8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCeahlăul, doar o pietricică în calea alb-albaştrilor (UPDATE: declaraţii video, galerie foto)

Ceahlăul, doar o pietricică în calea alb-albaştrilor (UPDATE: declaraţii video, galerie foto)

Bawab nu l-a iertat pe portarul Calancea de la şase metri
Bawab nu a greșit ținta de la șase metri

CS Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în partida disputată sâmbătă, pe „Ion Oblemenco”, în compania formației Ceahlăul Piatra Neamț, contând pentru etapa a 16-a din Liga I.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Bawab (‘4), care a reluat cu latul de la circa șase metri o centrare venită de pe dreapta, de la Herghelegiu.

Thaer Bawab a devenit un obişnuit al golului
Thaer Bawab a devenit un obişnuit al golului

Gruparea din Bănie și-a mărit avantajul prin Herghelegiu (’60), care a șutat cu efect, din marginea careului mare, lateral stânga, la colțul lung, plonjonul lui Calancea fiind în zadar.

Andrei Herghelegiu a marcat la primul său joc ca titular la CSU Craiova
Andrei Herghelegiu a marcat la primul său joc ca titular la CSU Craiova

CS Universitatea Craiova: Bălgrădean – Târnăcop, Frăsinescu, Acka (’41, Izvoranu), Vătăjelu – Mateiu, Brandan – Băluță, Bawab, Ferfelea (’73, Cârstea) – Herghelegiu (’79, Madson). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârțu.

Ceahlăul: Calancea – Gheorghiu(’46, Țepeș), Marc, Gorea, Slavickas – Popadiuc, Onciu, Tăbăcariu, Margine – Ștefănescu, Pavel (’63, Jean George). Antrenor: Florin Marin.

Cartonașe galbene: Madson / Marc (2).

Cartonaș roșu: Marc ’88.

Au arbitrat: Cătălin Popa – Sebastian Stoianov, Ionuț Bobe; Denis Haidiner.

Observatori: Dan Berbecaru, Viorel Ilinca.

 

Săndoi: Am demonstrat că formăm o echipă

 

La conferinţa de presă de după meci, antrenorul formaţiei CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, şi-a felicitat elevii pentru succesul obţinut şi le-a mulţumit fanilor pentru că au îndurat frigul pătrunzător şi ploaia pentru a fi lângă favoriţi.

Emil Săndoi (foto stânga) a apreciat jocul elevilor săi şi devotamentul suporterilor
Emil Săndoi (foto stânga) a apreciat jocul elevilor săi şi devotamentul suporterilor

„Suntem plouaţi, udaţi, dar bucuroşi. Am meritat victoria, pentru că în afară de goluri am controlat jocul, am avut multe situaţii clare. Mă refer la cea a lui Ferfelea, din primul minut, apoi ocaziile lui Mateiu, Băluţă şi Pablo Brandan. Luând în calcul toate aceste şanse de gol eu zic că victoria este cât se poate de meritată. De când am venit la echipă am luat 26 de puncte din 30 posibile. Băieţii merită toate felicitările pentru cum s-au implicat, cum au respectat în totalitate indicaţiile primite. Am şi un regret după acest meci: l-am pierdut pe Acka (ivoranul a suferit o ruptură muculară – n.r.). E bine totuşi că s-a recuperat Izvoranu, care ne-a lipsit şi el destul timp. Am urcat de pe ultimul loc până pe patru, ceea ce reprezintă o semiperformanţă. Nimic nu a fost uşor, nu trebuie să uităm că suntem o nou-promovată. Am demonstrat că suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului, care face puţine greşeli, organizată, disciplinată. Şi vrem să arătăm asta şi în ultimele două jocuri. Totodată, ţin să le mulţumesc suporterilor, care au înfruntat o vreme câinoasă pentru a fi alături de echipă din primul până în ultimul minut“, a spus Săndoi, lăudându-l pe Herghelegiu pentru reuşită: „Herghelegiu a făcut o partidă bună. A avut răbdare, a aşteptat până i-a venit rândul şi iată că a reuşit un meci excelent, cu un gol şi o pasă decisivă se poate spune că a decis jocul. Este un jucător tânăr, de perspectivă pe care-l câştigăm în echipă“.

Emil Săndoi a prefaţat şi partida de joi, din sferturile Cupei României, cu Steaua: „În Cupă ne aşteaptă un joc greu, împotriva unei echipe care domină autoritar fotbalul românesc în ultimii ani. După parcursul pe care l-am avut pot să afirm cu tărie că putem juca de la egal la egal cu orice adversar, implicit cu Steaua“.

https://www.youtube.com/watch?v=B8pcJc3bTKU

 

Florin Marin: CS Universitatea este o candidată la cupele europene

 

De partea cealaltă, tehnicianul Ceahlăului, Florin Marin, a recunoscut superioritatea alb-albaştrilor, menţionând că CS Universitatea este una dintre echipele care pot prinde cupele europene.

Florin Marin a recunoscut superioritatea oltenilor
Florin Marin a recunoscut superioritatea oltenilor

„CS Universitatea Craiova confirmă forma pe care a arătat-o în ultima perioadă, a câştigat meritat astăzi. Poate şi golul primit prea repede, încă din minutul 4, a făcut ca echipa mea să cadă mental. Nu trebuie omis că echipa Ceahlăul are cea mai scăzută medie de vârstă din Liga I. După cum se prezintă, CS Universitatea este o candidată la cupele europene. Cât priveşte meciul de Cupă, va fi unul echilibrat, Steaua are echipă bună, Craiova este în formă, se anunţă un duel interesant“, a declarat Florin Marin.

https://www.youtube.com/watch?v=jaYbbDL8U5U

 

Sorin Cârţu: Acum avem şi noi portar

 

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a afirmat că succesul înregistrat contra Ceahlăului este meritat şi că meciul cu Steaua va fi unul dificil.

Sorin Cârţu (foto stânga) i-a citit gândurile lui Florin Marin în privinţa tacticii de joc
Sorin Cârţu (foto stânga) i-a citit gândurile lui Florin Marin în privinţa tacticii de joc

„A fost o victorie meritată şi frumoasă. Am dominat jocul, ne-am creat multe ocazii, au avut şi ei câteva oportunităţi, dar acum avem şi noi portar, ce naiba. Nu este o repetiţie pentru jocul cu Steaua. Acel meci e într-o altă competiţie, are alt specific, şi e clar că este o partidă mult mai diferită de tot ce s-a jucat până acum. Mie mi-au plăcut cum au jucat cu Aalborg, dar acum sunt răniţi în orgoliu, ceea ce-i face mai periculoşi. Trebuie să prindem o zi foarte bună, trebuie să avem şi un portar în formă, pentru că la un meci cu Steaua prestaţia portarului contează enorm. Jucăm cu casa închisă, aşa ne-am şi dorit. Este ultimul meci pe ’Ion Oblemenco’, trebuie să vină toată lumea să facem o trecere de la trecut, de la istoria mare care s-a scris pe acest stadion, la un viitor stadion pe care sperăm să scriem iarăşi istorie”, a spus Sorin Cârţu.

 

Ferfelea: Este important că suntem eficienţi

 

Decarul grupări din Bănie, Viorel Ferfelea, a afirmat că alb-albaştrii ştiu să joace şi tiki-taka şi că au forţa să o elimine pe Steaua din Cupă.

Viorel Ferfelea a făcut o nouă partidă bună în trucoul alb-albastru
Viorel Ferfelea a făcut o nouă partidă bună în tricoul alb-albastru

„Au început să meargă pasele, jocul se leagă mai bine, dar important este să fim eficienţi, adică să luăm punctele puse la bătaie. Am urcat pe patru, dacă s-ar termina campionatul acum ar fi bine, dar mai este mult de muncă, mai este un retur care va fi mult mai greu. Cu Steaua se anunţă un meci dificil, într-o atmosferă frumoasă cum nu cred că a mai fost la Craiova de multă vreme. Vreau să mergem mai departe. Orice echipă e de bătut, nimeni nu e invincibil, vom fi 11 contra 11, iar la final, când se trage linie, sperăm ca noi să fim cei calificaţi“, a punctat Viorel Ferfelea.

 

Brandan: Le mulţumim suporterilor că au îndurat frigul

 

Căpitanul CS Universitatea Craiova, Pablo Brandan, a fost foarte bucuros pentru victoria cu Ceahlăul, le-a mulţumit suporterilor pentru susţinere şi a punctat că vrea un stadion arhiplin cu Steaua şi o nouă victorie alb-albastră.

Pablo Brandan (stânga) le -a mulţumit suporterilor pntru susţinere
Pablo Brandan (stânga) le -a mulţumit suporterilor pntru susţinere

„A fost un meci frumos, am reuşit să înscriem de două ori şi am urcat pe patru în clasament. Joi avem meci greu, sperăm să trecem de Steaua. S-a muncit foarte mult până acum şi vrem ne menţinem aici. Mai sunt multe meciuri de disputat, după pauză echipele se vor întări, astfel încât nu e cazul să vorbim acum de Europa. Meciul ca Steaua e special pentru mine că am trecut pe acolo, dar special este pentru Craiova, e important pentru suporteri, pentru oraş. Le mulţumim fanilor care au venit astăzi, deşi a fost foarte frig, şi îi aşteptăm alături de noi cât mai mulţi la meciul cu Steaua, să ne bucurăm împreună“, a afirmat Pablo Brandan.

 

Herghelegiu: Mă bucură golul şi pasa decisivă

 

Pentru prima dată titular în campionat la CS Universitatea Craiova, Andrei Herghelegiu a contribuit decisiv la victoria oltenilor, marcând golul doi şi pasând decisiv la reuşita lui Bawab.

Herghelegiu (la minge) a fost bucuros pentru reuşita sa din meciul cu Ceahlăul
Herghelegiu (la minge) a fost bucuros pentru reuşita sa din meciul cu Ceahlăul

„Mă bucur că la primul meu meci ca titular la Craiova am reuşit să dau o pasă de gol şi să marchez. E bine pentru moralul meu. Am urcat pe locul patru, sperăm să ne menţinem pe aceeaşi poziţie şi după meciul de la Cluj. Avem un colectiv foarte bun, ne-a mers bine de când au venit noii antrenori. Acest meci nu a fost un antrenament pentru Steaua. La meciul de Cupă vom face totul pentru a juca bine, a ne bucura de fotbal şi a-i mulţumi pe suporterii care vor veni la meci “, a spus Andrei Herghelegiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS