10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConducătorii CSU prețuiesc valorile fotbalistice ale Craiovei

Conducătorii CSU prețuiesc valorile fotbalistice ale Craiovei

Ioana Cioboată primește, din nou, rentă viageră în numele lui Cristi Neamțu (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Ioana Cioboată primește, din nou, rentă viageră în numele lui Cristi Neamțu (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Pe 20 februarie 2015 se împlinesc 13 ani de la trecerea în neființă a portarului Cristi Neamțu, dar lumea nu l-a uitat în tot acest timp, iar un mare merit în această privință îl au suporterii craioveni, care l-au omagiat și i-au dedicat fostului jucător al FC Universitatea Peluza Sud. Odată cu trecerea timpului și cu instalarea crizei financiare, conducerea defunctei FCU a renunțat la plata rentei viagere promise mamei fotbalistului, Ioana Cioboată, care, deși era o sumă modică, însemna mult pentru aceasta. Din fericire, lucrurile s-au schimbat în bine de puțin timp și Ioana Cioboată se bucură din nou de acea rentă, dar de data aceasta datoria morală este achitată de conducătorii CS Universitatea Craiova, care au demonstrat că sunt trup și suflet alături de tot ce înseamnă culorile alb-albastre.

„Un gest foarte frumos din partea lor“

Contactată telefonic, Ioana Cioboată a povestit, pentru GdS, cum s-au derulat lucrurile în privința primirii rentei viagere și ce înseamnă pentru ea acea sumă, punctând că le va rămâne veșnic recunoscătoare reprezentanților CS Universitatea și suporterilor care nu l-au uitat pe Cristi Neamțu. „S-a reluat plata acelei rente viagere pe care nu am mai primit-o de mult, dar de către CS Universitatea Craiova. Am discutat pe această temă când cei de la club au venit la cimitir și l-au omagiat pe Zoli Crișan. Mie, de atunci, din cimitir, mi-a promis domnul Felix Grigore că o să stea de vorbă cu finanțatorii clubului și o să vadă ce poate face în privința acestei rente viagere. Eu, în schimb, am stat cu atâta lume de vorbă, și cu Săndoi, Cârțu, nici nu pot să-i enumăr, că au fost foarte mulți, am fost chiar și la doamna primar în audiență, am făcut o adresă… În sfârșit, după un timp am primit un telefon prin care domnul Felix m-a chemat la club. M-am dus și m-a asigurat de ajutorul dumnealor de 500 de lei pe lună, atâta timp cât clubul va exista, asigurându-mă că nu trebuie să am nici un dubiu că nu voi primi acea rentă viageră. Este un gest foarte frumos din partea lor, pentru că eu m-am interesat și ei nu au nici o treabă legal, dar au avut multă bunăvoință și au înțeles situația. Înseamnă mult pentru mine acești 500 de lei. În primul rând, o recunoștință din partea lor și probabil a tehnicienilor de acum, de la echipă, pentru că au fost antrenorii lui Cristi și l-au cunoscut bine. Vorba lor a și contat în luarea deciziei. Apoi, și pentru mine contează enorm. Este un ajutor mare, pentru că eu m-am descurcat foarte greu“, a declarat mama fostului portar al Craiovei, pentru GdS.

Vrea tabloul cu Cristi, de la Peluza Sud, în cazul demolării stadionului

Întrebată dacă își dorește ca viitoarea Peluză Sud a noii arene din Bănie să poarte în continuare numele Cristi Neamțu, Ioana Cioboată a spus că ar fi foarte bucuroasă și a punctat că acum vrea să recupereze tabloul fiului său de la tabelă, să nu cumva să se piardă când va începe demolarea actualului stadion. „Ar fi frumos să rămână în continuare numele lui Cristi legat de acea peluză. Asta depinde de cei care vor administra stadionul și clubul. Oricum, am vorbit cu băieții care asigură paza stadionului și le-am spus să-mi dea poza înapoi, înainte de a fi demolat. M-au asigurat că mă vor chema atunci, că o vor da jos ca să o iau. Nu vreau să se arunce. Unii dintre ei îl cunoșteau pe Cristi. Avea mulți prieteni și apreciez faptul că nimeni nu îl vorbește de rău nici acum, când nu mai este. Toți au cuvinte frumoase la adresa lui. El avea perspective, era îndrăgit de cei din fotbal și probabil că, dacă trăia, ajungea cineva. Nu știu, doar timpul decidea toate astea, dar un lucru este cert: eu și cei care aveau de-a face cu el zi de zi aveam încredere totală în el“, a spus mama lui Cristi Neamțu. „Prin intermediul vostru vreau să mulțumec tuturor celor care au avut o contribuție la această poveste cu indemnizația. Eu nu pot să nominalizez pe cineva. Le mulțumesc din tot sufletul și celor care nu l-au uitat pe Cristi, și celor care m-au ajutat. Azi-dimineață  (ieri – n.r.) chiar am fost la biserică și m-am rugat să ajute Dumnezeu și Cristi, de acolo de sus, echipa CS Universitatea, că și echipa m-a ajutat pe mine“, a completat Ioana Cioboată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS