3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova, revelația campionatului

Craiova, revelația campionatului

În meciul cu Neptun Constanța, Ana Maria Tănasie (la minge) a fost responsabilă cu golurile pe contraatac
În meciul cu Neptun Constanța, Ana Maria Tănasie (la minge) a fost responsabilă cu golurile pe contraatac

Cu un lot tânăr și doi antrenori iscusiți, echipa feminină de handbal SCM Craiova a surprins pe toată lumea în acest campionat. Handbalistele pregătite de Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora au adunat 33 de puncte, având doar o înfrângere și 11 victorii consecutive. Cu această „zestre“, Ionica Munteanu și colegele sale vor încheia anul pe locul doi, indiferent de ce vor face în ultima partidă din tur, de la Brașov.

Handbalistele de la SCM Craiova sunt de neoprit în Liga Națională. 11 victorii consecutive și un singur eșec, în fața campioanei HCM Baia Mare, acesta este parcursul echipei oltene în acest tur de campionat din care a mai rămas de disputat o etapă.
Duminică seară, în Polivalenta din Bănie, jucătoarele pregătite de Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora și-au respectat statutul de echipă favorită în partida cu Neptun Constanța și s-au impus cu scorul de 29-24 (15-9).
La ultimul meci pe teren propriu din acest an, handbalistele s-au bucurat de o susținere numeroasă, aproximativ 3.000 de craioveni fiind prezenți în tribune.

Surorile lui Ane Eidem, prezente la meci

Avându-le pe surorile sale alături, norvegianca Ane Eidem a făcut un nou meci senzațional
Avându-le pe surorile sale alături, norvegianca Ane Eidem a făcut un nou meci senzațional

Suporterii au creat o atmosferă frumoasă, ca pe vremuri, au încurajat în permanență echipa, au aplaudat reușitele spectaculoase, iar la final au fost răsplătiți cu victoria și cu salutul tradițional din partea fetelor, care au făcut turul sălii. „Avem cei mai tari fani din campionat!“, a exclamat singura jucătoare străină din lotul Craiovei, norvegianca Ane Eidem. Pentru handbalista în vârstă de 21 de ani a fost o seară specială. La meci au venit cele două surori ale sale. „Mă bucur mult că sunt alături de mine la Craiova și mi-am dorit să le pot oferi o victorie“, a spus Ane, care a fost principala marcatoare a meciului, cu nouă goluri reușite.
În cele 12 etape disputate, prima norvegiancă din handbalul craiovean a dovedit că este o jucătoare bătăioasă pe semicerc, care primește frecvent îmbrânceli și ciupituri. Duminică a alergat să intercepteze o minge și s-a ciocnit cu portarul echipei adverse, undeva aproape de jumătatea terenului. S-a julit în cot și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Întrebată de jurnaliști ce a pățit, Ane Eidem a răspus cu zâmbetul pe buze: „Nu sunt o problemă pentru mine aceste mici accidentări și vânătăi. Important este să îmi ajut echipa. Trebuie să muncești ca să marchezi. Bine, pentru mine, important este să joc bine în apărare, apoi dacă se poate să înscriu și goluri multe este excelent“.

Pârvuț: Suntem o echipă unită, profesionistă

Aneta Pârvuț, extrema dreapta a echipei din Bănie, a făcut un tur de campionat foarte bun, iar evoluțiile sale au fost apreciate și de selecționerul Gheorghe Tadici, care a convocat-o în lotul lărgit pentru Europenele de luna viitoare.
Sosită sub formă de împrumut de la campioana HCM Baia Mare, echipa de acum a Anetei, SCM Craiova, este egala campioanei în fruntea clasamentului. Jucătoarea născută în Severin a recunoscut că în vară se temea de un parcurs mai puțin reușit. Acum însă savurează fiecare victorie alături de colegele sale. „Sinceră să fiu, mi-a fost teamă puțin când am venit aici, dar acum suntem bine. Nu mă așteptam să fim pe locul doi, dar am format o echipă unită, profesionistă. Muncim mult, este greu, dar mă bucur că avem așa multe meciuri câștigate. Deocamdată ne bucurăm de acest parcurs și sper să continuăm la fel. Este greu, dar nu imposibil. Nu ne grăbim cu declarațiile pentru că mai avem mult de muncit. Vor veni meciurile grele în retur“,  a spus jucătoarea care uimește pe toată lumea cu execuțiile sale spectaculoase. Alte două jucătoare de la SCM Craiova anunțate de Tadici ca făcând parte din lotul lărgit pentru Euro sunt portarii Ionica Munteanu și Mirela Pașca.

Roșca: Obiectivul rămâne play-off-ul

Și după a 11-a victorie din acest sezon, antrenorul Aurelian Roșca preferă să nu facă declarații pompoase. „Am obținut alte trei puncte importante. Suntem bucuroși că am adus atâția oameni la sală, am simțit ajutorul din partea publicului. Suntem o echipă care evoluează cu plăcere pentru spectatori. Craiova este surpriza campionatului și ne bucurăm. În același timp, obiectivul rămâne accederea în play-off. De ce să schimbăm regulile în timpul jocului? Dacă se poate mai mult de atât, cu mare plăcere“.
Pentru SCM au evoluat: Munteanu, Paşca, Şelaru (1 gol), Zamfirescu (1), Georgescu (2), Tănasie (6), Eidem (9), Apipie (1), Lazarin (3), Pârvuţ (4) Cioaric (1), Amariei, Florica, Ianaşi.
Antrenorul formației Neptun Constanța, Ion Crăciun, a lăudat echipa din Bănie: „Au fost câteva rezultate surpriză în acest tur din campionat. Și parcursul Craiovei poate fi considerat o surpriză. Și noi, dacă nu pierdeam patru jucătoare, arătam altfel. Sper ca tinerele care sunt acum la Craiova și prin țară să vină din spate și să formeze un lot puternic pentru națională. Avem tinere talentate în țară și eu zic că viitorul este asigurat“.
În ultima etapă din turul Ligii Naționale, SCM Craiova, care a acumulat 33 de puncte și ocupă locul doi în clasament, va juca la Brașov, cu Corona, pe 19 noiembrie, apoi campionatul va fi întrerupt până la anul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS