10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFetele de aur merită o Polivalentă plină

Fetele de aur merită o Polivalentă plină

Campioane mondiale la junioare în acest an, handbalistele tricolore vor disputa astăzi, la Craiova, primul meci la tineret
Campioane mondiale la junioare în acest an, handbalistele tricolore vor disputa astăzi, la Craiova, primul meci la tineret

Cu câteva zile înainte de debutul naționalei mari de handbal a României la Campionatul European, schimbul de mâine al handbalului feminin românesc, selecționata de tineret, va participa la un turneu internațional puternic, găzduit de trei orașe din Oltenia: Craiova, Caracal și Slatina.
Componentele acestui lot sunt nimeni altele decât jucătoarele care în luna august deveneau campioane mondiale la junioare, în Macedonia.
România va întâlni Ungaria, Danemarca și Spania, pe parcursul următoarelor trei zile.
Primele meciuri au loc astăzi în Sala Polivalentă din Craiova. De la ora 16.00, Danemarca va juca contra Spaniei, iar de la 18.00, elevele lui Aurelian Roșca și Gavril Kozma vor da piept cu Ungaria. Intrarea la fiecare meci va costa cinci lei. Partidele sunt transmise și de DigiSport.
Naționala de tineret a României se află în pregătire în Bănie încă din 21 noiembrie,  iar turneul de zilele acestea este un prim test în vederea unei cât mai bune evoluții în preliminariile Campionatului European, al cărei turneu final va fi găzduit vara viitoare de Spania.
Craiovenii iubitori de sport sunt așteptați să vadă niște fete senzaționale, care au demonstrat că nu știu și nu vor să piardă și care au uimit pe toată lumea când au învins categoric Germania în finala Mondialului din Macedonia.

Cristina Laslo: O luăm de la zero

Cristina Laslo, căpitanul echipei și totodată liderul generației sale, a evidențiat faptul că fiind început de drum la tineret, ea și colegele sale trebuie să muncească din greu pentru a realiza din nou o performanță similară cu cea din luna august.
„Avem nevoie de meciurile astea, să intrăm din nou în spiritul competiției, să luăm contact cu adversarii. Sperăm să facem din nou o impresie bună. Jucăm acasă și încercăm să practicăm cel mai bun handbal al nostru. Acum începem o nouă etapă, suntem la tineret, o luăm de la zero și pornim din nou spre un mare succes“, a spus Cristina Laslo.
Desemnată cel mai bun conducător de joc la Campionatul Mondial de junioare, Cristina este fascinată de sârboaica Andrea Lekic, de la Vardar Skopje, desemnată anul trecut cea mai bună handbalistă din lume: „Îmi place mult, o urmăresc cu cea mai mare atenție. Joacă la cel mai înalt nivel și pe plan național și în competițiile internaționale“.

Roșca: Aceste fete merită să fie cunoscute

Aurelian Roșca, antrenorul principal al naționalei, dar și al echipei SCM Craiova, a vorbit despre adversarele de la acest turneu: „Este un turneu foarte puternic, cu patru naționale cu experiență. Danemarca e clasată pe locul trei la Mondiale, Ungaria a reușit la același turneu să învingă Rusia, cotată cu prima șansă, iar Spania este organizatoarea Campionatului European din 2015. Nouă ne lipsesc patru fete, fiind accidentate. În preliminariile Europenelor vom avea o grupă destul de grea, cu Slovacia, Serbia și Kosovo. Două formații vor merge mai departe“.
Tehnicianul craiovean a explicat de ce turneul a fost organizat în trei orașe. „Cheltuielile s-au împărțit între cele trei orașe, care și-au exprimat intenția de a ajuta Federația Română de Handbal. Încercăm să umplem trei săli, să duc aceste fete în trei orașe. Merită să fie cunoscute și să fie văzute de lume. Multe sunt din zona Olteniei. La Caracal e sponsorul care a ajutat echipa națională. Am reușit să venim la Craiova pentru că sunt eu aici antrenor, iar domnul Kozma și Bazaliu fiind din Slatina am decis să mergem și acolo“.

Lotul României și programul turneului

Lotul României aflat în pregătire la Craiova: Mădălina Ion (CSM București), Alexandra Prodan (CNE Vâlcea) – portari,  Iulia Dumanska (n.r. jucătoare care va primi cetăţenia română peste aproximativ o lună), Alexandra Dindiligan (CNE Vâlcea), Alexandra Caraşol (CSS 6 București), Andreea Corban (CNE Vâlcea), Daniela Corban (CNE Vâlcea), Corina Biriș (U Cluj), Bianca Bazaliu (CSM București), Iulia Andrei (Energetic Vâlcea), Anca Onicaș (CNE Vâlcea), Anca Polocoșer (CSS 2 Baia Mare), Cristina Laslo (U Cluj), Elena Dache (CSS Galați), Florența Ilie (Școala 181 București), Sonia Seraficeanu (Mediaș), Sonia Vasiliu (CNE Vâlcea), Lorena Ostase (CNE Vâlcea), Florentina Craiu (CSM Vâlcea) și Loredana Vartic (CSM Roman).
Programul turneului de pregătire: 4 decembrie, Craiova: Danemarca-Spania (16.00), România-Ungaria (18.00); 5 decembrie, Caracal: Ungaria-Danemarca (16.00), România-Spania (18.00); 6 decembrie, Slatina: Spania-Ungaria (11.00),  România-Danemarca (13.00).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS