12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii au „puls“ după întâlnirea cu Rapidul

Gorjenii au „puls“ după întâlnirea cu Rapidul

 

Matulevicius (în alb) a stabilit scorul final al meciului de la Târgu Jiu
Matulevicius (în alb) a stabilit scorul final al meciului de la Târgu Jiu

Pandurii Târgu Jiu a reuşit să confirme calculele hârtiei şi aşteptările suporterilor, impunându-se sâmbătă, pe teren propriu, scor 2-0, în faţa ultimei clasate, Rapid Bucureşti, în etapa a 17-a, ultima din turul Ligii I. Succesul nu a fost unul atât de uşor obţinut pe cât o arată rezultatul final. Gorjenii au deschis scorul prin Mihai Roman (’14), atacantul craiovean ajungând la cota opt în turul acestui sezon. Apoi, giuleştenii au beneficiat de un penalti, dictat după un duel între Elton şi Coman, dar Gliwa a reuşit să respingă şutul lui Emil Dică de la punctul cu var (’54). Cel care a consfinţit victoria gazdelor a fost Matulevicius, în minutul 89.
Înaintea începerii meciului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Teodor Rădoi, fost jucător al pandurilor timp de zece ani şi căpitan al echipei cinci sezoane, decedat săptămâna trecută.
Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Erico, Elton, Momcilovic – Nistor, Răduţ, C. Predescu (’57, Shamsin) – Buleică (’80, Anton), Shalaj (’57, Matulevicius) – M. Roman. Antrenor: Petre Grigoraş.
Rapid: Bornescu – Tânc, Lung, Iacob, Mendy – E. Dică, Rui Miguel (’83, Călin) – Al. Coman, Pancu, M. Stoica (’46, Ciolacu) – M. Martin. Antrenor: Marian Rada.
Cartonaşe galbene: Răduţ, Nistor, Matulevicius, Unguruşan / Emil Dică, Tânc, Martin, Rui Miguel.
Au arbitrat: Marius Avram – Vladimir Urzică, Andrei Constantinescu; Denis Haidiner.
Observatori: Cornel Sorescu, Bogdan Nicolae.

Grigoraş: Am avut şi noi şansă pentru prima dată în acest tur 

Antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş, a admis că echipa sa a avut şi şansă în acest joc, dar a considerat că victoria a fost justă. „E important că am reuşit în sfârşit să câştigăm. Am avut şi noi şansă pentru prima dată în acest tur, când Rapidul a ratat lovitura de la 11 metri. Sunt conştient că toată lumea se aştepta la mai mult de la noi. Sunt convins că această echipă va ajunge în topul Ligii I până la finalul campionatului. Nu am fost anunţat dacă voi pleca. Se vehiculează tot felul de variante, dar nu e nimic oficial“, a spus Grigoraş, sfătuindu-l pe Mihai Roman să refuze oferta Stelei şi să rămână la Pandurii: „Despre Mihai Roman pot să spun doar că momentan are nevoie de jocuri, a recunoscut şi el asta. Părerea mea e să îşi vadă de treabă şi să ajute Pandurii, are vreme apoi să ajungă la Steaua“.

„A fost o victorie foarte muncită“

Şi mijlocaşul Mihai Răduţ, care s-a confruntat cu aceeaşi situaţie cu cea a lui Roman în trecut, este de părere că atacantul craiovean ar trebui să continue cu Pandurii. „Am auzit şi eu că Roman e dorit de Steaua, ceea ce e un lucru benefic pentru el. Important e să joace cât mai bine la Târgu Jiu, ca să aibă şanse de a evolua şi la Steaua“, a spus Răduţ. „A fost un meci destul de greu, am vrut să câştigăm cu orice preţ, având în vedere situaţia noastră din clasament. A fost o victorie foarte muncită şi extrem de importantă. Aveam foarte mare nevoie de victorie atât noi, cât şi publicul de la Târgu Jiu. E important că am terminat turul cu un succes, e mai multă linişte, dar în continuare suntem pe locul 12 în clasament. Sperăm să avem un retur mult mai bun, să ne îndeplinim obiectivul“, a completat mijlocaşul pandurilor.
La rândul său, Mihai Roman a afirmat că se bucură pentru punctele obţinute şi că momentan se gândeşte să-şi facă datoria cât mai bine la Pandurii, admiţând însă că i-ar surâde un transfer la Steaua: „Sunt bucuros că am învins pe Rapid. Sunt mulţumit când ajut echipa cu golurile mele. Deocamdată, nu am primit nici o ofertă de la Steaua, sunt la Pandurii şi mă gândesc doar la Pandurii. Dacă vine o ofertă de la Steaua, discutăm“.

E jale în tabăra giuleşteană

De partea cealaltă, tehnicianul Rapidului, Marian Rada, a fost foarte dezamăgit după jocul de la Târgu Jiu. „Un rezultat de egalitate era normal după cum a decurs jocul. Am avut o repriză secundă mult mai bună decât prima, am jucat multe mingi în jumătatea adversă, dar nu am înscris. Din păcate, nu reuşim să marcăm nici de la 11 metri, parcă e un blestem. Am făcut nişte greşeli individuale mari, am pierdut puncte importante, era important pentru moral chiar şi un punct. Din ianuarie vom face o analiză a situaţiei şi se vor lua măsurile necesare. Am făcut un tur foarte slab, dar cu o pregătire foarte bună în iarnă putem crea un lot bun, o echipă competitivă“, a declarat Marian Rada.
Mijlocaşul Emil Dică s-a considerat principalul vinovat pentru înfrângerea cu Pandurii: „Sunt principalul vinovat pentru înfrângere! După aspectul jocului puteam să plecăm cu un punct de aici. Prima repriză le-a aparţinut lor, în a doua am ratat şi un penalti, dar n-am reuşit să marcăm. E foarte trist că terminăm pe ultimul loc, dar cel mai dureros e că suntem la şapte puncte de primul loc salvator“.

 

Grigoraş şi-a reziliat contractul cu Pandurii

La câteva ore de la meci, Petre Grigoraş a anunţat că nu mai este antrenorul Pandurilor: „Nu e vorba despre dat demisia. A fost o înţelegere de comun acord, în urma rezultatelor am decis să reziliem contractul. Când rezultatele nu te ajută, e normal să iei astfel de decizii. Poate aş fi vrut să continui şi cred că echipa va termina în prima jumătate a clasamentului, acolo unde-i e locul. Cel mai bine e să nu comentăm prea mult, nu am să reproşez nimănui nimic. Urez baftă acestei echipe pe care o respect”, a declarat Grigoraş, la Dolce Sport.

La următorul meci, cu Oţelul Galaţi, din Cupa Ligii, programat vineri, de la ora 20.00, pe teren propriu, gorjenii vor fi conduşi de pe bancă de „secundul” Dorian Gugu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS