9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDe bucurie iar avurăm parte

De bucurie iar avurăm parte

Thaer Bawab (la minge) a marcat unul dintre cele mai frumoase goluri ale campionatului
Thaer Bawab (la minge) a marcat unul dintre cele mai frumoase goluri ale campionatului

CSU Craiova – Rapid 2-0
Au marcat: Brandan ‘42, Bawab ‘90+3.
CSU Craiova: Bălgrădean – Târnăcop, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Mateiu, Brandan – Ferfelea (’88, Varga), Bawab, Băluţă (’84, Cârstea) – Ivan (’58, Pleşan). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.
Rapid: Bornescu – Al. Coman, D. Lung, Al. Iacob, Mendy – V. Negru (’46, Rui Miguel), E. Dică – Martin, Roşu (’85, M. Stoica), L. Buş (’54, Ciolacu) – Pancu. Antrenor: Marian Rada.
Cartonaşe galbene: E. Dică, Al. Iacob, Martin.
Au arbitrat: Iulian Călin – Miclos Nagy, Alexandru Cerei; Marian Balaci.
Observatori: Augustus Constantin, Cătălin Cursaru.

Ce își dorește orice suporter să vadă la echipa sa într-un meci de fotbal? O evoluție convingătoare, presărată cu multe ocazii pe poartă, bare, driblinguri fine, acțiuni ofensive cursive și, bineînțeles, goluri. Cât mai multe dacă se poate. Toate acestea rivalizând cu o apărare exactă, care să lase foarte rar adversarul să se apropie periculos de poartă. Dacă există și continuitate în rezultate, putem spune că aceasta ar fi perfecțiunea în fotbal. Referindu-ne la CS Universitatea Craiova, trupa lui Emil Săndoi nu a atins extrema de sus, dar este destul de aproape de ea, iar asta o susține invincibilitatea din ultimul timp, alb-albaștrii ajungând la cel de-al nouălea joc fără înfrângere din campionat, plus cele două din Cupa României. Mai mult, craiovenii au reușit luni seară, pe „Ion Oblemenco“, să depășească Rapidul cu 2-0, exact după „rețeta” prezentată mai sus, convingând publicul că este pe „val“. Cei aproximativ șapte mii de spectatori care au îndurat frigul au avut ce vedea din partea favoriților. Au asistat la două bijuterii de goluri marca Brandan (‘42) și Bawab (‘90+3). Au văzut determinare din partea tânărului atacant Ivan, inventivitate și tehnicitate din partea mijlocașilor de la susținere, Băluță, Bawab și Ferfelea, maturitate și prudență la închizătorii Mateiu și Brandan, și siguranță și eficiență de la fundașii Târnăcop, Frăsinescu, Acka și Vătăjelu. Succesul cu giuleștenii i-a readus pe fotbaliștii din Bănie pe locul șapte, iar fanii surâd încrezători privind programul meciurilor rămase de disputat, fiind convinși că echipa lor poate urca în clasament dacă păstrează „rețeta“ de până acum și la jocurile cu Ceahlăul și CFR Cluj și la cel cu Steaua, din Cupa României.

„Am contabilizat 23 de puncte din 27 posibile“

Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a făcut un scurt bilanț după jocul cu Rapid, iar rezultatul a fost mai mult decât satisfăcător. „Suntem mulţumiţi că am reuşit să câştigăm şi acum. Ne-am confruntat cu probleme serioase de lot pentru această partidă, pentru că am avut mulţi jucători importanţi accidentaţi, dar până la urmă eu cred că băieţii s-au descurcat de minune. Golurile lui Brandan şi Bawab au fost de generic din punctul meu de vedere. Păstrăm invincibilitatea, pe care ne-o propusesem, de altfel, şi am contabilizat 23 de puncte din 27 posibile, ceea ce este foarte bine. Urcăm în clasament, suntem pe +1 la adevăr, avem 25 de puncte şi ne-am distanţat la 11 de prima echipă care ar retrograda. Sper să nu ne oprim aici“, a declarat Emil Săndoi, completat de directorul tehnic Sorin Cârțu: „Încercăm să ne facem un anumit număr de puncte în aşa fel încât să fim într-o zonă mai confortabilă în clasament. Vrem să ne stabilizăm, obiectivul nostru e să rămânem în Liga I. Dacă mergem pe linia asta, putem să realizăm multe“.

„Orice victorie e frumoasă“

Autorii celor două goluri, Pablo Brandan şi Thaer Bawab, s-au declarat fericiţi pentru reuşitele lor, dar mai ales pentru punctele obţinute, și visează la o participare în Liga Europa.
„Am dat un gol frumos, după o fază frumoasă, ca la antrenament. Orice victorie e frumoasă, chiar şi atunci când e obţinută cu un autogol, dar când sunt goluri aşa frumoase, cum au fost acum, e şi mai bine. Sperăm să continuăm tot aşa, pentru că mai avem două meciuri în campionat şi unul în Cupa României şi sperăm să avem aceeaşi linie. Toate sunt importante, iar primul joc este sâmbătă, apoi avem timp să ne gândim şi la celelalte. Se vede Liga Europa, dar noi suntem realişti, mai avem mult de muncit până să ajungem acolo“, a spus Pablo Brandan.
„Este o victorie foarte mare. A fost un meci greu, pentru că Rapid este jos în clasament şi a venit să câştige, dar noi am făcut un joc bun şi sperăm să o ţinem tot aşa. Dacă vom continua în felul ăsta, cred că este posibil să prindem Liga Europa. Mă înţeleg foarte bine cu Brandan pe teren, astăzi s-a şi văzut şi sperăm să dăm şi alte goluri. Nimeni nu se gândea la acest parcurs, deşi eu mă aşteptam să ne revenim, pentru că am mai spus-o: nu era normal ca echipa aceasta să fie în subsolul clasamentului. Acum cred că este unde trebuie şi poate să urce şi mai sus“, a declarat Thaer Bawab.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS