10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBox - Titi Tudor va conduce delegaţia României la CE de juniori

Box – Titi Tudor va conduce delegaţia României la CE de juniori

Președintele FR Box, Leonard Doroftei (dreapta), are grijă de fostul său antrenor, Titi Tudor
Președintele FR Box, Leonard Doroftei (dreapta), are grijă de fostul său antrenor, Titi Tudor

Antrenorul Titi Tudor va conduce delegaţia României la Campionatul European de box pentru juniori, tehnicianul revenind în localitatea rusă Anapa, unde în urmă cu aproape un an a suferit un infarct la sfârşitul unei partide din cadrul CE. „În Rusia am depăşit un moment delicat pentru mine, dar ce a fost, a fost. Nu îmi este frică şi nici nu am emoţii. Boxul este viaţa mea şi nu pot sta departe de această lume. Trăirile sunt aceleaşi ca şi atunci, nu poţi sta pasiv în colţul ringului”, a declarat Tudor, pentru Mediafax.

Anul trecut, pe 14 noiembrie, Titi Tudor a suferit un infarct după unul din meciurile din cadrul sferturilor de finală. Au urmat opt zile de spitalizare în Rusia şi, ulterior, o operaţie de bypass efectuată la Spitalul Floreasca de către profesorul Şerban Brădişteanu.
Referitor la plecarea în Rusia, antrenorul a afirmat că preşedintele FR Box, Leonard Doroftei i-a recomandat să nu facă deplasarea. „El nu mi-a recomandat să merg, pentru că îmi ştie temperamentul, însă o s-o fac pe răspunderea mea. Nu vreau să impresionez pe nimeni, asta simt. Chiar pot mărturisi că, pentru a fi prezent în Rusia, am renunţat să merg la aniversarea fiului meu, în Elveţia. Îmi doresc să depăşim rezultatul de anul trecut, când am obţinut o medalie de bronz prin Alberto Biro. Anul ăsta, cred că el poate să se bată cu şanse reale pentru titlul categoriei 75 de kilograme”, a spus Tudor, cel care este denumit în lumea boxului „Titi Prosop”, din cauza obiceiului de a muşca dintr-un prosop în timul partidelor elevilor săi.
România va deplasa la Campionatul European pentru juniori de la Anapa un lot de nouă pugilişti, colectivul tehnic urmând să fie compus din Titi Tudor (coordonator) şi antrenorii Robert Băeatu şi Adrian Pârlogea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS