17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLe-am dat două la bot(oșăneni)

Le-am dat două la bot(oșăneni)

Thaer Bawab (la minge) nu a marcat, aşa cum a promis, dar au făcut-o colegii lui, Băluţă şi Brandan
Thaer Bawab (la minge) nu a marcat, aşa cum a promis, dar au făcut-o colegii lui, Băluţă şi Brandan

CS Universitatea Craiova s-a impus cu 2-1 în fața formației FC Botoșani, într-un meci disputat sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“, din cadrul rundei a 13-a din Liga I. Alb-albaștrii au deschis scorul prin Băluță, care a reluat de la șase metri o centrare venită de pe partea stângă, de la Vătăjelu (’28). Rezultatul pauzei l-a stabilit Vașvari, care a marcat dintr-o lovitură de la 11 metri, dictată de Alexandru Tudor după un fault comis de Târnăcop (’32). La reluare a marcat Pablo Brandan cu o „torpilă“ de la 20 de metri, din lovitură liberă (’71).
CS Universitatea: Bălgrădean – Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Madson (’67, Mateiu), Brandan – Băluță, Bawab (’84, Ferfelea), Târnăcop (’60, Curelea) – Nuno Rocha. Antrenori: Sorin Cârțu, Emil Săndoi.
FC Botoșani: Lazar – Homei, Ngadeu, Tincu, Acsinte – Fulop, Vaşvari, Croitoru – Hadnagy (’56, Oltean), Martinus, Ivanovici (’67, Danci). Antrenor: Leo Grozavu.
Cartonașe galbene: Mateiu, Brandan / Ngadeu (2), Tincu, Homei.
Cartonaș roșu: Ngadeu ’53.
Au arbitrat: Alexandru Tudor – Alexandru Oniță, Valentin Avram; Florin Marcu.
Observatori: Marcel Vasile, Nicolae Grigorescu.

Săndoi: Avem continuitate în rezultate

Antrenorul formației CS Universitatea, Emil Săndoi, a recunoscut că victoria a fost obținută mai greu decât și-ar fi imaginat și a dedicat-o lui Nicușor Bancu. „Suntem bucuroşi pentru cele trei puncte. Ştiam că o să avem o partidă grea astăzi, cu un adversar deosebit de incomod. Era destul de dificil pentru că noi veneam după 120 de minute jucate cu Viitorul în Cupă, chiar dacă am încercat atunci să menajăm o parte dintre jucători. Până la ora jocului am avut şi unele incertitudini în ceea ce priveşte unsprezecele de start, până la urmă ne bucurăm că jucătorii care aveau unele probleme medicale au reuşit să ducă şi astăzi 90 de minute. Am reuşit să deschidem scorul meritat, apoi ne-am văzut egalaţi dintr-un penalti cum numai noi putem să facem. Până acum avem cinci goluri primite, dintre care patru din penalti, trei dintre ele au fost făcute cadou adversarului. E totuşi bine că s-a terminat aşa, avem continuitate în rezultate. Este foarte important. Băieţii merită toate felicitările pentru efortul pe care l-au făcut astăzi. Toate rezultatele bune pe care le vom avea de acum înainte i le dedicăm lui Nicuşor Bancu. Şi el a fost alături de noi, pentru că a trimis mesaje de felicitate tuturor colegilor. Este un gest deosebit de frumos din partea lui, iar noi suntem toţi alături de el“, a spus Săndoi.
„Brandan a dat un gol superb şi îi mulţumim cu toţii. E un băiat excepţional, este echilibrul nostru în echipă. Chiar i-am explicat că el este antrenorul din teren, e Cârţu şi Săndoi la un loc. Ştiam că e un meci greu, locul pe care-l ocupă Botoşaniul nu este întâmplător. Meciul s-a decis la acea eliminare“, a punctat Sorin Cârțu.

Brandan: Mi-aș dori să nu ne oprim din aceste victorii

„Lunetistul“ Pablo Brandan a afirmat că golul din lovitură liberă nu a fost întâmplător, că i l-a dedicat lui Nicușor Bancu și că își dorește ca echipa sa să continue ascesiunea din ultimul timp. „Ne-am antrenat toată săptămâna, am bătut lovituri libere cu Vătăjelu și Băluță și uite că acum a fost bine. A fost un gol frumos, pe care i l-am dedicat lui Bancu, dar important este că ne-a adus victoria. Sper să continuăm tot așa, cu victorii. Nu știu dacă aș vrea să întâlnim Steaua în Cupă. Pe oricine, pentru că echipa e pregătită. Dacă o să continuăm așa, în linia asta de sacrificiu și unitate putem să facem o figură frumoasă. Am crezut în rezultatele acestea de când a venit noul staff și mi-aș dori să nu ne oprim din aceste victorii, să ajungem cât mai sus“, a declarat căpitanul echipei CS Universitatea Craiova.

Grozavu: A contat omul în plus

De partea cealaltă, tehnicianul botoșănenilor, Leo Grozavu, a fost împăcat cu rezultatul de pe tabelă, punctând că diferența a făcut-o eliminarea lui Ngadeu, care în opinia sa a fost nemeritată. „Felicit echipa craioveană pentru victorie, pentru cele trei puncte. A fost o partidă de luptă între două echipe care nu au arătat mare lucru din punctul meu de vedere, la final a câştigat echipa care a fost mai inspirată. Se pare că a contat omul în plus, au avut o oarecare dominare, au şi jucători mai experimentaţi ca ai noştri. Nu am venit după un punct, am venit să jucăm şi să câştigăm. De multe ori şi un punct este bun, dar noi astăzi nu am reuşit nimic. Mai învăţăm, mai muncim, şi, cine ştie, pe viitor poate putem obține mai mult. Ştiu ce înseamnă Craiova pentru fotbalul românesc“, a punctat Leo Grozavu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS