21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUn fotbalist, cel mai bun portar la un turneu de handbal

Un fotbalist, cel mai bun portar la un turneu de handbal

Echipa „Leii“, alcătuită din studenți de la Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) Craiova, a câștigat ieri prima ediție a turneului de handbal mixt organizat în memoria lui Paul Stuparu, antrenorul care a condus CS Universitatea Craiova spre două titluri naționale și care s-a stins din viață anul trecut.
Competiția a debutat joia trecută în Sala „Ion Constantinescu“, cu 12 echipe la start, iar fazele superioare, cu șase echipe, s-au desfășurat ieri. Din echipa învingătoare a făcut parte și un handbalist de la CS Universitatea Craiova, Alin Cărăgui.
„A fost o competiție desfășurată în spirit de fairplay, iar cei mai buni, adică noi, au câștigat. Întotdeauna îmi fac timp să joc handbal. Dacă ar fi nevoie, aș veni să joc și noaptea pentru că este o plăcere deosebită, iar pentru memorialul «Paul Stuparu» întotdeauna trebuie să ne facem timp“, a spus Cărăgui. Din echipa campioană a făcut parte și Nicoleta Andreea Alexandru, care s-a arătat emoționată: „E primul meci important din viața mea. Am mai jucat cu fetele la liceu, dar nu la asemenea nivel“. Pe locul trei s-a clasat formația ProEFS Craiova.

Geo Mișu: Am avut câteva parade neașteptate

Organizatorii memorialului „Paul Stuparu“ au oferit și premii individuale. Interesant este că cel mai bun portar a fost desemnat un fotbalist, Geo Mișu. Acesta a evoluat la echipele de fotbal FC Universitatea Craiova, Dinamo București, CS Universitatea Craiova și la un moment dat chiar a participat la o acțiune a naționalei de seniori, sub comanda fostului selecționer Victor Pițurcă.
Mișu, în vârstă de 20 de ani, a spus ieri că i-a plăcut experiența de la handbal și chiar a reușit câteva parade spectaculoase în poarta echipei sale, Turbo, clasată pe locul patru. „A fost destul de relaxant, mi-a plăcut și chiar am luat titlul de cel mai bun portar. Am avut câteva parade neașteptate. Am văzut că am și abilități de portar. Dacă îți place sportul, te descurci în orice situație“, a spus Mișu.

Handbaliștii de la CS Universitatea s-au remarcat repede

Golgheterul turneului a fost un handbalist de la CS Universitatea Craiova, Vasile Luntraru, iar un alt coechipier de-al său, Andrei Tudor, a primit titlul de cel mai tehnic jucător. La această categorie, Gabriela Rădoi a fost desemnată cea mai tehnică jucătoare.
Înainte de disputarea ultimului meci al turneului a avut loc un joc demonstrativ între profesori și studenți, încheiat la egalitate.
Pentru prestația din această partidă, profesorii Aurora Ungureanu Dobre și Costi Nanu au primit diplome pentru „cei mai talentați profesori la handbal“.
Cătălin Popescu, profesor universitar la FEFS și totodată antrenor la CS Universitatea Craiova, cel care a pus mult suflet în organizarea turneului în memoria fostului său coleg de club, a tras concluziile după ediția întâi a competiției. „A fost o competiție reușită, prin numărul mare de echipe participante, dar și pentru faptul că a fost vorba de handbal mixt. Este un punct de plecare și sperăm la o participare cât mai mare anul viitor. Au fost și handbaliști de la CS Universitatea, pentru că majoritatea sunt studenți. Unii au câștigat, alții au pierdut. Amicalul dintre studenți și profesori s-a încheiat la egalitate, un scor echitabil, după cum au decurs lucrurile în teren. Am organizat acest meci pentru a face cât mai atractivă competiția și pentru a păstra coeziunea între noi“.
Organizatorii memorialului „Paul Stuparu“ au fost FEFS Craiova, Asociația ProEFS Craiova, în colaborare cu CS Universitatea, și SCM Craiova.

10819869_784013011670334_899607452_o

Rezultatele înregistrate ieri

Winners – ProEFS 13-20, Turbo-Leii 6-13, Fair Play-Kings 13-12.
Pentru primele trei locuri (s-a jucat fiecare cu fiecare): Pro EFS – Fair Play 14-17, Fair Play-Leii 15-19, Leii – ProEFS 20-13.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS