16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii craioveni înfruntă o nou-promovată cu tupeu

Voleibaliștii craioveni înfruntă o nou-promovată cu tupeu

După ce etapa trecută au făcut primul pas greșit pe teren străin, voleibaliștii de la SCM-U Craiova vor să își ia revanșa în partida de pe teren propriu cu Arcada Galați, programată sâmbătă, de la ora 14.00, în Polivalenta din Bănie.
Adversara este o nou-promovată, dar o echipă cu potențial, incomodă, aflată pe val. În ultimele trei runde, gălățenii s-au impus, iar pentru acest sezon au același obiectiv ca și oltenii, clasarea în partea superioară a Diviziei A1, care să le asigure prezența în ediția viitoare a Cupelor Europene.
Antrenorul SCM-U Craiova, Dănuț Pascu, și-a făcut mea culpa după partida de duminica trecută, când oltenii au fost învinși în deplasare de CSM București, cu 3-0: „Venim după un meci nereușit. Trebuia să se întâmple odată și lucrul ăsta, pentru că șase etape înainte, plus două meciuri în Cupa CEV, echipa și-a făcut datoria, a fost într-o stare bună de competiție, într-o formă bună. Din păcate, am făcut câteva greșeli la meciul de la București, pe care mi le asum și eu. Prima greșeală a fost că am plecat prea încrezători, am fost prea siguri de victorie și am întâlnit un adversar mai serios, care a luptat. Am învățat mult de la acest joc, sperăm să nu se mai repete“.

Indisponibili după meciul de la București

După partida din Capitală, trei jucători ai echipei craiovene s-au ales cu accidentări.
„După meciul de la București, avem doi accidentați, Bicanin și Ghionea, ambii cu entorse destul de serioase, și facem eforturi mari să-i recuperăm. Manda, al doilea ridicător, are ceva probleme de sănătate, este în tratament și nu este încă la capacitate maximă. De aceea spun că echipa trebuie să strângă rândurile“, a completat Pascu.
Acesta crede că Arcada Galați este o echipă asemănătoare cu CSM București, iar elevii săi trebuie să o trateze cu seriozitate. „Trebuie să pregătim meciul serios, să fim mai atenți din punct de vedere tactic. Facem tot posibilul să remontăm puțin starea psihică, dar să gestionăm bine și starea fizică pentru că avem un program infernal. În următoarele opt zile jucăm trei meciuri, dintre care unul în Ungaria“, a încheiat antrenorul craiovenilor. Libero-ul formației craiovene, Mihai Mărieș, știe cum poate fi învinsă Arcada Galați: „Sunt o echipă bună, dar știm cum îi putem contracara. E important să servim foarte bine, să le scoatem centrii din joc și cred că putem face treabă bună împotriva lor. S-a instalat puțin oboseala, dar suntem profesioniști și trebuie să demonstrăm că acest lucru nu contează“. După șapte etape disputate, SCM-U Craiova ocupă locul patru în clasament, cu 14 puncte, iar Arcada Galați ocupă locul șase, cu 10 puncte.

Fetele au început să-și revină

Și echipa feminină de volei SCM-U Craiova (locul 10, 5 puncte) joacă sâmbătă acasă, dar în sala „Ion Constantinescu“, de la ora 18.00, cu CSU Medicina Târgu Mureș (locul șase, 10 puncte), în etapa a opta din Divizia A1. Încrezătoare după ce au obținut patru puncte în ultimele două runde, jucătoarele craiovene se gândesc la un rezultat bun și în confruntarea cu medicinistele. „Aveam nevoie de victorie, să simțim din nou puterea, și asta s-a văzut la meciurile cu Piatra și Târgoviște. Am fost cu adevărat o echipă și sper să fim la fel și sâmbătă și să obținem un rezultat bun“, spune Ramona Postea.
Antrenorul secund al echipei, Adrian Popescu, speră chiar la o victorie: „Noi suntem într-o formă bună, sperăm să câștigăm un punct, două sau chiar trei. Fetele au prins încredere în ele și au dovedit prin prestația lor că putem să ne ridicăm la un nivel destul de bun și să jucăm volei de calitate. Sper să continuăm aceste jocuri bune“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS