17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, obligatoriu înainte!

CSU, obligatoriu înainte!

Madson (stânga) şi colegii săi trebuie să uite de eşecul din turul campionatului şi să o elimine pe Steaua din Cupă
Madson (stânga) şi colegii săi trebuie să uite de eşecul din turul campionatului şi să o elimine pe Steaua din Cupă

CS Universitatea Craiova și-a câștigat respectul după seria incredibilă de 12 meciuri fără înfrângere, zece în campionat și două din Cupa României. Ascensiunea din joc, cunoscută sub bagheta lui Emil Săndoi și Sorin Cârțu, a condus la ocuparea locului patru în ierarhia Ligii I, devenind totodată revelația turului de campionat, chiar dacă mai este de jucat o etapă. Gruparea din Bănie se află însă în fața unui mare test astăzi, de la ora 20.30 (PRO TV), urmând să o întâlnească pe Steaua, echipa campioană și liderul la zi al Ligii I, în sferturile Cupei României. Acest meci este așteptat cu sufletul la gură de jucători, staff-ul tehnic și conducere, pentru că este jocul care certifică investițiile și munca depusă până acum şi care poate însemna faptul că renaşterea Craiovei a început încă din acest an.
Pe lângă miza extrem de mare, Brandan și compania vor să răzbune și înfrângerea suferită în fața Stelei în campionat, scor 1-3, din Ghencea, oferindu-le fanilor cea de-a doua victorie importantă, obținută în fața unui vechi rival, după cea cu Rapid, „răcorindu-i“ astfel după cei câțiva ani de „secetă“ fotbalistică.
„Suntem echipa momentului, peste Steaua în clasamentul ultimelor etape şi am vrea să demonstrăm asta şi în meciul direct. Vom căuta să speculăm punctele slabe ale adversarului“, a spus Emil Săndoi. Pe de altă parte, acesta s-a arătat îngrijorat din cauza numeroaselor accidentări, pe lista absenților regăsindu-se Bancu, Nuno Rocha, Curelea și Acka, iar pe cea a incerților, Kay, Achim și Madson. „Dar ne vom juca şansa, iar o calificare în semifinalele Cupei ar fi incredibilă“, a asigurat antrenorul Craiovei.

„Maximii“ le cer victoria lui Brandan și compania

Cooptați încă de la început în proiectul CS Universitatea, componenții Craiovei Maxima au fost mereu alături de jucători și tehnicieni, oferindu-le sfaturile atunci când situația a impus-o. Cu toții au sperat să asiste curând la derbiuri cu fostele echipe departamentale, păstrând și chiar amplificând dorința de victorie în fața lui Dinamo și a Stelei. Astăzi au ocazia să participe la un astfel de joc și le cer actualilor fotbalişti ai Craiovei să câștige contra Stelei și să-i bucure pe suporteri așa cum o făceau ei odinioară, astfel fiind părtași și la primele rânduri scrise la redactarea noului capitol fotbalistic, ce se vrea glorios.
„Având în vedere forma bună pe care o arată echipa Craiovei şi faptul că jucăm acasă, având pe cei din tribune alături, sunt premise ca balanţa să încline în favoarea noastră. O amintire frumoasă legată de Steaua? Se întâmpla în 1977, aveam 16 ani şi jumătate, eram pe banca de rezerve atunci când am învins cu 2-1 pe «Republicii». Era prima Cupă pe care o câştiga Universitatea. În sufletul meu se împleteau bucuriile copilăriei, ale tânărului jucător şi ale suporterului Universităţii. În Cupă nu am marcat, ci în campionat, în una dintre cele mai frumoase victorii, în Ghencea, când i-am bătut cu 3-1, în 1982“, a spus Gheorghiță Geolgău.
„Va fi un meci greu, de angajament, dar echipa noastră este în formă, iar suporterii, dacă vor fi ca în vremea noastră, alături de băieți din primul până în ultimul minut, putem învinge. Îmi doresc să fie din nou sărbătoare pe Oblemenco, ca odinioară“, a afirmat Nicolae Negrilă.
„Anticipez un meci greu, dar, având în vedere faptul că suntem în formă, mă aştept la un spectacol reuşit. Iar cel mai mare avantaj al nostru la acest joc îl reprezintă suporterii“, a declarat Nae Ungureanu.
„Merg pe victoria echipei noastre, gândindu-mă că e mai odihnită. Să fie 2-1, ca-n finala Cupei din 1977, pe care am câștigat-o pe «Republicii»“, a punctat Costică Donose.
„Îmi doresc ca în continuare spiritul Craiovei Maxima să fie în iarba acestui stadion şi astfel să reînvie legenda. Implicit mizez pe victoria echipei CS Universitatea Craiova“, a declarat Nicolae Tilihoi.
Meciul cu Steaua nu este important doar pentru cei din teren și cei de la tribuna oficilă, ci pentru toți iubitorii sportului „rege“ din Bănie, pentru că acesta ar putea fi ultimul joc disputat pe stadionul „Ion Oblemenco“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS