8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGimnastică - FRG: Bellu şi Bitang sunt implicaţi direct la lot

Gimnastică – FRG: Bellu şi Bitang sunt implicaţi direct la lot

Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, precizează, astăzi, într-un comunicat, că antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang au fost şi sunt implicaţi direct în activitatea de coordonare şi supervizare a lotului olimpic feminin. „Pentru a evita orice fel de speculaţii ulterioare, dorim să precizăm că antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu nu au părăsit activitatea de gimnastică, fiind total implicaţi în activitatea de coordonare a Programului Naţional de selecţie, precum şi în activitatea de pregătire directă a lotului olimpic feminin de gimnastică a României”, se precizează în comunicatul de luni, semnat de Adrian Stoica, şi remis cu acordul celor doi antrenori.

„Nu dorim să facem alte comentarii, nici unul dintre noi, doar să fie o clarificare pentru toată lumea. Nu au ieşit din acte şi din tot ce înseamnă administrativ cu privire la activitatea la lotul naţional. Că uneori s-au schimbat funcţiile… Sunt implicaţi direct în activitatea de coordonare şi supervizare. Dacă nu ai fost la un concurs, nu are de-a face concursul, e doar partea luminoasă a unei perioade pregătire, au muncit un an pentru acel concurs, nu poţi spune că dacă n-au fost la Mondiale nu au aport la pregătirea acestuia”, a spus Stoica, pentru Mediafax.
Oficialul FRG a precizat că antrenorii nu au semnat alte contracte cu federaţia.

Tocală: Suntem în permanent contact cu dânşii

De asemenea, ministrul secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Carmen Tocală, a declarat că Octavian Bellu şi Maiana Bitang nu au pierdut niciodată contactul cu lotul naţional, chiar dacă renunţaseră la antrenorat. „Noi suntem în permanent contact cu dânşii, pentru că toată metodologia şi coordonarea lotului a rămas în atenţia lor. Dânşii s-au ocupat de pregătirea antrenorilor, chiar dacă dânşii nu au stat efectiv în sală să anteneze sportivele. Dar dânşii au coordonat lotul de gimnastică pe toată această perioadă. Au coordonat antrenorii şi înainte de mondiale. Nu au pierdut contactul cu lotul pentru că sunt coordonatori lotului. Acum dânşii merg în sală la Izvorani”, a declarat Carmen Tocală.
La Campionatele Mondiale de la Nanning gimnastele tricolore au fost însoţite de staful tehnic format din Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu şi Cristian Moldovan.
După alegerile din 29 mai pentru funcţia de preşedinte al COSR, câştigate de Alin Petrache şi la care a candidat şi Octavian Bellu, antrenorul lotului de gimnastică afirma că se gândeşte dacă va continua să antreneze echipa României, precizând că dacă este prea bătrân pentru a ocupa funcţia de preşedinte al COSR atunci este prea bătrân şi pentru a mai munci în sală.
În 30 mai, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu, şi antrenoarea Mariana Bitang şi-au depus demisiile din Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, prin e-mail.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS