7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, pregătită să elimine Steaua

CSU, pregătită să elimine Steaua

Alex Mateiu (alb-albastru, dreapta) şi colegii săi au trecut pe locul patru în Liga I după victoria cu Ceahlăul
Alex Mateiu (alb-albastru, dreapta) şi colegii săi au trecut pe locul patru în Liga I după victoria cu Ceahlăul

Nici unui suporter al CS Universitatea Craiova nu-i vină să creadă că echipei favorite îi merge atât de bine. Brandan şi compania, după victoria categorică de sâmbătă, cu Ceahlăul Piatra Neamţ, scor 2-0 (Bawab ’4, Herghelegiu ’60), au trecut pe locul patru, un lucru greu de imaginat după reprezentaţiile de la început, sub bagheta lui Jerry Gane. De data asta, totul e pe bune, practicăm un fotbal bun şi eficient în mandatul lui Emil Săndoi şi Sorin Cârţu, iar echipa şi-a câştigat respectul. Nu trebuie să „întoarcem“ clasamentul – gluma preferată a rivalilor, poziţia e reală, şi adversarele tremură, pentru că gruparea din Bănie este pe val. Până şi norocul ne zâmbeşte, dovadă că echipele aflate înaintea CSU în etapa a 15-a, care ar fi putut bifa victoriile în weekend, nu au reuşit decât egaluri „albe“ şi s-au uitat lung, invidioase şi neputincioase la craioveni.

Invincibili de zece etape

Cuplul de antrenori Emil Săndoi – Sorin Cârţu a preluat-o pe CS Universitatea de pe ultimul loc, cu două puncte contabilizate în şase etape. A urmat o serie de meciuri cu rezultate impresionante, alb-albaştrii necunoscând înfrângerea în zece etape de campionat, două de Cupa României şi o sumedenie de amicale. Secretul? Muncă şi disciplină!
„De când am venit la echipă am luat 26 de puncte din 30 posibile. Băieţii merită toate felicitările pentru cum s-au implicat, pentru că au respectat în totalitate indicaţiile primite. Am urcat de pe ultimul loc până pe patru, ceea ce reprezintă o semiperformanţă. Nimic nu a fost uşor, nu trebuie să uităm că suntem o nou-promovată. Am demonstrat că suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului, care face puţine greşeli, organizată, disciplinată. Şi vrem să arătăm asta şi în ultimele două jocuri“, a spus antrenorul Emil Săndoi.
„S-a muncit foarte mult până acum şi vrem ne menţinem aici“, a punctat căpitanul Pablo Brandan.
„Au început să meargă pasele, jocul se leagă mai bine. Am urcat pe patru, dacă s-ar termina campionatul acum ar fi bine, dar mai este mult de muncă, mai este un retur care va fi mult mai greu“, a avertizat mijlocaşul Viorel Ferfelea.

Se anunţă meci mare

Pe cai mari, dar precauţi şi însetaţi de victorii, alb-albaştrii aşteaptă cu nerăbdare meciul anului, am putea spune, cu Steaua, din sferturile Cupei României. Confruntarea va avea loc joi, de la ora 20.30 (PRO TV), pe „Ion Oblemenco“, acesta fiind, probabil, meciul despărţirii de legendarul stadion.
„Ne aşteaptă un joc greu, împotriva unei echipe care domină autoritar fotbalul românesc în ultimii ani. După parcursul pe care l-am avut pot să afirm cu tărie că putem juca de la egal la egal cu orice adversar, implicit cu Steaua“, a punctat Emil Săndoi, completat de directorul tehnic, Sorin Cârţu: „Este un meci ce are alt specific şi e clar că este o partidă mult mai diferită de tot ce s-a jucat până acum. Trebuie să prindem o zi foarte bună, trebuie să avem şi un portar în formă, pentru că la un meci cu Steaua prestaţia portarului contează enorm. Jucăm cu casa închisă, aşa ne-am şi dorit. Este ultimul meci pe «Ion Oblemenco», trebuie să vină toată lumea, să facem o trecere de la trecut, de la istoria mare care s-a scris pe acest stadion, la un viitor stadion pe care sperăm să scriem iarăşi istorie“.

„Orice echipă poate fi învinsă“

Optimismul primează în tabăra alb-albastră, jucătorii Craiovei simt că pot accede în semifinalele Cupei României, sperând să profite de slăbiciunile steliştilor.
„Cu Steaua se anunţă un meci dificil, într-o atmosferă frumoasă cum nu cred că a mai fost la Craiova de multă vreme. Vreau să mergem mai departe. Orice echipă poate fi învinsă, nimeni nu e invincibil, vom fi 11 contra 11, iar, la final, când se trage linie, sperăm ca noi să fim cei calificaţi“, a punctat Viorel Ferfelea.
„Meciul cu Steaua e special pentru mine că am trecut pe acolo, dar este special şi pentru Craiova, e important pentru suporteri, pentru oraş. Îi aşteptăm pe suporteri alături de noi într-un număr cât mai mare, să ne bucurăm împreună la final“, a afirmat Pablo Brandan.
„La meciul de Cupă vom face totul pentru a juca bine, pentru a ne bucura de fotbal şi a-i mulţumi pe suporterii care vor veni la meci“, a promis Andrei Herghelegiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS