17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBancule, fă-te bine!

Bancule, fă-te bine!

Şeroni (stânga) l-a scos pe Bancu (alb-albastru) din circuit pentru mult timp
Şeroni (stânga) l-a scos pe Bancu (alb-albastru) din circuit pentru mult timp

CS Universitatea a câștigat meciul cu FC Viitorul, dar l-a pierdut pentru o bună perioadă de timp pe Nicușor Bancu, mijlocașul de 22 de ani alegându-se cu o fractură de tibie și peroneu după o intrare brutală a lui Alin Șeroni, astfel că accederea în faza sferturilor Cupei României a fost realizată cu un preț mult prea mare. „Vă spun sincer că aş fi preferat să nu mergem mai departe în Cupă, dar să nu se fi întâmplat cu Bancu nimic. Cred că ştiţi cu toţii că şi eu am trecut printr-o accidentare de genul ăsta… Bancu este un băiat nemaipomenit, unul dintre cei mai buni jucători ai noştri, iar această accidentare îl va scoate o perioadă lungă din circuit. Păcat. E foarte greu să-ţi revii după aşa ceva. Şi eu la vremea respectivă am pierdut foarte mult, am pierdut Campionatul Mondial din 1994, un an am stat cu tije băgate prin picior, am avut cârje, apoi baston, deci nici nu vreau să-mi mai aduc aminte“, a spus antrenorul Craiovei, Emil Săndoi, cu ochii în lacrimi.
Nici Gică Hagi nu și-a găsit ușor cuvintele la conferința de presă, fiind profund afectat de ce i s-a întâmplat mijlocașului craiovenilor: „Sunt foarte trist şi mi-e greu să vorbesc, pentru că Bancu e un tânăr care a făcut un meci foarte bun şi s-a întâmplat un lucru pe care nimeni nu şi l-a dorit. Meciul nu mai contează. Trebuie să fim alături de el şi să-i dăm forţa să revină pe terenul de fotbal, pentru că este un băiat foarte bun. Profesia noastră implică și aceste riscuri“.

„Așa intră de obicei Șeroni“

Alin Șeroni, fundașul Viitorului care a lăsat un întreg stadion înmărmurit și trist, a explicat că nu știe ce s-a întâmplat în minutul 96, pentru că el a lovit mingea, deși pe reluările de la tv s-a observat clar că a urmărit piciorul mijlocașului CSU. „Am urmărit mingea, am atins-o, nu ştiu cum s-a întâmplat nefericitul accident. Regret nespus de mult. Sunt alături de tine, Nicuşor, pentru tot ce vei avea nevoie şi îţi doresc să te faci bine repede“, a spus Șeroni.
Despre „acuratețea“ intrărilor lui Șeroni a vorbit și un coleg de-al său, care a dorit însă să rămână sub anonimat din motive lesne de înțeles: „Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Acum mă gândesc că mi se putea întâmpla și mie, pentru că el așa intră și la antrenamente. Așa este jocul lui, are intrări dure tot timpul, dar abia acum îmi dau seama că și pe noi ne-a pus în pericol. Nu este un băiat rău, dar e clar că stilul său de joc este prea agresiv“.

Operat cu succes

Nicușor Bancu a fost transportat miercuri noapte la Spitalul „Floreasca“ din București, iar ieri, în jurul prânzului, a fost supus unei intervenții chirurgicale care a durat două ore și care a avut succes. „Nu au fost complicații, în sensul că nu au fost fragmente de os risipite, pentru că de asta ne temeam. Am discutat cu medicii și ne-au spus că operația a decurs foarte bine. Familia este alături de el, la fel și noi și suntem ținuți la curent cu tot ce se întâmplă. Vom avea grijă ca Bancu să aibă parte de tot ce are nevoie pentru ca recuperarea lui să fie rapidă“, a declarat managerul CSU Craiova, Felix Grigore, pentru GdS.
Antrenorul Emil Săndoi s-a arătat optimist. „Am vorbit și eu cu doctorii și mi s-a spus că prin martie ar fi refăcut. Ar fi nemaipomenit să se întâmple așa. M-aș bucura dacă s-ar pregăti și din aprilie, numai să-l văd bine, pentru că este foarte greu să stai pe bancă, iar psihic este crunt“, a punctat tehnicianul CSU, pentru GdS.
Nicușor Bancu a primit încurajări și de la fostul său antrenor de la FC Olt Slatina, Dan Oprescu. „Am vorbit cu el prin mesaje și i-am transmis încurajări. Nicuşor e ca un copil pentru mine. Să fie tare, cum îl ştiu eu, că este puternic, dovadă că nu a făcut juniorat, dar a progresat mai repede decât alţii, datorită ambiţiei şi talentului. Sunt convins că oficialii clubului îl vor ajuta din toate punctele de vedere“, a spus, pentru liga2.ro, Dan Oprescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS