13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMicuții alb-albaștri, locul patru la Turneul „Gheorghe Ola“

Micuții alb-albaștri, locul patru la Turneul „Gheorghe Ola“

Ţâcă Zamfir şi Silviu Bogdan sunt bucuroşi de locul patru ocupat de juniorii lui Budescu şi Dumitru Barbu şi se aşteaptă şi la alte rezultate pozitive în viitor
Ţâcă Zamfir şi Silviu Bogdan sunt bucuroşi de locul patru ocupat de juniorii lui Budescu şi Dumitru Barbu şi se aşteaptă şi la alte rezultate pozitive în viitor

Juniorii E (copii născuți în 2005 și mai mici) ai CS Universitatea Craiova au încheiat pe locul patru puternicul Turneu „Gheorghe Ola“. Elevii lui Bogdan Budescu și Dumitru Barbu au pierdut ieri, la Târgoviște, scor 1-4, finala mică a fazei zonale, disputate în compania Școlii de Fotbal „Toni Doboș“ București, singura reușită a craiovenilor fiind semnată de Sârbu. Pentru gruparea din Bănie au evoluat următorii: Rafael Vlăsceanu – Ianis Zaharia, Bogdan Duţă, Luca Duţă, Fredi Cârpici, Mario Sârbu. Pe parcurs au intrat Răzvan Iovan, Vlăduţ Nedelcu, Denis Lăcraru, Rareş Gheorghiade, Robert Lăpădătescu și Mario Tudor.
„Am făcut un meci bun, spectaculos, în pofida scorului. La pauză am condus cu 1-0, apoi am fost egalaţi. Am mai avut două ocazii de a trece în avantaj, dar ei au fost cei care au marcat. Noi am controlat trei sferturi din meci, ei ultimul sfert. Ne pare rău că nu am urcat pe podium, dar până la urmă şi locul patru pe ţară reprezintă o performanţă“, a spus directorul tehnic al grupei de copii, Dumitru Barbu, pentru site-ul clubului.
Până în finală, în faza grupelor, CS Universitatea Craiova a fost învinsă de Comstar Vaslui cu 5-2 (golurile oltenilor fiind reușite de Lăcraru şi L. Duţă) și a câștigat cu 5-0 (goluri Lăpădătescu – 3, Lăcraru şi B. Duţă) disputa cu Sighetul Marmaţiei, respectiv 5-2 cu Dunărea Galaţi (goluri Cârpici, Sârbu, L. Duţă, B. Duţă și Gheorghiade). Turneul „Gheorghe Ola“ a fost câștigat de Luceafărul Cluj, care s-a impus în finala mare, cu 2-1, în fața moldovenilor de la Comstar Vaslui.

„Obiectivul a fost atins“

Managerul centrului de copii și juniori al CS Universitatea Craiova, Silviu Bogdan, a afirmat că juniorii lui Bogdan Budescu și Dumitru Barbu și-au atins obiectivul prin clasarea în primele patru echipe din țară la Turneul „Gheorghe Ola“, punctând că doar lipsa unei experiențe competiționale a făcut ca poziția să nu fie mai bună. „A fost un turneu reușit, cu o organizare foarte bună. Copiii s-au ridicat la nivelul așteptărilor ca evoluție. Ce ne-a lipsit ca să ne clasăm și mai bine a fost lipsa experienței competiționale. S-a greșit individual, însă aceste lucruri se vor corecta pe parcurs. Am făcut un ultim joc bun, spectaculos, dar s-a simțit că acești copii nu sunt obișnuiți cu atâta presiune. Spun asta pentru că acum am luat și două goluri în două minute, pentru că ei erau debusolați. Pentru a nu mai repeta eșecurile de la Târgoviște vom organiza și participa la cât mai multe competiții, cu echipe puternice, și astfel vor învăța să gestioneze mai bine momentele psihologice. Una peste alta, a fost un turneu reușit, obiectivul a fost atins. Suntem mulțumiți că ne-am clasat în primele patru echipe din țară“, a declarat Silviu Bogdan, pentru GdS.

Țâcă Zamfir a împlinit 70 de ani

Locul patru obținut de juniorii E a venit ca un cadou pentru directorul tehnic al centrului de copii și juniori al CS Universitatea Craiova, Nicolae Zamfir, care ieri a împlinit 70 de ani. „Țâcă“ a declarat că grupa de 2005 are juniori valoroși, care în anii următori vor obține rezultate notabile. „Să ocupi locul patru pe țară nu este la îndemâna oricui, dovadă că în faza finală, de la Târgoviște, nu s-au regăsit echipele de juniori ale cluburilor din Liga I. Noi suntem la început de drum cu acești copii, dar vă garantez că vor obține în viitor rezultate foarte bune, pentru că eu cunosc potențialul lor și știu că Bogdan Budescu va munci bine cu ei“, a spus Țâcă Zamfir, pentru GdS.
În mandatul profesorului emerit, CS Universitatea Craiova se află pe cai mari în privința fotbalului juvenil, iar asta o spun chiar rezultatele, gruparea din Bănie are şase campioane de toamnă. „Să ne ajute Dumnezeu să avem stabilitatea materială care conferă încrederea emoţională şi vom fi din nou principala forţă fotbalistică din România. Venirea lui Silviu Bogdan ca manager al centrului a fost benefică, iar cooptarea în staff a lui Mitică Barbu este un câştig. Eu am fost adus de Geolgău, ştiţi cum se spune: cine n-are bătrâni să-şi cumpere. Iar acum CS Universitatea merge pe două fronturi: Cârţu şi Săndoi la echipa mare fac treabă bună, iar Silviu Bogdan, cu mine şi Mitică Barbu încercăm să redăm strălucirea de odinioară centrului de copii şi juniori, care a reprezentat ani buni cea mai importantă pepinieră a fotbalului românesc“, a mai spus antrenorul emerit, Țâcă Zamfir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS