9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjeanca Elena Moagă, la primele titluri pentru Craiova

Gorjeanca Elena Moagă, la primele titluri pentru Craiova

Elena Moagă (centru) a adus primele două medalii de aur în vistieria CSM Craiova, la individual şi cu echipa
Elena Moagă (centru) a adus primele două medalii de aur în vistieria CSM Craiova, la individual şi cu echipa

Atleta născută la Târgu Jiu a fost legitimată luna aceasta la CSM Craiova, iar weekendul trecut a adus în vistieria clubului două medalii de aur, de la Campionatul Național de cros. La competiția de la Băile Felix, CSM a obținut șase medalii, iar CS Universitatea Craiova – una.

Elena Moagă, atleta de aur a Gorjului, a devenit de luna aceasta atleta de aur a Doljului, după ce s-a transferat la CSM Craiova. Sportiva care pe 11 noiembrie va împlini 28 de ani a obținut weekendul trecut primele medalii pentru noul său club, la Campionatul Național de cros desfășurat în stațiunea Băile Felix. Elena Moagă a devenit campioană la individual senioare, fiind urmată de colega sa de club, Daniela Constantinescu, iar cele două au contribuit cu clasările lor la medalia de aur cucerită de echipa CSM Craiova, din care au mai făcut parte Anamaria Sima (locul 5), Alina Voiculescu (locul 14 individual) și Andreea Roşca (locul 17). Moagă, Constantinescu, Roșca și Sima au dublă legitimare cu CS Olimpic Craiova și se antrenează cu antrenorul Doru Roșca. „Noi am avut obiectiv clasarea pe podium la această competiție, s-a realizat, iar mai departe aceste fete au câștigat dreptul să participe la Campionatul Balcanic, apoi la Europenele de cros. Unele dintre ele s-au reapucat de curând de atletism după o pauză, în care au devenit mămici, cum este cazul Danielei Constantinescu, fostă Donisa, multiplă campioană, sau al Andreei Roșca, fostă Stroe. Elena Moagă a reînceput și ea de vreo două luni pregătirea. Avem o colaborare bună cu CSM pentru a le ajuta pe sportive“, a explicat antrenorul craiovean.

A fost tentată să renunțe la sportul de performanță

În ceea ce o privește pe Elena Moagă, declarată cea mai bună sportivă din Gorj în 2013, aceasta s-a mutat la Craiova datorită serviciului, fiind angajată în cadrul MApN. Anul trecut, tânăra mărturisea că este tentată să abandoneze sportul de performanță din cauza lipsei de suport financiar, dar acum, pentru că are un loc de muncă stabil, va continua să adune medalii și, de ce nu, să spere la o calificare la Jocurile Olimpice.
„Făcusem o pauză de câteva luni și mă îngrășasem câteva kilograme, dar cu ajutorul antrenamentelor făcute sub îndrumarea domnului Roșca am reușit să slăbesc. Mă bucur că am reușit să obțin două medalii pentru CSM și le felicit și pe colegele mele din echipă. Acum rămâne să mă pregătesc cât mai bine pentru Balcaniadă și Europene“, a spus Elena, care în ultimii ani a fost nelipsită de pe podiumul Campionatului Național de Cros, dar care are în palmares medalii și la competițiile internaționale în această probă.
Revenind la competiția de la Felix, echipa feminină de tineret de la CSM Craiova a obținut medalia de argint. Sportivele care au contribuit la acest rezultat sunt Andreea Ghiţă (locul 8), Alina Băţilă (locul 11), Corina Pârvu (locul 14) și Liliana Manolache (locul 15).

Echipa de seniori de la CSM Craiova a urcat pe a treia treaptă a podiumului
Echipa de seniori de la CSM Craiova a urcat pe a treia treaptă a podiumului

Și în întrecerea masculină, CSM Craiova a cucerit două medalii. Andrei Ștefana (CSM-Steaua) a devenit vicecampion național la seniori, iar la echipe, acesta împreună cu Marius Bușcă (locul 5), Mădălin Ionescu (locul 16) și Paul Marius Brabiescu-Călinescu (locul 18) au obținut medalia de bronz.

CSM Craiova – 100 de medalii în 2014

Cu cele șase medalii obținute la Campionatul Național de cros, CSM Craiova a ajuns la o cifră rotundă, adică 100 de medalii cucerite în 2014, cumulând performanțele tuturor secțiilor. Acest prag de medalii poate fi depășit deoarece sportivii de la CSM vor mai participa la alte competiții în perioada următoare.
CS Universitatea Craiova a avut o sportivă pe podium la Campionatul Național de cros, pe Luminița Achim, eleva lui Adrian Tudor intrând în posesia medaliei de bronz la tineret. La senioare, Ionela Dincă s-a clasat în apropierea podiumului, pe locul patru. Tot locul patru a obținut și Daniela Bogdan, dar la junioare 2.
Și clubul Pandurii Târgu Jiu a avut medaliați. Alexandru Staicu a ieșit campion la tineret, iar împreună cu colegii săi de echipă (Mihai Ancuța, Valentin Dobriceanu, Vasile Dina) a ocupat locul trei. Tot bronz a luat și Andreea Piscu, la junioare 1. Alt campion din Oltenia a fost Ionuț Drăgușin, de la Liceul Tehnic Brătianu din Drăgășani. La competiţie au participat 275 de sportivi din 68 de cluburi.

Așteaptă convocările

Competiția din stațiunea bihoreană a constituit criteriu de selecție pentru Campionatul Balcanic și Campionatul European de cros, programate pe 8 noiembrie (Turcia) și 8 decembrie (Bulgaria).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS