17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis - Halep: Am jocul cu care o pot învinge pe Williams

Tenis – Halep: Am jocul cu care o pot învinge pe Williams

Simona Halep (stânga) ştie că meciul de astăzi cu Serena Williams va fi mult mai greu decât cel de la mijlocul săptămânii, când românca a învins clar liderul WTA
Simona Halep (stânga) ştie că meciul de astăzi cu Serena Williams va fi mult mai greu decât cel de la mijlocul săptămânii, când românca a învins clar liderul WTA

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (locul 4 WTA) dispută astăzi cel mai important meci al său în 2014. Ajunsă în premieră la Turneul Campioanelor, constănţeanca o va întâlni în finala competiţiei din Singapore pe americanca Serena Williams, de la ora 13.00 (DigiSport).

“Au fost partide grele săptămâna aceasta, dar era normal, pentru că sunt jucătoare numai din Top 8. Acum este adevărata finală. Voi încerca să o iau ca un meci normal, ca şi cum ne-am întâlni în turul 3 sau 2 al unui turneu. Ştiu că vor fi emoţii, dar nu am presiune, nu am nimic de pierdut”, a mărturisit Simona pentru GSP.ro.

Simona Halep şi Serena Williams se vor întâlni azi pentru a doua oară la ediţia din acest an a Turneului Campioanelor de la Singapore, după ce ambele au reuşit să câştige ieri semifinalele în care au fost angrenate. În prima semifinală, Williams a dispus cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (8/6), de jucătoarea daneză Caroline Wozniacki, locul 8 WTA, iar Halep a învins-o cu 6-2, 6-2, pe Agnieszka Radwanska (Polonia, 6 WTA).

Cele două sportive s-au mai întâlnit în faza grupelor, miercuri, când Halep s-a impus cu scorul de 6-0, 6-2. Williams, care are un palmares impresionat, cu 18 titluri de Mare Șlem și alte 45 de turnee câștigate, și-a făcut autocritica după meci: „Jocul meu de astăzi a fost categoric jenant. Halep m-a surprins cu jocul ei. Niciodată nu am văzut-o jucând atât de bine. Să fiu sinceră, aştept următoarea întâlnire, pentru că ea mă face să mă duc acasă, să mă antrenez din greu şi în special să mă antrenez pentru ea“, a spus Williams, potrivit Miami Herald. Americanca afirma atunci că lovitura sa de dreapta nu a funcţionat deloc: „În mod clar a intrat mai devreme în vacanţă. Serviciul meu a fost în cel mai bun caz la nivelul copiilor sub zece ani“, a completat Williams.

Halep: Va trebui să joc inteligent-agresiv

Interesant este că Williams a ajuns în semifinale datorită Simonei Halep, care vineri, în ultimul meci din grupă a câştigat un set în faţa Anei Ivanovic.

Despre jocul de astăzi, Simona Halep a spus că îl aşteaptă încrezătoare. “Ştiu ce trebuie să joc, să vedem dacă va ieşi la fel de bine. Prima dată am avut un plan în minte şi, pur şi simplu, l-am executat. A ieşit. Va fi şi un joc mental fiindcă ea e mai puternică fizic decât mine, loveşte mai tare. Va trebui să joc inteligent-agresiv, n-am nici o şansă dacă stau în spatele liniei de fund. Cred că am jocul cu care o pot învinge. E bine că ne-am întâlnit deja, am mai multă experienţă acum, ştiu cum loveşte. Ea a disputat însă multe finale, pentru mine e prima dată aici”, a spus eroina României, tot pentru GSP.ro.

Istoricul confruntărilor directe

Până la începutul turneului din Singapore, Halep şi Williams mai jucaseră de trei ori, de fiecare dată impunându-se Williams. Ele au jucat prima dată una împotriva celeilalte în 2011, în turul doi al turneului de la Wimbledon, când Serena Williams a câştigat în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1. Următoarele două partide au avut loc în 2013 şi s-au încheiat cu scorul de 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma, şi cu scorul de 6-0, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS