16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Lucescu: Meciul cu Irlanda de Nord poate declanşa o nouă generaţie de aur la naţională

Fotbal – Lucescu: Meciul cu Irlanda de Nord poate declanşa o nouă generaţie de aur la naţională

Antrenorul Mircea Lucescu a declarat, astăzi, la finalul vizitei pe care a făcut-o jucătorilor primei reprezentative în cantonamentul de la Mogoşoaia, că meciul cu Irlanda de Nord de vineri poate „declanşa” o nouă „generaţie de aur” la echipa naţională, informează Mediafax. „A fost o întâlnire plăcută, jucătorii i-am văzut foarte concentraţi, foarte atenţi. Îşi dau şi ei seama că este un moment important, un moment care poate să declanşeze o nouă «generaţie de aur» dacă se califică la un Campionat European, mai ales în Franţa. Le-am adus aminte de meciul din Ţara Galilor (n.r. – Ţara Galilor – România, scor 1-2, din 17 noiembrie 1993, în preliminariile CM 1994), când echipa naţională a câştigat foarte greu cu 2-1 şi apoi, acea calificare la CM 1994 a făcut să apară o echipă extrem de puternică. Una dintre cele mai bune naţionale din toată istoria fotbalului românesc. Mai e şi cea din ’70, de la Cupa Mondială din Mexic. Deci sunt două. Aşadar, viitorul lor depinde de astfel de momente. Dacă ştiu să le interpreteze. Şi sunt convins că ei au această capacitate pentru că au demonstrat în ultimul timp”, a spus Lucescu.

Tehnicianul le-a vorbit fotbaliştilor despre partida cu Irlanda de Nord din 1985, pierdută de România cu scor 0-1, în preliminariile CM-1986. „Am venit la invitaţia lui Puiu (n.r. – Anghel Iordănescu). Am venit să îi cunosc şi eu pe jucători şi să le transmit toate sentimentele mele de dorinţă de victorie pentru acest meci. Mi-am amintit câteva lucruri din perioada în care noi am întâlnit Irlanda (n.r. – Irlanda de Nord), ce jucători era în echipa de atunci. Şi mi-am exprimat faţă de ei totala încredere în potenţialul lor şi în ceea ce vor face pe teren”, a adăugat antrenorul formaţiei Şahtior.
Lucescu este convins că jucătorii echipei naţionale vor putea compensa forţa fizică a adversarilor prin calităţile tehnice pe care le au. „Suntem o echipă cu un potenţial tehnic ridicat. Iar în Europa suntem printre echipele care au ştiinţa controlului balonului. Sunt convins că prin aceste calităţi, jucătorii vor putea să compenseze forţa fizică pe care irlandezii o vor pune în joc. Aici depinde de inteligenţă, de organizare şi de omogenitate. E important ca ei să aibă susţinerea publicului, îmi doresc foarte tare să fie un stadion arhiplin. Aşa cum mi-am dorit să fi fost şi atunci, dar nu s-a putut din alte motive. Dar de data asta sunt sigur că publicul va veni”, a mai afirmat Mircea Lucescu.
Partida România – Irlanda de Nord, din etapa a patra a Grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2016, se va disputa vineri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS