27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNu vă mai jucați cu nervii noștri!

Nu vă mai jucați cu nervii noștri!

Curelea (la minge) şi Bawab trebuie să fie mult mai inspiraţi în faţa porţii
Curelea (la minge) şi Bawab trebuie să fie mult mai inspiraţi în faţa porţii

CS Universitatea Craiova a bifat victorii importante în ultimele două meciuri oficiale, dar atât în campionat, cu FC Brașov, cât și în Cupă, cu FC Viitorul, a fost egalată pe final și s-a jucat cu ocaziile și cu nervii suporterilor. Pentru alb-albaștri urmează o partidă extrem de dificilă, întâlnind sâmbătă, de la ora 18.00, pe „Ion Oblemenco“, pe FC Botoșani, una dintre echipele „liniștite“ și bine clasate din Liga I, grupare care și-a câștigat respectul de când a urcat pe prima scenă.
„Am văzut că s-au mai făcut niște clasamente pe ultimele șase etape, când s-a preluat echipa de către noi și este frumoasă statistica aia de acolo, dar ne-am bucura ca și după cele cinci runde care urmează să fim tot în aceeași poziție. Cel mai mult ne interesează acest joc cu FC Botoșani, care a demonstrat atât în sezonul trecut, cât și în acest campionat că este o echipă foarte bună, cu rezultate bune. Acolo este un nucleu de jucători care evoluează de mult timp împreună. Ne așteaptă un joc dificil, dar să nu uităm că și în cele șase partide pe care le-am avut până acum în campionat am întâlnit adversari puternici și am reușit rezultate bune, pe care vrem să le continuăm. Sunt foarte importante punctele pentru noi, chiar dacă ne-am distanțat la patru puncte de ultima echipă care ar retrograda, pentru că noi ne-am propus să acumulăm cât mai mult și să urcăm cât se poate de sus în clasament. Este deosebit de important pentru noi acest joc și sperăm să ne bucurăm la final“, a declarat antrenorul formației craiovene, Emil Săndoi.

Bawab a promis eficiență

Adus în timpul sezonului, Thaer Bawab, chiar dacă nu a fost pus la punct cu pregătirea fizică, a adus un plus echipei, a și marcat, dar i-a și exasperat pe tehnicieni, colegi și suporteri, cu ușurința cu care a irosit ocazii mari de gol. Iordanianul a conștientizat și el că doar golurile se contabilizează și a promis în conferința de presă de vineri că va face tot posibilul ca randamentul său să fie mai bun decât până acum. „Cum a zis şi Mister (Emil Săndoi – n.r.), meciul de sâmbătă este foarte important. Va fi greu, mai greu decât la Braşov. Trebuie să continuăm pe acest drum, să învăţăm din greşelile jocurilor precedente şi să facem un meci bun. În ceea ce mă priveşte, trebuie să marchez! Am avut ocazii să închid meciul cu Braşov, n-am reuşit. Pentru asta
le-am cerut scuze coechipierilor, în vestiar, după partidă. Sper să nu mai fie cazul să sufere echipa până în ultimele minute. Meseria mea este să dau gol. Am avut patru şanse mari şi am marcat o singură dată. Am să mă concentrez mai bine în faţa porţii. Promit să mă revanşez faţă de Mister, de colegi şi suporteri“, a punctat Thaer Bawab.

Cu gândul la Nicuşor Bancu

Strategul CS Universității Craiova, Emil Săndoi, a vorbit și despre starea de sănătate a lui Nicușor Bancu, menționând că și-ar dori să-l vadă la antrenamente în patru-cinci luni. „Este un moment greu pentru noi toţi ca urmare a accidentării lui Bancu. Am avut parte de mari probleme de sănătate, accidentări de lungă durată. Mai întâi Kay, apoi Izvoranu, acum Nicuşor Bancu. Miercuri, chiar dacă ne-am calificat, a fost o zi nefericită pentru noi. Bancu a demonstrat că este un jucător cu potenţial, cu un viitor frumos în faţă, care se implică sută la sută, dă totul pe teren. Îi doresc însănătoşire grabnică. Puţină lume ştie mai bine decât mine prin ce trece. Suntem toţi alături de el. În cazul meu, după patru luni am început alergările, iar în cinci luni mă antrenam normal. M-aş bucura ca şi el în patru-cinci luni să înceapă antrenamentele normale. Până atunci o să trebuiască să strângem rândurile, să ne capacităm, trebuie să ne concentrăm pe următoarele partide. Rezultatele bune de până acum i le vom dedica lui“, a spus tehnicianul craiovean, menționând că se fac eforturi mari ca Stephane Acka să fie apt 100% în partida cu FC Botoșani: „Mi-e frică să mă gândesc ce se va întâmpla dacă Acka nu va fi apt. Îi avem pe Frăsinescu și Avrămia, dar dacă, Doamne ferește, se mai accidentează vreunul, ce facem? Nu vreau să trecem la improvizații“.

„Am prefera să jucăm tot pe «Oblemenco»“

Meciul cu FC Botoșani are o însemnătate mare pentru întreaga suflare fotbalistică din Bănie, autoritățile locale afirmând zilele trecute că această partidă va fi ultima disputată pe „Ion Oblemenco“, pentru că va începe foarte curând demolarea bătrânului „Central“. Antrenorul Emil Săndoi speră însă ca echipa să evolueze până la finalul turului pe „Oblemenco“: „Pentru noi ar fi un dezavantaj dacă nu am disputa cele două jocuri de acasă pe «Oblemenco». Este fantastic faptul că se va construi un stadion nou şi sunt convins că se va face în termenul stabilit, dar, sincer, am prefera să jucăm tot aici. Mai ales că şi meciul din Cupa României, programat pe 3 decembrie, acasă, ar urma să-l jucăm pe alt stadion, chiar în afara Craiovei, pentru că ne trebuie nocturnă. În Cupă mi-aş dori şi cred că vom întâlni Pandurii sau Steaua. Dacă învingem, vom fi în semifinale. Trebuie să-i dăm aceeaşi atenţie în continuarea competiţiei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS