16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictor Ioniță, alesul Simonei Halep

Victor Ioniță, alesul Simonei Halep

54733846682ccfcf4b4f6618

Victor Ioniţă (foto) este noul antrenor al jucătoarei de tenis Simona Halep, în sezonul 2015, iar din echipa sportivei de pe locul 3 WTA mai fac parte şi preparatorul fizic Theodor Cercel şi consultantul Thomas Högstedt, se arată într-un comunicat remis ieri către Mediafax de managerul Virginia Ruzici. „Vă aduc la cunoştinţă că, începând de astăzi (ieri – n.r.), echipa Simonei Halep pentru anul competiţional 2015 a fost stabilită. Aceasta este formată din: Virginia Ruzici – manager; Victor Ioniţă – antrenor; Theodor Cercel – preparator fizic. Începând cu luna ianuarie 2015, pentru turneele de la Shenzhen, Sydney şi Australian Open de la Melbourne, echipei i se va alătura, ca antrenor consultant, suedezul Thomas Högstedt“, se arată în comunicatul citat.

A fost în echipa de Cupa Davis

Fost component al echipei de Cupa Davis a României, Ioniţă, în vârstă de 31 de ani, a ocupat locul 187 mondial, cel mai bun din carieră, în mai 2005. Retras din activitatea competiţională în 2012, fostul coleg de cameră al lui Novak Djokovic s-a dedicat antrenoratului.
Victor Ioniţă a fost antrenorul Soranei Cârstea. Alături de acesta, Cârstea a ajuns în finală în 2013 La Toronto, dar și în finala de dublu pierdută la Tianjin. Însă, cei doi nu au reușit nimic notabil, Cârstea având un sezon 2014 foarte slab. Contractul dintre cei doi a expirat în luna octombrie.
Fostul tenisman Thomas Högstedt a fost antrenorul jucătoarelor Caroline Wozniacki, Maria Şarapova şi Li Na.
Simona Halep, locul 3 WTA, a anunţat, pe 6 noiembrie, că a încheiat colaborarea cu antrenorul belgian Wim Fissette, cu care a lucrat de la începutul acestui an.
Sportiva din Constanța a devenit eleva antrenorului belgian la finalul lunii ianuarie, când ocupa locul 10 WTA. În acest sezon, Halep a câștigat turneele de la Doha și București, a fost finalistă la Madrid, la Roland Garros și la Turneul Campioanelor, semifinalistă la Indian Wells și Wimbledon și a ocupat timp de opt săptămâni locul 2 WTA. În cariera lui, Wim Fissette le-a mai pregătit pe Kim Clijsters și Sabine Lisicki.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS