10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMandic: E de domeniul SF-ului ce s-a întâmplat la Oradea

Mandic: E de domeniul SF-ului ce s-a întâmplat la Oradea

Craiovenii (în albastru) nu au putut să-l oprească pe Mladen Pantic, cel mai bun om al meciului
Craiovenii (în albastru) nu au putut să-l oprească pe Mladen Pantic, cel mai bun om al meciului

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova au suferit sâmbătă a cincea înfrângere din acest sezon și au coborât pe locul nouă în clasamentul Ligii Naționale.
Oltenii au jucat în deplasare cu vicecampioana din sezonul trecut, CSM Oradea, și au fost învinși cu scorul de 75-68 (24-17, 18-17, 19-20, 14-14), o diferență de șapte puncte, consemnată încă de la încheierea primului sfert al partidei din sala „Antonio Alexe“. Meciul a început în forță, defensivele celor două echipe permițând marcarea a 41 de puncte în primele zece minute.

Emoții pentru Bozovic

„Blestemul“ accidentărilor a lovit din nou echipa olteană. Milivoje Bozovic a fost victima unei accidentări la mână, iar absența sa de pe teren în următoarele trei sferturi și-a spus cuvântul. Antrenorul Andelko Mandic are emoții până astăzi, când va afla cât de gravă este accidentarea jucătorului sârb. „Sper că nu este ceva grav și va putea să joace în următoarele meciuri. Abia luni (astăzi – n.r.) vom afla care este starea sa medicală. Dacă situația lui este gravă, atunci pot spune că a pierdut mai mult decât un meci la Oradea. Ne-a lipsit mult după ce a ieșit de pe teren. Este un jucător care ne oferă multe opțiuni în ambele faze ale jocului“, a spus tehnicianul Craiovei la conferința de presă de la finalul partidei de sâmbătă.
Chiar și fără Bozovic, SCM-U Craiova, care la un moment dat s-a văzut condusă cu 16 puncte (53-37, în minutul 22), nu a cedat și a recuperat, ajungându-se la 72-66 cu trei minute înainte de final. Numai că Otovic și colegii săi au pierdut foarte multe mingi exact când nu trebuia, iar gazdele au obținut o victorie meritată.
Pentru SCM-U Craiova au evoluat: Bureau (12 puncte), Krstanovic (16), Velickovic (5), Vucurovic (5), Santa (4), Petrişor (5), D. Andrei, Bozovic (4), Otovic (17).

„Când pierzi posesia mingii de 23 de ori e prea mult!“

Andelko Mandic a punctat că echipa sa a strâns un număr mare de greșeli la Oradea, iar în aceste condiții pare de domeniul SF-ului diferența atât de mică la care au pierdut craiovenii. „Oradea a meritat, fără dubiu, să câștige acest meci, chiar dacă nu a strălucit. Am comis foarte multe greșeli. Când pierzi posesia mingii de 23 ori într-un meci în deplasare, mai ales la Oradea, e prea mult. Pot să spun că este de domeniul SF-ului faptul că după atâtea greșeli am pierdut la doar șapte puncte diferență. În plus, când ai atâtea acțiuni în care nu duci mingea în situație de finalizare e foarte posibil să pierzi împotriva oricui.
Ne-am apropiat la două posesii în sfertul decisiv și am pus presiune pe adversar. Au urmat patru mingi făcute cadou. Pot să compar acele acțiuni cu o echipă de fotbal panicată, care degajează mingea din fața porții, fără un motiv întemeiat. Mi se pare incredibil să facem astfel de greșeli! Toți cei care au greșit și-au asumat, dar asta nu ne ajută. Jucătorii s-au străduit, nu îi pot acuza de nimic din acest punct de vedere, dar rămân la părerea că avem mai multă calitate decât modul în care ne-am comportat în anumite momente ale acestui joc“, a spus Mandic, citat de site-ul oficial al grupării bihorene.

Achim: Am avut coșmaruri cu echipa Craiovei

De partea cealaltă, antrenorul orădenilor, Cristi Achim, a recunoscut că i-a fost teamă de meciul cu Craiova, despre care a spus că este o formație foarte bună, cu apetit ofensiv și cu un jucător extrem de periculos, Krstanovic, principalul marcator al campionatului. „Vă spun sincer că am avut coșmaruri cu echipa Craiovei, deoarece sunt conștient cât este de periculoasă. Planul a fost să folosesc cât mai mulți jucători, pentru a pune cât mai multă presiune pe adversar, și am jucat cu zece oameni. Craiova este o echipă foarte dificilă. Cu atât mai dificilă cu cât îl are pe Krstanovic, care este un tip mai special. Însă, cred că am jucat bine împotriva lui, iar Pantic a făcut un meci superb. Cheia acestei victorii a constat în nivelul nostru de apărare și în rotația un pic mai lungă decât a adversarului. Am primit 68 de puncte de la o echipă cunoscută pentru apetitul ofensiv“, a spus Achim, conform csmoradea.ro.

Mai au trei meciuri

Cu patru victorii și cinci înfrângeri, Craiova mai are de disputat trei meciuri în campionatul intern în acest an, la Sibiu, acasă cu Steaua, apoi la Timba Timișoara.
Targetul fixat de antrenorul Andelko Mandic este de două victorii. „Dacă vom câștiga două din ultimele trei etape din tur, consider că suntem într-o situație excelentă. Dacă terminăm turul cu 6-6, în condițiile în care avem opt meciuri pe teren propriu în retur, vom depinde doar de noi în ceea ce privește calificarea în play-off“, a spus tehnicianul sârb al oltenilor.

Energia, victorie facilă cu Timba

Tot sâmbătă, Energia Târgu Jiu s-a impus fără emoții în disputa de pe teren propriu cu Timba Timișoara, cu scorul de 81-61 (25-17, 14-10, 24-11, 18-23). Chiar și fără Darby și Tudosă, ambii accidentați, gorjenii au controlat jocul, iar antrenorul Antonis Constantinides a avut posibilitatea de a-și roti toți jucătorii înscriși pe foaia oficială. Pentru Energia au evoluat: Watson (6 puncte), Troupe (5), Ștefan (4), Kremen (7), Milosevic (18), Bratoloveanu (2), Minea (5), Vlaicu (4), Sullivan (7), Karpelesz (14), Aktas (6), Turner (3).
Cu 5 victorii și 4 înfrângeri în acest sezon, Energia ocupă locul cinci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS