aurică Beldeanu este ca publicul spectator să vină în număr mare și la următoarele confruntări și nu numai la jocurile importante, punctând că jucătorii Craiovei au nevoie de susținere: „Cam de mult nu s-a mai jucat cu 20.000 de spectatori în tribune, așa cum a fost la meciul cu Steaua, din Cupă, dar eu vreau să fie așa și la alte meciuri, nu numai la cele importante. Spre exemplu, sunt convins că vor veni din nou 20.000 la meciul retur cu Steaua, dar aș vrea, ca prin evoluția echipei, să aducem la fiecare meci de acasă atâția spectatori. Jucătorii au nevoie de susținere, evoluează cu alt elan când sunt încurajați de un stadion întreg“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS