16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliștii speră să debuteze cu dreptul în Liga Balcanică

Baschetbaliștii speră să debuteze cu dreptul în Liga Balcanică

După înfrângerea de la Mediaş, Nikola Otovic îşi doreşte victorie în faţa propriilor suporteri
După înfrângerea de la Mediaş, Nikola Otovic îşi doreşte victorie în faţa propriilor suporteri

SCM-U Craiova joacă, pentru al doilea an consecutiv, în Liga Balcanică. Oltenii întâlnesc astăzi, în primul meci din grupă, formația macedoneană KK Kozuv, în Polivalenta din Bănie, de la ora 19.00.

Sala Polivalentă din Craiova găzduiește astăzi un meci internațional, mai exact din Liga Balcanică de baschet masculin. Echipa SCM-U Craiova întâlnește formația macedoneană KK Kozov, în primul meci al oltenilor din grupa B a acestei competiții care reunește în acest sezon zece echipe. Partida începe la ora 19.00 și va fi transmisă de TVR3.
Jucătorii olteni au aflat că vor participa în Liga Balcanică abia acum o lună, când managerul echipei, Marius Toma, a anunțat că decizia a fost de ultim moment, datorită sprijinului neașteptat al unui sponsor, care dorește să rămână anonim. SCM-U va întâlni în grupă echipele: Vllaznia (Albania), Mornar (Muntenegru), Kozuv (Macedonia) și Priștina (Kosovo).
„În Liga Balcanică e o bună oportunitate de a promova baschetul. Aceste ligi zonale nu necesită mari cheltuieli. Vrem să participăm cu dorința de victorie meci de meci, nu ne gândim doar la o prestație onorabilă. Am reușit să comprimăm cele mai lungi deplasări, în Muntenegru și Albania, în săptămâna a doua din luna noiembrie, când vom sta în Liga Națională, ceea ce ne ajută foarte mult“, a explicat Toma.

Dragoș Andrei: Ne bazăm pe echipă, nu pe individualități

SCM-U Craiova, care a avut un start foarte bun de campionat, cu două victorii consecutive în deplasare, la Târgu Jiu și Târgu Mureș, a înregistrat sâmbătă primul eșec, la Mediaș. Jucătorii Dragoș Andrei și Ivan Bosnjak, dar și antrenorul Andelko Mandic speră într-un debut cu dreptul în Liga Balcanică. „În Liga Balcanică sunt niște meciuri în plus, care ne vor ajuta să construim echipa pe care ne-o dorim, pentru că anul acesta ne bazăm pe echipă, nu pe individualități. E greu pentru toate echipele românești care joacă pe două fronturi, campionat și cupe europene. Vor mai fi sincope, dar suntem profesioniști și trebuie să facem față să jucăm din trei în trei zile. Marți (n.r. – astăzi) aștept să jucăm mult mai bine ca la Mediaș, să le arătăm celor de acasă că merită să vină la meci să ne susțină“, a spus ieri Andrei, într-o conferință de presă.
Colegul său Bosnjak, ultimul sosit în echipa alb-albastră, crede că jucătorii își vor reveni mental după eșecul de la Mediaș: „Va fi un meci greu, care vine după alt meci greu, la Mediaș. Trebuie să ne revenim mental și fizic să ne concentrăm pe meciul cu Kozuv“.

Absența lui Petrișor duce la o rotație mai scurtă

În Liga Balcanică, regulamentul prevede ca o echipă să aibă un jucător autohton pe teren tot meciul. Cum căpitanul oltenilor, Cătălin Petrișor, s-a accidentat sâmbătă la Mediaș și este indisponibil, echipa craioveană va avea o rotație mai scurtă. „Petrișor s-a accidentat la Mediaș, iar, după ce a părăsit terenul, am început să avem momente proaste. Va fi o rotație mai scurtă, dar nu putem plânge. Sper că Vucurovic va începe să se antreneze normal, după 26 de zile de pauză. Va fi un jucător în plus în rotație. Trebuie să facem un efort mai mare pentru a obține un rezultat bun“, a spus Andelko Mandic.

Mandic: Nu participăm doar de distracție
în Liga Balcanică

KK Kozuv are două înfrângeri în primele meciuri din campionatul intern, dar în Liga Balcanică a obținut deja primul succes, scor 85-66, acasă cu KK Mornar. „Kozuv are jucători cu calități individuale bune. Trei dintre ei sunt cunoscuți românilor, deoarece au jucat la echipe de aici. Albijanic, la Asesoft Ploiești, Janjusevic la Energia și Pekovic la BC Mureș. E meciul nostru de deschidere în Ligii Balcanică și sper că oamenii vor veni să ne susțină. Trebuie să analizăm meciul de la Mediaș, să reparăm greșelile, să jucăm mai bine și sper că vom debuta cu o victorie în această competiție, unde prioritatea este să trecem de prima fază, a grupelor. Nu am vrut să participăm doar pentru distracție în această competiție, ci să obținem și rezultate bune. Vrem să reprezentăm orașul Craiova, baschetul românesc, aceasta este ideea“, a adăugat antrenorul sârb al Craiovei.
Revenind la campionatul intern, unde SCM-U Craiova ocupă locul trei, cu cinci puncte (două victorii, o înfrângere), staff-ul oltean este mulțumit. „Din trei meciuri în deplasare am câștigat două. La început de campionat, toată lumea vrea să joace trei meciuri acasă și să le câștige. Noi am jucat trei afară și am câștigat două. Nu este deloc rău, este chiar bine, după părerea mea. Poate este bine că înfrângerea de la Mediaș s-a întâmplat acum, la început de campionat. Trebuie să facem o analiză, să încercăm să reparăm lucrurile rele“.
Și în competițiile internaționale costul unui bilet este de cinci lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS