17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBox - Vasile Cîtea: Îmi depun candidatura pentru preşedinţia FR Box dacă Doroftei demisionează

Box – Vasile Cîtea: Îmi depun candidatura pentru preşedinţia FR Box dacă Doroftei demisionează

Vasile Câtea ar trece la comanda boxului românesc (foto: prosport.ro)
Vasile Câtea ar trece la comanda boxului românesc (foto: prosport.ro)

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, a declarat, astăzi, că îşi va depune candidatura pentru funcţia de preşedinte al federaţiei dacă Leonard Doroftei îşi va da demisia. „Dacă Doroftei îşi dă demisia, îmi depun candidatura pentru preşedinţia Federaţiei Române de Box. Chiar dacă nu-şi va da demisia acum, pentru că nu e prima oară când anunţă acest lucru şi nu o face, când vor fi următoarele alegeri voi candida. Când l-am ales pe Doroftei nu mi-am dorit să fiu preşedinte pentru că o puteam face. Am considerat atunci, împreună cu Vaştag, cu Auraş, cu fraţii Simion, cu toată lumea boxului care a fost lângă noi că e bine să mergem cu Doroftei. Şi am făcut o singură echipă. Acum sunt decis să candidez”, a spus Cîtea, pentru Mediafax.
Fostul pugilist ieşean a mai precizat că are susţinerea majorităţii persoanelor din boxul românesc: „Eu am discutat cu mulţi şi, cu câteva excepţii, toată lumea din boxul românesc mă susţine. Noi avem o echipă la federaţie care a făcut lucruri bune în ultimii doi ani, au fost rezultate la toate loturile şi cred că munca trebuie continuată. Cu Doroftei sunt în relaţii de colegialitate şi mi-ar plăcea să cred că mă va susţine pentru funcţia de preşedinte al federaţiei”.
Preşedintele FR de Box, Leonard Doroftei, a declarat, ieri, că în proporţie de 99 la sută s-a decis să demisioneze din funcţia pe care o ocupă, precizând că doreşte să se dedice unei cariere de antrenor. „Mi-am dat demisia. Adică 99 la sută, mai rămâne să completez foaia. Eu am venit în federaţie când era la un pas să fie dezafiliată şi mi-am propus să pun boxul pe linia de plutire. Şi mi-am atins obiectivul. Acum, cu Dumnezeu înainte, sunt oameni care ştiu box, care pot să-şi vadă de drumul lor mai departe. Şi eu am făcut, dar până aici mi-a fost limita, ăsta a fost obiectivul meu. Sunt rezultate la toate loturile, boxul a revenit la locul lui. Acum fiecare îşi vede de drumul lui”, a spus „Moșul”.
Leonard Doroftei a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a forului, de la 23 noiebrie 2012.
Fostul campion mondial WBA a mai intenţionat să demisioneze de la conducerea federaţiei, în septembrie, după un conflict cu vicepreşedintele Vasile Cîtea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS