24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAleargă până la Alba Iulia pentru eroii din Irak și Afganistan

Aleargă până la Alba Iulia pentru eroii din Irak și Afganistan

Paul Brabiescu Călinescu, Mădălin Ionescu şi Marius Buşcă vor alerga cu drapelul României până la Alba Iulia
Paul Brabiescu Călinescu, Mădălin Ionescu şi Marius Buşcă vor alerga cu drapelul României până la Alba Iulia

Nouă militari din cadrul Brigăzii 2 Infanterie „Rovine“ Craiova vor pleca mâine în alergare spre Alba Iulia, orașul Marii Uniri, acolo unde vor ajunge chiar de 1 Decembrie. Din grupul care va parcurge peste 300 de kilometri fac parte și trei sportivi de la CSM Craiova, Marius Bușcă, Mădălin Ionescu și Paul Brabiescu Călinescu. Evenimentul este organizat în scopul strângerii de fonduri pentru ca veteranii răniți în teatrele de operații din Afganistan sau Irak să participe la Jocurile Paralimpice Invictus.

De 1 Decembrie, întreaga țară „aleargă“ spre Alba Iulia! Militari voluntari din toate colțurile țării, membri ai echipelor Invictus, au pornit într-un marș, „Stele pentru Veterani“. 130 de militari din 24 de garnizoane s-au organizat în echipe și au planificat ca de Ziua Națională a României să ajungă în orașul Marii Uniri. Şi-au unit eforturile pentru a desena, prin alergare, o stea pe harta României.
Evenimentul are și un scop umanitar: strângerea de fonduri pentru veteranii răniți în teatrele de operații din Afganistan sau Irak. Prin efortul lor, militarii inimoși care vor îndura condiții meteo neprielnice și-au propus să trimită unul sau mai mulți eroi răniți în teatrele de operații la ediția viitoare a Jocurilor Paralimpice Invictus.

Bușcă: Un eveniment care mă ajută în perspectiva Europenelor de cros

Printre unitățile militare care vor avea reprezentanți la acest eveniment se află și Brigada 2 Infanterie „Rovine“ din Craiova. Trei dintre cei nouă militari sunt sportivi de performanță, alergători legitimați la CSM Craiova. Marius Bușcă și Mădălin Ionescu sunt atleți multipli medaliați la diferite
concursuri, iar Paul Brabiescu Călinescu face orientare și, de asemenea, este campion. Cu toții sunt obișnuiți cu efortul susținut, iar misiunea în care vor pleca nu este grea pentru ei. Numai că, de data aceasta, va fi ceva diferit, emoționant, cu alte semnificații. Nu vor alerga pentru vreo medalie, ci pentru camarazii lor. Pe Marius Bușcă pregătirea pentru evenimentul din acest weekend l-a ajutat și în perspectiva participării la Campionatul European de cros, programat pe 14 decembrie, în Bulgaria. „Acum nu este un concurs în sine, sărbătorim în felul nostru ziua de 1 Decembrie. Pentru mine este chiar un antrenament bun pentru Europenele de cros. Practic, este alergarea mai lungă pe care o aveam săptămânal. Totodată, vom alerga cu gândul la militarii care au suferit“, a spus Bușcă. „Sunt onorat că fac parte din ștafeta care va duce la Alba Iulia drapelul de identificare a Brigăzii 2 Infanterie Craiova, dar și drapelul României“, a adăugat Mădălin Ionescu, fratele maratonistului Marius Ionescu. Ceilalți șase militari care vor face parte din echipa craioveană sunt Cristian Enescu, Ionuț Ciocan, Ionuț Durău, Adrian Ghenea, Vlad Diaconescu și Mihai Ioniță.

Fiecare va alerga cam 40 de kilometri

Militarii craioveni s-au antrenat în Parcul „Romanescu“
Militarii craioveni s-au antrenat în Parcul „Romanescu“

Militarii vor fi însoțiți de către maiorul Luigi Udrea, responsabil cu pregătirea fizică la Brigada 2 Infanterie „Rovine“ Craiova. Grupul va pleca din Craiova mâine-dimineață, în jurul orei 9.00, de la brigada de pe strada Amaradiei.
„Vom merge pe traseu cu un autovehicul militar și vom avea pentru băieți ceai cald, sandvișuri, haine. Fiecare militar va alerga cam 40 de kilometri în aceste trei zile. Pentru acest eveniment, militarii s-au pregătit în Parcul «Romanescu» sau în poligon. Băieții participă frecvent la concursurile sportive organizate de MApN“, a spus ieri Luigi Udrea.
Prima oprire va fi la Râmnicu Vâlcea, a doua la Sibiu, iar a treia la Alba Iulia, acolo unde toți militarii vor sărbători Marea Unire de la 1918.
Militarii vor alerga doar ziua, iar noaptea vor dormi. Evenimentul este deschis tuturor, militari și civili deopotrivă, iar membrii echipelor vor posta fotografii și comentarii cu aspecte de pe traseu, trăiri și sentimente. Acestea pot fi urmărite pe Facebook, la adresa Stele pentru Veterani.
În ceea ce privește latura umanitară, oricine poate dona bani accesând adresa http://camarazii.galantom.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS