5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdio semifinale, acum jucăm pentru onoare!

Adio semifinale, acum jucăm pentru onoare!

Fără paradele portarului Paula Ungureanu, probabil că România ar fi pierdut fără emoţii partida cu Ungaria
Fără paradele portarului Paula Ungureanu, probabil că România ar fi pierdut fără emoţii partida cu Ungaria

Naţionala de handbal feminin a României şi-a luat adio de la calificarea în semifinalele Campionatului European, după ce a fost învinsă, sâmbătă, la Debrecen, de reprezentativa Ungariei, cu scorul de 20-19 (10-8), în primul meci din grupa principală I a Campionatului European. În faţa unei săli cu 6.000 de fani maghiari şi doar câteva sute de români, elevele lui Gheorghe Tadici au fost conduse, au revenit, au egalat (13-13), au preluat conducerea (14-13), dar au pierdut un meci în care victoria era singura variantă care oferea speranţa pentru continuarea spre semifinale.
În minutul 55, România conducea cu 19-17, dar Ungaria a revenit în forţă, iar în minutul 57 conducea cu 20-19. Neagu a ratat următorul atac, Ungaria a „copiat“ faza, dar a urmat un fault în atac al României, cu 50 de secunde înainte de final. Ungaria a luat time-out, Ungureanu, cea mai bună jucătoare din tabăra României, a apărat la ultima acţiune adversă, a urmat încă un time-out, cerut de Gheorghe Tadici, dar ultimul atac a fost irosit. Ungaria rămâne în cursa pentru semifinale, în timp ce România rămâne cu regretul unei victorii scăpate printre degete.
Reprezentativa ţării noastre va juca astăzi cu Spania, de la ora 17.00 (TVR2), iar Cristina Neagu, liderul echipei noastre, crede că nu e timp de lamentări. „Ne dorim să câştigăm următoarele meciuri, să strângem rândurile şi să ne adunăm pentru disputa cu Spania“, a spus Neagu, autoare a opt goluri în disputa cu Ungaria. Celelalte goluri ale tricolorelor au fost înscrise de Brădeanu 3, Perianu 2, Băbeanu 2, Pîrvuţ 1, Ciuciulete 1, Chintoan 1, Chiper 1. Alexandru Dedu, preşedintele FR Handbal, nu are ce să le reproşeze jucătoarelor: „Avem un mod al nostru de a pierde meciurile şi nu e vorba doar de handbal, ci cam de toate sporturile. Ne batem, luptăm, dar nu ştim să jucăm finalurile. E o mare mâhnire, nu am fost nici o secundă mai slabi ca Ungaria. Eu nu le reproşez nimic fetelor, s-au bătut pentru victorie“.
Celelalte partide din grupa 1 programate astăzi sunt Polonia-Norvegia şi Ungaria – Danemarca, iar miercuri se va juca după următorul program: Polonia – România (ora 17.00, în direct la TVR 2), Spania – Danemarca şi Ungaria – Norvegia. După prima etapă din grupa 1, clasamentul este condus de Norvegia – 6 puncte, urmată de Ungaria şi Spania, cu câte – 4, Danemarca – 3, România – 1 şi Polonia – 0 puncte. După disputarea partidelor din grupele principale, primele două clasate vor juca semifinalele, pe 19 decembrie, iar finalele pentru medalii vor fi pe 21 decembrie. Meciuri de clasament final se vor juca doar pentru locurile 5-6, pe 19 decembrie, între echipele care au ocupat locul 3 în grupele principale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS