24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Cârțu: „Suntem o echipă grea pentru toți“

Sorin Cârțu: „Suntem o echipă grea pentru toți“

Sorin Cârţu, bucuros că echipa sa a devenit o nucă tare pentru toţi adversarii
Sorin Cârţu, bucuros că echipa sa a devenit o nucă tare pentru toţi adversarii

CS Universitatea Craiova a certificat și la Iași că traversează o perioadă fastă, că jocul său este bun și presărat cu rezultate pozitive, echipa având, în sfârșit, un parcurs firesc, conform cu investițiile financiare deloc de neglijat. Artizanii revenirii spectaculoase sunt, în primul rând, jucătorii, dar este clar că numirea lui Sorin Cârțu și Emil Săndoi la timonă a jucat un rol extrem de important în prezentul luminos. Directorul tehnic al grupării alb-albastre, Sorin Cârțu, a declarat, pentru GdS, că nu se aștepta ca echipa să contabilizeze 20 de puncte și să ocupe locul șapte după 14 runde, subliniind că acum a devenit o forță a Ligii I. „Sorinaccio“ a mai spus că întreruperea datorată jocurilor naționalei României cu Irlanda de Nord și Danemarca va fi gestionată foarte bine pentru ca ultimele trei reprezentații din campionat, cu Rapid, Ceahlăul și CFR Cluj, și cu Steaua, din Cupă, să fie încununate cu maximum de puncte și cu o calificare în semifinale.

GdS: Felicitări pentru victoria de la Iași. Cum a fost meciul?
Sorin Cârțu: Mulțumim. Toate jocurile sunt grele, dar e bine că le dovedim.

GdS: A fost un avantaj că am deschis scorul repede?
S.C.: Da, ne-a prins bine, dar nu întotdeauna e un avantaj, pentru că intervine relaxarea câteodată și ești taxat. Acum a ieșit bine, a fost mai bine decât la Brașov, unde am condus cu 2-0 și ne era frică la un moment dat că pierdem, pentru că am avut și niște momente mai superficiale. Am gestionat mai bine acum lucrurile și nu am avut emoții.

GdS: Am ajuns la opt meciuri fără înfrângere în campionat, suntem pe locul șapte. Am băgat în sperieți adversarii?
S.C.: Așa e bine. Vrem mai mult! Mai ales că este și o șansă în plus acum și cu programul competițional. Avem două meciuri consecutive acasă, plus cel de Cupă. Nu suntem neapărat favoriți când jucăm, dar suntem o echipă grea pentru toți adversarii. Cel puțin cei de acum, care sunt la ora actuală în România. Tuturor o să le fie greu cu noi, pentru că avem valoare, am căpătat și încredere, consistență în joc, suntem disciplinați… Mai facem și noi greșeli, nu avem un joc perfect, dar avem momente super în timpul meciului.

GdS: Vă așteptați la un parcurs atât de bun?
S.C.: Când am venit, ne așteptam să scoatem echipa din criza în care era, dar, sigur, nu ne gândeam la parcursul ăsta atât de bun. De ce să nu recunoaștem, este o medie de puncte pe meci super, care la vremea respectivă trebuia să fi fost optimist ca să o fi prevăzut. Aveam două puncte, eram ultima echipă în clasament și să zici că după etapa a 14-a o să avem 22 de puncte, deci luăm 20 de puncte consecutiv… Era prea mult.

„Trebuie să fim atenți la pașii care urmează“

GdS: Pentru suporteri este un vis frumos, din care nu vor să se trezească.
S.C.: Cert este că trebuie să ne concentrăm asupra meciurilor pe care le mai avem în 2014, cele două de acasă, din campionat, cu Rapid și Ceahlăul, apoi cel din Cupă, cu Steaua, și după cu CFR Cluj, din deplasare, ultimul din tur. Toate sunt foarte importante. De foarte mulți ani nu a mai fost Craiova într-o stare atât de bună de competiție. Trebuie să fim atenți la pașii care urmează. E foarte important cum gestionăm acum lucrurile, mai ales că vine și întreruperea asta. Din punctul nostru de vedere, ne vom baza pe aceleași principii de până acum pentru că vrem să luăm și celelalte puncte care mai sunt în joc. Ne gândim și la jocul cu Steaua, un meci foarte greu inclusiv pentru campioană, pentru că suntem un adversar greu și pentru ea.

GdS: Cât de bine ne prinde această pauză competițională și cam care ar fi programul echipei?
S.C.: Le-am dat două zile libere. Era normal să se întâmple asta. Miercuri la prânz ne revedem. O să îi ținem conectați la fotbal pe băieți, o să avem antrenamente bune și încercăm să luăm și amicale. Noi vrem să facem un joc de verificare sâmbătă, dar să vedem dacă o să găsim o echipă dispusă să joace, o formație care nu are meci în acest weekend. Marțea viitoare o să luăm sigur un amical pentru cei care au jucat mai puțin și în rest facem antrenamente. Vor fi zile și cu două ședințe, cu regim de semicantonament și așa mai departe. Nu vom trata superficial această pauză.

GdS: În pauza asta îl recuperăm și pe Izvoranu?
S.C.: Da, Izvoranu a revenit la antrenamentele echipei, dar nu a fost la parametrii maximi. Sperăm ca după pauza asta să-l avem măcar pe bancă, dacă nu și pe teren. Așteptăm lumea la următoarele evenimente pe „Ion Oblemenco“, în special la meciul cu Steaua. Trebuie ca suporterii să fie în număr mare, să ne susțină cum numai ei știu și să le arătăm cât de puternici suntem împreună. Trebuie să ne luăm rămas bun de la această arenă cu o calificare în semifinalele Cupei.

„Sorinaccio”, la ceas aniversar

Directorul tehnic al formației CS Universitatea Craiova împlinește mâine 59 de ani. Ca fotbalist a îmbrăcat doar tricourile echipelor craiovene Universitatea și Electroputere, bifând 283 de meciuri și 107 goluri în Divizia A și 82 de partide, cu 27 de goluri în Divizia B. În meseria de antrenor și-a trecut în CV formațiile FC Universitatea Craiova, Electroputere Craiova, România Under 21, Rapid Bucureşti, Extensiv Craiova, Veria, Oţelul Galaţi, FC Argeş, Poli Timişoara, Progresul Bucureşti, Dacia Mioveni, Pandurii Târgu Jiu, CFR Cluj, Steaua Bucureşti, ALRO Slatina, FC Brașov, CSMS Iași. La mulți ani!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS