6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova a dat şi Rapidul la o parte din calea sa (update, video)

Craiova a dat şi Rapidul la o parte din calea sa (update, video)

Bawab (la minge) şi Brandan au făcut mat defensiva rapidistă
Bawab (la minge) şi Brandan au făcut mat defensiva rapidistă

CS Universitatea Craiova a confirmat aşteptările fanilor şi şi-a trecut ieri seară în cont o victorie frumoasă contra Rapidului, partida de pe „Ion Oblemenco”, ultima din etapa a 15-a a Ligii I, încheindu-se cu scorul de 2-0. Alb-albaştrii au avut două reuşite superbe. Prima i-a aparţinut căpitanului Pablo Brandan, argentinianul finalizând cu un şut de la aproximativ opt metri după o combinaţie frumoasă, ca la antrenament, cu Bawab (’42). A doua a purtat semnătura lui Thaer Bawab, iordanianul înscriind în ultima fază a meciului cu un lob peste Bornescu, după ce l-a „pierdut” pe drum pe Coman (’90+3).

De menţionat că gruparea din Bănie şi-a trecut în cont şi două bare în această confruntare, prin Băluţă (’40) şi Bawab (’61).

Băluţă (în albastru) a nimerit transversala de la şapte metri
Băluţă (în albastru) a nimerit transversala de la şapte metri

De remarcat şi modificările efectuate, de nevoie, de tehnicienii Emil Săndoi şi Sorin Cârţu în unsprezecele de start. În defensivă, Târnocop a jucat fundaş dreapta deoarece Achim şi Dănănae nu sunt refăcuţi, iar la mijloc Madson, care are o ciupitură de menisc, i-a lăsat locul lui Mateiu. Probleme mari au fost şi în ofensivă şi asta pentru Nuno Rocha se află în Portugalia, el accidentându-se în timpul jocurilor susţinute la naţionala Capului Verde, iar Curelea s-a ales cu o entorsă la un antrenament. Ferfelea a jucat la susţinere, iar vârf împins a fost Andrei Ivan, care şi el a părăsit terenul de joc în minutul 58 din cauza unor dureri la genunchiul piciorului drept, urmând să spună pas şi acţiunii naţionalei de tineret.

Târnăcop (la minge) este jucătorul bun la toate: cu Rapidul a jucat fundaş dreapta
Târnăcop (la minge) este jucătorul bun la toate: cu Rapidul a jucat fundaş dreapta

Lovitura de începere a meciului a dat-o Nicuşor Bancu, mijlocaşul care a suferit o fractură de tibie şi peroneu la jocul cu FC Viitorul, din Cupa României. Bancu s-a prezentat pe teren fără cârje şi a părăsit dreptunghiul verde în aplauzele publicului.

Nicuşor Bancu (nr. 27) a dat lovitura de începere şi a fost felicitat de colegii săi
Nicuşor Bancu (nr. 27) a dat lovitura de începere şi a fost felicitat de colegii săi

CS Universitatea Craiova: Bălgrădean – Târnăcop, Frăsinescu,Acka, Vătăjelu – Mateiu, Brandan – Băluţă (’84, Cârstea), Bawab, Ferfelea (’88, Varga) – Ivan (’58, Pleşan). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.

Rapid Bucureşti: Bornescu – Al. Coman, D. Lung, Al. Iacob, Mendy – V. Negru (’46, Rui Miguel), E. Dică – Martin, Roşu (’85, M. Stoica), L. Buş (’54, Ciolacu) – Pancu. Antrenor: Marian Rada.

Cartonaşe galbene: E. Dică, Al. Iacob, Martin.

Au arbitrat: Iulian Călin – Miclos Nagy, Alexandru Cerei; Marian Balaci.

Observatori: Augustus Constantin, Cătălin Cursaru.

Viorel Ferfelea a alergat mult în partida cu Rapid
Viorel Ferfelea a alergat mult în partida cu Rapid

 

Săndoi: Băieţii s-au descurcat de minune

 

Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a afirmat că victoria îl mulţumeşte pe deplin ţinând cont de condiţiile în care a fost obţinută.

Emil Săndoi, mulţumit de jocul echipei sale
Emil Săndoi, mulţumit de jocul echipei sale

„Suntem mulţumiţi că am reuşit să câştigăm şi astăzi. Ne-am confruntat cu probleme serioase de lot pentru această partidă, pentru că am avut mulţi jucători importanţi accidentaţi, dar până la urmă eu cred că băieţii s-au descurcat de minune. Golurile lui Brandan şi Bawab au fost de generic din punctul meu de vedere. Nu spun asta pentru că sunt jucătorii noştri, dar cred că sunt cele mai frumoase goluri de până acum din Liga I. În afara celor două reuşite am avut şi câteva ocazii clare, prin Băluţă, Mateiu, Cârstea şi cred că este o victorie meritată, gustată şi de publicul spectator, care a venit în număr mare. Au fost şase-şapte mii de spectatori, cu toate că este o zi de luni, meciul a fost programat târziu şi a fost frig. Eu cred că au plecat satisfăcuţi de la stadion. Păstrăm invincibilitatea, pe care ne-o propusesem de altfel, şi am contabilizat 23 de puncte din 27 posibile, ceea ce este foarte bine. Urcăm în clasament, suntem pe +1 la adevăr, avem 25 de puncte şi ne-am distanţat la 11 de prima echipă care ar retrograda. Sper să nu ne oprim aici”, a declarat Emil Săndoi la conferinţa de presă.

 

Cârţu: Mie îmi place fotbalul ăsta

 

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, a recunoscut că a avut emoţii mari înaintea disputei cu Rapid şi se bucură de punctele contabilizate.

Cârţu a avut emoţii înainte de meci
Cârţu a avut emoţii înainte de meci

„Este o victorie care ne-a consumat foarte mult. Am avut multe frisoane înainte de meci. A fost o săptămână de toată jena, una foarte grea. Nu a fost un antrenament în care să nu avem un jucător accidentat. A fost o presiune mare pe noi, de aceea voiam să câştigăm, să ne consolidăm poziţia. Ambele goluri au fost de superclasă, deosebite, şi mie îmi place fotbalul ăsta. A fost o victorie muncită. Rapidul a lăsat o impresie foarte bună, a fost curajoasă, dar e bine că s-a terminat aşa. Încercăm să ne facem un anumit număr de puncte în aşa fel încât să fim într-o zonă mai confortabilă. Am venit la echipă când aveam două puncte şi eram pe ultima poziţie. Vrem să ne stabilizăm, obiectivul nostru e să rămânem în Liga I. Dacă mergem pe linia asta, putem să realizăm multe. În sufletul nostru, punctele pe care le câştigăm i le dedicăm şi lui Bancu. Dacă ar fi fost în teren, ne-ar fi fost mai uşor”, a spus Sorin Cârţu.

 

Brandan şi Bawab, bucuroşi de reuşite

 

Autorii celor două goluri, Pablo Brandan şi Thaer Bawab, s-au declarat fericiţi pentru reuşitele lor, dar mai ales pentru punctele obţinute.

„Am dat un gol frumos, după o fază frumoasă, ca la antrenament. Orice victorie e frumoasă, chiar şi atunci când e obţinută cu un autogol, dar când sunt goluri aşa frumoase, cum au fost astăzi, e şi mai bine. Sperăm să continuăm tot aşa, pentru că mai avem două meciuri în campionat şi unul în Cupa României şi sperăm să avem aceeaşi linie. Toate sunt importante, iar primul joc este sâmbătă, apoi avem timp să ne gândim şi la celelalte. Se vede Liga Europa, dar noi suntem realişti, mai avem mult de muncit până să ajungem acolo”, a spus Pablo Brandan.

„Este o victorie foarte mare. A fost un meci greu, pentru că Rapid este jos în clasament şi a venit să câştige, dar noi am făcut un meci bun şi sperăm să continuăm aşa. Dacă vom continua tot aşa, eu cred că este posibil să prindem Liga Europa. Mă înţeleg foarte bine cu Brandan pe teren, astăzi s-a şi văzut şi sperăm să dăm şi alte goluri. Nimeni nu se gândea la acest parcurs, deşi eu mă aşteptam să ne revenim, pentru că am mai spus-o: nu era normal ca echipa aceasta să fie în subsolul clasamentului. Acum cred că este unde trebuie şi poate să urce şi mai sus”, a declarat Thaer Bawab.

 

Marian Rada: Dacă are cineva soluţii, să îmi spună şi mie

Marian Rada nu ştie cum să scoată Rapidul la "lumină"
Marian Rada nu ştie cum să scoată Rapidul la „lumină”

Antrenorul Rapidului, Marian Rada, a fost dezamăgit după insuccesul din Bănie, recunoscând că nu ştie cum ar putea fi salvată echipa sa de la dezastru. „Mă deranjează crisparea jucătorilor, nu se poate aşa la infinit. Trebuie schimbări din iarnă, mulţi se simt vizaţi şi nu joacă cum ar trebui, dar nu e firesc. Asta e şansa lor să demonstreze că merită să îmbrace tricoul Rapidului. Din păcate pentru noi toate meciurile sunt grele, pentru că nu suntem la nivelul Ligii I ca şi joc sau ca lot. Dacă cineva are soluţii, îl rog să îmi spună şi mie şi îi mulţumesc mult. Se vorbeşte prea mult de bani, trebuie să joace şi din plăcere fotbal. Eu aş pleca oricând, dar nu vine nimeni aici”, a declarat Marian Rada.

 

Pancu, exasperat

 

Căpitanul giuleştenilor, Daniel Pancu, abia aşteaptă să se încheie turul de campionat, sperând ca în pauza de iarnă să fie aduşi fotbalişti buni şi astfel Rapidul să se salveze de la retrogradare. „Ne-am propus să marcăm, dar nu am reuşit niciun şut pe poartă. E foarte greu să emiţi pretenţii şi la un punct în condiţiile astea. Când uiţi să câştigi, e normal să nu ai încredere, e mai greu să faci ceva pe teren, mai ales în faţa unui adversar foarte bun. E bine că mai sunt două etape, coşmarul se va termina în curând! Va trebui să analizăm foarte bine, vina în principal e a jucătorilor. Nici nu mai ştiu când am câştigat ultima oară. Şanse de salvare sunt, dar returul va fi mult mai greu, fiecare echipă va trage să se salveze. E foarte posibil şi normal să vină jucători noi, care să fie obişnuiţi cu performanţa, să câştige meciurile. Cei care suntem acum la echipă am demonstrat că nu putem face faţă acestor meciuri. Ambiţie nu poţi să spui că nu avem, dar e vorba de valoare”, a afirmat Daniel Pancu.

 

Bornescu: Vom lupta până la capăt

 

Portarul Rapidului, Mircea Bornescu, a recunoscut superioritatea grupării din Bănie şi a punctat că speră ca Dinu Gheorghe să devină preşedintele giuleştenilor, considerându-l capabil să scoată echipa din criză. „A fost un meci în care ne-am pus mari speranţe, credeam că vom reuşi să plecăm cu puncte. Totuşi, CSU Craiova a jucat foarte bine şi victoria lor a fost meritată. Probabil că lipsa de rezultate face ca jocul nostru să fie crispat, iar jucătorii noştri evoluează cu teama de a nu greşi. Sperăm şi vom lupta până la capăt, însă, cu fiecare etapă care trece fără să luăm puncte, e tot mai greu. Dinu Gheorghe e un om de care Rapid are multă nevoie. Sunt convins că nu va renunţa şi, probabil, că din retur Rapid va fi o echipă foarte puternică”, a spus Bornescu.

Fost portar al FC Universitatea, Mircea Bornescu nu a dorit să vorbească pe tema numelui şi a palmaresului actualei CS Universitatea: „Nu vreau să comentez acest aspect, este echipa oraşului şi este bine că e aşa. Suporterii olteni sunt pătimaşi şi merită acest lucru”.

 

Golurile lui Brandan și Bawab (video):

https://www.youtube.com/watch?v=8tyVk4oinaQ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS