10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVor puncte, nu brașoave

Vor puncte, nu brașoave

Emil Săndoi şi Alex Mateiu sunt conştienţi că FC Braşov este o echipă imprevizibilă, dar consideră că pot obţine un rezultat pozitiv în Ardeal
Emil Săndoi şi Alex Mateiu sunt conştienţi că FC Braşov este o echipă imprevizibilă, dar consideră că pot obţine un rezultat pozitiv în Ardeal

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a afirmat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că echipa sa și-a propus să obțină un rezultat pozitiv în Ardeal, contra echipei FC Brașov, în partida programată mâine, de la ora 21.00 (Look TV), contând pentru etapa a 12-a din Liga I.
„Ne așteaptă o partidă dificilă, Brașovul a câștigat la Rapid cu 1-0, a reușit să acumuleze 16 puncte în campionat și este pe o poziție bună. Jucătorii s-au pregătit bine în această perioadă, i-am văzut concentrați și hotărâți să trecem peste semieșecul cu
Chiajna și mergem cu speranțe în Ardeal. FC Brașov este o echipă matură, omogenă și cu jucători buni. Începând cu portarul, apoi Străuț, Serginho sunt jucători interesanți, la mijlocul terenului îi au pe Cătălin Munteanu, Ștefan Grigorie și Constantinescu, deci trebuie să fim precauți. Și noi traversăm o perioadă bună de o lună și ceva și ne propunem să aducem puncte de acolo. Nu va fi ușor, dar sperăm ca la ora partidei noi să fim echipa mai concentrată și mai inspirată. Repet, sperăm să ne întoarcem cu punct sau cu puncte, pentru că încercăm să ne distanțăm de acea linie de clasament care delimitează echipele care rămân în prima ligă de cele care vor retrograda. Vrem să urcăm cât se poate de mult în clasament“, a spus Săndoi.
Tehnicianul Craiovei s-a arătat îngrijorat în privința fundașilor centrali, dar a fost bucuros că pentru acest joc l-a putut coopta în lot pe Alexandru Mateiu, revenit după o lungă perioadă de convalescență: „Ar fi trebuit să avem mai mulți fundași centrali apți în lot, dar acum ne bazăm pe Frăsinescu și Avrămia. Acka s-a pregătit astăzi (miercuri – n.r.), deși mai resimte unele dureri. Este incert, dar l-am luat în lot, pentru că sperăm ca la ora jocului să fie OK. Ar fi o problemă dacă ar lipsi și Acka. Ar fi Avrămia prima variantă, dar are puține jocuri în picioare și este un risc să evoluăm cu mulți jucători foarte tineri. În ultimele etape ne-a lipsit Brandan, iar Mateiu ne lipsește de când am venit. Alex și-a revenit, dar nu este 100% pregătit să evolueze un joc întreg, dar este un jucător cu mari perspective, în care noi ne punem multe speranțe“.

Mateiu: Mă bucur că am prins lotul de 18

Mijlocașul Alexandru Mateiu a fost foarte bucuros de faptul că a „prins“ lotul pentru meciul cu FC Brașov și a afirmat că și-ar dori să marcheze împotriva fostei sale echipe, punctând totodată că gruparea din Bănie nu ar trebui să aibă probleme în obținerea celor trei puncte ținând cont de valoarea lotului.
„Mă bucur că am prins lotul de 18 după o bună perioadă de timp de pauză și vreau să ajut echipa cât pot de mult. Ne așteaptă un joc dificil la Brașov, este o echipă care a jucat tot timpul bine pe teren propriu, dar sperăm să ne întoarcem cu toate cele trei puncte de acolo. Vreau foarte mult să marchez, ar fi ceva extraordinar, dar m-aș bucura în primul rând să câștigăm. Este un meci special pentru mine, am jucat atâția ani acolo, am amintiri foarte frumoase, dar abia aștept meciul. Mă simt pregătit să intru și cât timp este nevoie de mine o să-mi fac datoria. Avem un lot peste FC Brașov. Dacă noi jucăm bine, îi batem categoric, dar în fotbal nu se știe, apar lucruri neprevăzute, așa cum s-a întâmplat și cu Chiajna, pentru că după acel 11 metri s-a schimbat tot meciul“, a spus Mateiu. „Eu cred că o să fiu aplaudat de suporterii brașoveni, pentru că am ajutat clubul prin plecarea mea. Dacă nu se realiza transferul la CS Universitatea, clubul intra în faliment și cred că suporterii au înțeles asta și or să mă aplaude. Am făcut lucruri frumoase acolo, m-am dăruit la fiecare meci și nu au de ce să mă huiduiască“, a mai spus mijlocașul brașovean.
„Normal că visez la națională, sunt tânăr și am tot timpul în față. Acum nu mă gândesc la echipa națională, ci vreau să fiu pregătit și să joc 90 de minute cât mai bine, așa cum o făceam înainte să mă accidentez. După, dacă joc bine meci de meci, o să fiu convocat și la națională“, a punctat Alexandru Mateiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS