16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele craiovene, campioanele revenirilor

Handbalistele craiovene, campioanele revenirilor

Ana-Maria Tănasie (la minge) şi colegele sale au făcut un meci senzaţional la Deva
Ana-Maria Tănasie (la minge) şi colegele sale au făcut un meci senzaţional la Deva

SCM Craiova face un tur excelent de campionat, cu o singură înfrângere. În multe dintre cele zece partide în care s-au impus, elevele lui Aurelian Roşca şi Gheorghe Sbora s-au descurcat senzaţional în repriza a doua, după ce în prima parte a meciului fie nu reuşiseră să se desprindă pe tabelă, fie erau conduse.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova face cel mai bun tur de campionat din istorie, fiind revelaţia Ligii Naţionale. După 11 etape disputate, oltencele au zece victorii şi un singur eşec şi ocupă locul doi în clasament, având acelaşi număr de puncte cu liderul HCM Baia Mare. Dincolo de rezultatele pozitive, Aneta Pârvuţ şi colegele sale au surprins pe toată lumea în câteva meciuri în care SCM Craiova a fost condusă şi a răsturnat spectaculos situaţia. Vineri seară s-a petrecut un nou episod de acest gen. Oltencele au jucat pe terenul formaţiei CSM Cetate Deva, iar la pauză erau conduse cu 15-9. A urmat un forcing în partea a doua, cu sprijinul substanţial al portarului Ionica Munteanu, iar Craiova a plecat acasă cu toate cele trei puncte, impunându-se cu scorul de 23-21. Situaţii similare se întâmplaseră în partida de la Zalău, dar mai ales în cea cu Dunărea Brăila.
Prin aceste reveniri, handbalistele din Bănie demonstrează că au un tonus bun, un moral ridicat, o pregătire fizică foarte bună şi încredere că pot întoarce orice rezultat nefavorabil.

Sbora: Jucăm finalurile de meci foarte bine

Gheorghe Sbora, antrenor experimentat care, alături de Aurelian Roşca, campion mondial cu naţionala de junioare a României, a făcut minuni cu echipa SCM Craiova, a explicat cum au stat lucrurile în partida de la Deva.
Profesorul Sbora a mărturisit că a mizat pe căderea în joc a echipei adverse pe final de meci: „Aşa cum v-am obişnuit, jucăm finalurile de meci foarte bine. Am întâlnit o echipă foarte bună, care nu a pierdut decât un meci acasă, cu Baia Mare. Le-am acordat o deosebită atenţie, în prima repriză s-au întâmplat nişte lucruri pe care nu le-am prevăzut, iar jucătoarele de la Deva au rezolvat atacul neaşteptat de bine, astfel încât au luat un avans de şase goluri. În repriza a doua, apărarea noastră a mers mult mai bine, la fel şi atacul, iar ultimele şase minute au fost extraordinare. Noi am marcat cinci goluri, iar adversara nici unul. Sincer, mizam şi pe căderea lor fizică pe final de partidă“.
Chiar dacă au pierdut un singur meci în acest sezon, jucătoarele din Bănie, dar şi antrenorii rămân cu picioarele pe pământ, nedorind să se hazardeze în declaraţii fără acoperire. Ştiu că obiectivul formaţiei este play-off-ul şi că returul va fi mult mai dur. Până atunci se bucură de poziţia a doua, una istorică, pe care vor rămâne la finalul acestui an.

Meciul cu Neptun Constanţa, ultimul pe teren propriu

Duminică, SCM Craiova va disputa ultimul meci pe teren propriu din 2014 şi va primi vizita fostei adversare din play-out în sezonul trecut, Neptun Constanţa. Încă de pe acum, antrenorul Sbora invita publicul la sală: „Așteptăm toată lumea la meciul cu Constanţa, de duminică, pentru că eu cred că aceste fete merită un interes mai mare“.
În meciul de la Deva, pentru SCM Craiova au punctat: Pârvuț 5 goluri, Ianaşi 4, Tănăsie 4, Eidem 3, Șelaru 1, Zamfirescu 1, Lazarin 1, Apipie 1, Florică 1, Tomescu 1, Cioaric 1.
SCM Craiova va încheia anul cu o partidă în deplasare, pe 19 noiembrie, pe terenul formaţiei Corona Braşov, pregătită de antrenorul craiovean Bogdan Burcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS